BK MLADÁ BOLESLAV

Dorost zvládl důležitý zápas, porazil poslední Rebel

26. 10. 2012
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

3:0

0:0, 1:0, 2:0

BK Havlíčkův Brod

Statistiky

Branky a nahrávky: 27. Sedmík (Durdil), 49. Brzák (Borovec, Plíšek Jak.), 54. Borovec (Brzák, Krupička). Rozhodčí: Smitka - Horinek, Ala-Mäenpää. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 44.

BK Mladá Boleslav

Ašenbrenner - Verner, Nastoupil, Šír, Bašus, Plíšek Jak., Hercig, Nedbal, Krupička, Borovec, Ďurač, Brzák, Němec, Tržický, Groer, Sedmík, Durdil

BK Havlíčkův Brod

Vaněček - Ludvík, Klofáč, Hlídek, Bancíř, Vacek, Kolouch, Vala, Ficek, Polák, Cívka, Semrád, Krajhanzl, Málek, Dupljaku, Mäki

M l. B o l. - Svěřenci trenérů Křivohlávka a Hyky si v pátek večer poradili s posledním týmem tabulky skupiny Střed - Havlíčkovým Brodem. Zpočátku vyrovnaný zápas skončil jasným vítězstvím 3:0 ve prospěch Středočechů, trefili se Sedmík, Brzák a Borovec. Zatímco Bruslaři mohou stále doufat v lepší postavení v tabulce, beznadějně poslední hráči z Kotliny ztrácí už 12 bodů.

První třetina utkání mezi Mladou Boleslaví a Havlíčkovým Brodem jasně naznačila, že obraz bude odpovídat postavení tymů v tabulce. Dva bodově nejhorší celky skupiny Střed očividně nechtěly udělat žádnou chybu, a tak se začínalo poměrně opatrně. O něco aktivněji počínali domácí, Brzákův bekhend ale nenašel uplatnění. Hosté se snažili hrozit spíš z brejků, boleslavský gólman Ašenbrenner si tak například připsal dobrý zákrok proti Krajnhanzlovi.

V úvodním dějství padlo jediné vyloučení, nedobrovolně odpočívající Hercig ale k žádné změně skóre nepřispěl. Vlastně se skoro nezdálo, že by Rebel vůbec hrál nějakou přesilovku. Před Vaněčkem se hned dvakrát snažil předvést Ďurač, ale neuspěl stejně jako Dupljaku, který na druhé straně pálil z kruhu. Po nepříliš záživné dvacetiminutovce se tak oba týmy rozešly do kabin za smírného stavu.

Tempo utkání na začátku druhé periody trochu zrychlilo, zvlášť Boleslavští se začali více osmělovat. To vyústilo v jejich první přesilovku. Ačkoliv ji hráli lépe než v prvním dějství Rebelové, ani tentokrát se diváci změny skóre nedočkali. Tato situace nastala až v 27. minutě, kdy zmatku před Vaněčkem využil Vojtěch Sedmík.

Boleslavští mohli své vedení následně potvrdit a navýšit, protože Havlíčkův Brod vyfasoval dva po sobě bezprostředně jdoucí tresty. V zajímavé situace se objevil Brzák, jeho akci ale chybělo řádné zakončení stejně jako všemu ostatnímu, co Bruslaři předvedli. Šance hostů ve druhé třetině by se daly pomalu spočítat na prstech jedné ruky, do jedné z těch několika se probojoval Bacíř, ale na vyrovnání skóre nedosáhl.

Co do herního projevu začali Havlíčkobrodští třetinu dobře, paradoxně z ní ale nakonec vyšli nejhůř. Dupljaku na chvíli zaskočil za gólmana, když na poslední chvíli vyhrábl puk, který mířil do sítě. Tato akce ještě pro hosty dopadla dobře. Jenže pak fauloval Klofáč a Boleslavským stačilo 29 sekund k tomu, aby navýšili vedení. Trefil se Stanislav Brzák.

Rebel nedokázal reagovat ani v nadcházející přesilovce, kterou hrál pro změnu on, a tak se v další početní výhodě a v čase 53:49 trefil Zdeněk Borovec. Hosté se snažili utkání neodpískat, ale viditelně jim začaly tuhnout nohy. Středočeši si nakonec tříbodový zisk poměrně v klidu pohlídali.

Ohlasy trenérů

Tomáš Hyka, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Do utkání jsme vstupovali jako mírní favorité. Naše minulé zápasy nebyly snadné, ale vyhrávali jsme, takže jsme měli v hlavě, že to chceme zvládnout i tentokrát. Věděli jsme, že Havlíčkův Brod je jediný tým pod námi. Nejdřív jsme hráčům říkali, že to bude utkání na krev, ale jak se blížilo, tak jsme od toho upouštěli. Někteří by to nemuseli psychicky ustát a jenom by byli rozklepaní. Zvlášť v první třetině to byl vyrovnaný zápas, nemohli jsme se dostat do pohody. Pak se nám podařilo dát gól a začali jsme mít navrch. Zaplaťpánbůh, že procitli ti klíčoví hráči a utkání rozhodli. Na druhou stranu jsme bohužel přišli o důležitého obránce, zápas nedohrál Groer.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav