BK MLADÁ BOLESLAV

Starší dorost libereckého favorita nepřekvapil

8. 12. 2012
napsal Martin Zíta, Lukáš Chuchválek
Bílí Tygři Liberec

4:2

2:1, 2:1, 0:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 8. Hrníčko (Belovič), 14. Šír, 24. Gecko (Lakatoš, Kupčík), 33. Král (Lakatoš) - 10. Ďurač (Verner, Hercig), 24. Skořepa (Nedbal, Borovec). Rozhodčí: Hladík - Hanzlík, Hejl. Vyloučení: 6:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

Bílí Tygři Liberec

Hosnedl - Šťáva, Šír, Hrníčko, Belovič, Klinger, F. Chlapík, Havlín, Král, Gecko, Kupčík, Kratochvíl, Lakatoš, Škoda, Kačírek, Zedek, Heřmánek.

BK Mladá Boleslav

Ašenbrenner - Verner, Semrád, Nastoupil, Bašus, Plíšek, Mašek, Hercig, Nedbal, Černý, Borovec, Ďurač, Eftimov, Skořepa, Marks, Tržický, Groer, Sedmík, Durdil.

L i b e r e c - Do dvacátého pátého kola extraligy staršího dorostu proti Bílým Tygrům vstoupili Bruslaři dobře, avšak nedokázali přetavit svou snahu v góly a soupeř své šance proměňoval. Dokud Mladoboleslavští nedostali čtvrtou branku, hráli se Severočechy vyrovnanou partii a vsítili zásluhou Ďurače a Skořepy dvě branky. V závěru si však domácí své vedení pohlídali a téměř nedovolili Bruslařům ohrozit brankáře.

Souboj začal velmi svižně a vše načali hosté, když na Ďurače zívala prázdná branka, ten ale klec netrefil. A za neproměnění této šance přišel trest. Belovičův pas, který vypadal, že míří někam do rohu, našel nečekaně hůl Dominika Hrníčka, jenž blafákem poslal domácí do vedení.

Krátce na to mohl vedení navýšit Chlapík, avšak Ašenbrenner se vyznamenal zákrokem betony. Poté se ke slovu dostal znovu Ivan Ďurač a tentokrát už bylo jeho slovo gólové. Rychlý protiútok zakončil přesnou střelou k pravé tyči. Tento stav ale dlouho netrval. Nenápadná střela Martina Šíra od modré čáry zapadla až do branky. Do kabin se tak po prvních dvaceti minutách šlo za jednobrankového vedení domácího celku.

Krátce po návratu ze šaten už to o jednu branku nebylo. Michal Gecko dostal při přečíslení přesný pas na hokejku a poslal svůj tým do dvougólového trháku. Nebyl by to ale tento zápas, pokud by něco trvalo delší dobu. Nedbal v přesilovce vypálil od modré, kotouč se od zadního mantinelu odrazil na hůl Dominika Skořepy a poslal ho za překvapeného Hosnedla.

Za nějakých sedm minut se ke kotouči mezi kruhy dostal domácí Kačírek, avšak z více než dobré pozice neskóroval. Smutnit ale příliš nemusel, protože se po Lakatošově střele dostal k dorážce Zdeněk Král a prakticky z nulového úhlu rozvlnil síť. To ale bylo vše, co druhá třetina nabídla. Jinak byl k vidění poměrně nezáživný hokej, kdy se ani jednomu z týmů nedařilo překonat útočnou modrou čáru.

Tento trend částečně pokračoval i ve třetině třetí. Útoky obou soupeřů troskotaly ve středním pásmu a chvílemi to vypadalo, že zápas už víceméně nic nepřinese. Do značné míry to byla skutečně pravda. Žádné větší šance se diváci, kteří si našli cestu na mrazy zkoušené tribuny, do konce duelu nedočkali. Jediné, co narušilo poklidný průběh bylo zranění Matúše Beloviče. Ten se po jednom ze soubojů svalil na ledovou plochu. Při odjezdu na střídačku to vypadalo celkem jasně, zranění ramene, možná klíční kost.

Hráči ze středních Čech se v závěru duelu ani nedostali k odvolání gólmana Ašenbrennera, jelikož kotouč byl po většinu času na čepelích domácích. Zápas tak potvrdil papírové předpoklady a Bílí Tygři porazili Mladou Boleslav 4:2.