BK MLADÁ BOLESLAV

Dorostenci rozhodli na Slávii až v samostatných nájezdech

11. 1. 2013
napsal David Mencl, Zdena Bobková
HC Slavia Praha

1:2sn

1:0, 0:0, 0:1 - 0:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 10. Patzelt (Saňa) - 45. Němec (Ďurač, Skořepa), 65. Borovec. Rozhodčí: Krejcar - Beneš, Štofa. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 73. Střely na branku: 55:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

HC Slavia Praha

Sochůrek - Červený, Hyršl, Weinhold, Kottek, Saňa, Josefus, Havelka, Adam, Vyskočil, Patzelt, Kellerstein, Krejčí, Drahorád, Žemlička, Tejral, Bureš, Zajíc, Fortelka, Andres, Furch

BK Mladá Boleslav

Ašenbrenner - Verner, Mašek L., Mašek J., Nastoupil, Šír, Bašus, Průšek, Hercig, Nedbal, Černý, Krupička, Borovec, Ďurač, Skořepa, Brzák, Marks, Němec, Tržický, Groer, Sedmík

P r a h a - Zápas brankářů, asi tak by se jednoduše dalo nazvat 29. kolo Extraligy staršího dorostu, které Bruslaři odehráli na ledě pražské Slavie. Hosté šli do vedení v 10. minutě zásluhou skvělé akce Martina Patzelta a dominovali celé první třetině. Mladoboleslavští se však ve druhé třetině sebrali a ukázali, že i oni umí soupeře zatlačit do úzkých. Ve třetí části se jim hned v úvodu podařilo vyrovnat a utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Ten rozhodující proměnil Zdeněk Borovec, který tak svému týmu zajistil prémiový bod navíc.

Začátek utkání se vyvedl lépe Mladoboleslavským, poté však převzali otěže utkání slávisté a jasně dominovali. Dlouho se nemohli prosadit, úspěšná akce přišla až v 10. minutě, kdy se Martin Patzelt zmocnil ve středním pásmu kotouče, v plné rychlosti obehrál všech pět protihráčů a zacílil přesně pod víko.

Následně přišla dlouhá pasáž hry bez výrazného ohrožení obou branek. Teprve až ve druhé části se ocitl před odkrytou klecí Zajíc, skákavý kotouč ovšem nedokázal doklepnout do sítě. Zanedlouho se dostali do úniku dvou na jednoho Němec a Sedmík. Druhého jmenovaného dokázal Sochůrek vychytat, kotouč zanechal v brankovišti, nikdo z útočníků ho ale nezvládl poslat do klece.

Zvýšit mohl ve 36. minutě Tejral, volný puk však poslal trestuhodně mimo tři tyčky. Zbytek druhé dvacetiminutovky už nic zajímavého nepřinesl. To ve třetí části se hosté dočkali vyrovnání, když se po skrumáži dostal ke kotouči Vojtěch Němec a bekhendem se trefil přesně k tyčce.

Pět minut před koncem třetí třetiny napálil Zajíc horní tyčku, následně dorazil puk do svatyně Andres, rozhodčí však jeho gól neuznal. Proto se střetnutí dostalo až do prodloužení, ani tam nepřišlo rozhodnutí, utkání tak dospělo do samostatných nájezdů. V nich se povedlo Mladé Boleslavi zvítězit, když se prosadil Zdeněk Borovec.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav