BK MLADÁ BOLESLAV

Sezónu zakončil starší dorost porážkou od Olomouce 1:6

8. 3. 2013
napsal Lukáš Chuchválek
BK Mladá Boleslav

1:6

0:3, 1:2, 0:1

HC Olomouc

Statistiky

Branky a nahrávky: 27. Borovec (Nastoupil) – 8. Pavlovský (Šoustal, Kočiřík), 10. Šoustal (Pavlovský, Kočiřík), 12. Horák J. (Markl), 25. Šoustal (Pavlovský, Brandýs), 36. Štefka (Gatěk, Čamek), 59. Horák J. (Nesvadba, Šoustal). Rozhodčí: Coubal - Maštalíř, Prokop. Vyloučení: 4:3, navíc Štefka (OLO) 5 + do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 25. Střely na branku: 18:43.

BK Mladá Boleslav

Růžička - Mašek L., Semrád, Nastoupil, Tůma, Herciq, Nedbal, Mašek J., Groer - Verner, Šír, Bašus, Borovec, Švejda, Ďurač, Planý, Skořepa, Veselý, Němec, Tržický, Sedmík

HC Olomouc

Urbisch - Gatěk, Hrabica, Škoda, Brandýs, Šoustal, Horák, Nesvadba - Markl, Pavlovský, Čamek, Štefaka, Heža, Kropáč, Kočiřík, Horák J., Horák R., Ministr

M l. B o l. - V posledním zápase sezóny změřili starší dorostenci své síly s Olomoucí. Ta do Boleslavi přijela s pouze třemi lajnami, přesto si brzy vypracovala tříbrankové vedení. Ve druhé třetině pak Olomouc dále navýšila své vedení a zápas v poklidu dohrála. Ze strany Boleslavi byl poslední zápas většinou odehrán bez nějaké viditelné snahy uhrát dobrý výsledek. Za domácí se trefil pouze Zdeněk Borovec.

Zápas však mohl vypadat jinak, kdyby v prvních minutách Boleslav proměnila některé své šance. Po prvních minutách však Olomouc zařadila vyšší rychlost a vstřelila úvodní branku z hole Matěje Pavlovského, jenž zvedl puk pod břevno. V 10. minutě přidal další trefu Tomáš Šoustal, což vyprovokovalo domácí k napadení soupeře a vedlo to k následnému vyloučení. Během této přesilovky hosté využili chyby brankáře Růžičky a Jiří Horák jen uklidil kotouč do klece. Tato studená sprcha během čtyř minut poznamenala další vývoj zápasu. Těsně před sirénou vsítila Olomouc další branku, avšak hlavní sudí ji pro přihrávku rukou neuznal.

Ve 25. minutě čtvrtá branka do boleslavské sítě přece padla, když se z otočky prosadil Tomáš Šoustal. Vzápětí však Boleslav snížila opět na rozdíl tří branek díky podcenění Zdeňka Borovce olomouckou obranou, když ho nechala od modré kličkovat k brankáři a zavěsit nad jeho loket. K nějakému zvratu to však nevedlo, naopak Boleslav mohla v čase 34:00 inkasovat zase, jenže Horákův bekhend pouze orazítkoval tyč. O necelé dvě minuty později to už 5:1 pro hosty přeci jen bylo, neboť se trefil Jan Stefka prudkou střelou od mantinelu.

Za rozhodnutého stavu se již třetí třetina dohrávala, nejednalo se však o klasicky odklouzaný závěr. Hráči obou celků se pouštěli do mnoha soubojů u mantinelu nebo ve středním pásmu, takže během celé třetiny bylo k vidění skutečně minimum střel a gólových šancí. I tak ale měla převahu spíše Olomouc, když zahrozil například Pavlovský, jehož ránu Růžička vytěsnil na poslední chvíli. V 59. minutě svou dominanci korunovala šestou brankou z přesilovkové rány Jiřího Horáka. Asi o minutu později však u mantinelu Štefka nevybíravě fauloval Semráda a byl vyloučen do konce utkání. Nebyl to v tomto zápase však jediný zbytečný faul, který hrozil zraněním. Takováto vypjatost byla zbytečná, když už prakticky o nic nešlo.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Zápas se mi těžko hodnotí. Myslím si, že nám soupeř dal lekci z produktivity. Místo toho, abychom po prvních minutách vedli 2:0 nebo 3:0, tak se projevila naše nemohoucnost, která nás provázela celou sezónu. Soupeř naopak dokázal jednu z prvních svých šancí využít a pak se třikrát gólově prosadit. To utkání rozhodlo. Z naší strany to byl spíš jen nějaký boj o slibný výsledek, na který jsme bohužel nedosáhli.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav