BK MLADÁ BOLESLAV

Most se držel, Boleslavští ale nakonec roli favorita potvrdili

9. 11. 2013
napsal Jitka Čechová
HC Most

2:5

1:2, 1:0, 0:3

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 3. Jurčík (Zavřel, Tauš), 40. Slavíček (Písařík, Sedláček) – 4. Musil (Lenc, Vrbata), 16. Mikulík (Klimenta, Broš), 49. Jiránek (Lenc), 56. Nouza (Výborný, Bohunický), 59. Broš (Němeček, Mikulík). Rozhodčí: Souček – Rozlílek, Belko. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 707. Střely na branku: 27:40.

HC Most

Horák – Kasal, Charousek, Pavelka, Čížek, Slavík, Drtil – Tauš, Smolka, Bojer – Sedláček, Slavíček, Písařík – Jurčík, Zavřel, Šimon – Andres, Gerhát, Kafan

BK Mladá Boleslav

Valent – Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Bohunický, Protivný, Žabka, Souček – Nouza, Výborný, Starý – Mikulík, Broš, Klimenta – Lenc, Vrbata, Musil – Jiránek, Loskot, Podsedníček

M o s t – Hra v šesti a následné inkasování – takto nemile začal pro mladoboleslavské hokejisty zápas 20. kola na ledě Mostu. Naštěstí se jim podařilo do minuty vyrovnat, přesnou mušku prokázal Musil. O obrat se ještě v první třetině postaral Mikulík. Vedení ale Středočeši ztratili na konci té druhé a to dokonce za stejných podmínek jako v případě první trefy domácích. Severočechům ale postupem času chyběly pevné nervy a organizovanost a ve 49. minutě nechali ujet Jiránka, který vše opět překlopil na stranu Mladé Boleslavi. Potvrzení tomu ve vlastním oslabení vystavili v 56. minutě Nouza a v předposlední Broš.

V první třetině zápasu Mladé Boleslavi s Mostem padly hned tři branky a rozhodně se proto bylo na co dívat. O otevření střeleckého skóre se už ve třetí minutě postaral Ondřej Jurčík, kdy boleslavskému brankáři Valentovi proklouzl kotouč do sítě. Domácí celek tak využil hned svou první přesilovou hru. Přesně o 40 sekund později ale vyrovnal stále ještě tak trochu nováček v boleslavských barvách Pavel Musil a to střelou nad lapačku.

Boleslavským vyrovnání pomohlo. Začali mít více ze hry a také působili aktivněji, což také vedlo k tomu, že Vrbata ve 14. minutě nastřelil tyčku Horákovy svatyně. Z toho ještě gól nebyl, jen o pár minut později už ale Milan Mikulík dorazil do sítě původní Klimentovu střelu. V závěru první třetiny si ještě obě strany zahrály přesilovou hru, ale k další změně skóre to už nevedlo.

Do druhé periody Most vykročil nebojácně a v několika případech se mu až překvapivě snadno podařilo zaměstnat boleslavskou obranu. Kafan se ale neprosadil stejně jako na druhé straně Výborný, který po pochybení domácího beka dostal poměrně dost prostoru k zakončení. Po vyloučení Čížka mohli Bruslaři přidat další zásah, přesilovky se jim ale tentokrát příliš nedařily, a tak se v polovině zápasu museli spokojit zatím stále jen s jednogólovým vedením.

Moc se jim to ale nelíbilo, protože po 30. minutě opět citelně přidali a kluziště víceméně patřilo hlavně jim. Nouzovo zamíření šlo například poměrně přesně do horního rohu branky, Horák ale vytasil parádní zákrok lapačkou. O to překvapivější bylo, že Středočeši v závěru druhého dějství – a podruhé v utkání – hráli v šesti a domácímu celku se podařilo naservírované příležitosti stejně jako v prvním dějství produktivně chopit. Trefil se Bohumil Slavíček.

V úvodu třetí třetiny se na trestných lavicích v poměrně solidní návaznosti vystřídali domácí Gerhát s hostujícím Protivným a potom opět domácím Taušem. A zatímco Mostečtí dokázali využívat takových hloupých chyb, jakými hra v šesti nepochybně je, Bruslaři svou přesilovkovou mušku tentokrát ladili jen s velkými obtížemi. O to větší radost přinesla trefa Tomáše Jiránka, který po chybě v domácí obraně vyrazil proti Horákovi úplně sám.

Středočeši ovšem nepřestávali hazardovat, prakticky okamžitě byl totiž vyloučen Starý a Bruslaři se pořádně zapotili ve snaze zůstat tentokrát ve vedení. Podobnou situaci všichni očekávali po vyloučení Mikulíka, Most ale s blížícím se závěrem ztratil nervy i schopnost rovnat se tak, jak by bylo záhodno, a pustil do situace dva na jednoho Výborného s Tomášem Nouzou. Přihrávky prvně jmenovaného jsou doslova pověstné, takže to Nouza neměl příliš těžké. Díru v obraně Mostečtí ukázali i v předposlední minutě, kdy jim ujel Michal Broš.

Ohlasy trenérů

Leo Gudas, HC Most: Odehráli jsme s velice silným soupeřem vyrovnané utkání. Bohužel, soupeř dokázal potrestat chyby, které jsme v zápasu udělali. Ale jinak jsme hráli velice dobře v oslabení, odehráli jsme spoustu výborných věcí. Ale Boleslav je mužstvo, které dokáže trestat chyby, v tom vidím největší rozdíl mezi námi.

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: Soupeř hrál velmi dobře. Věděli jsme, že poslední dobou se zvedá, ve středu vyhrál v Ústí. Má výborného brankáře, rychlé protiútoky. Most nás hodně potrápil, vůbec to pro nás nebylo jednoduché utkání. Rozhodlo se až v závěru, takže jsme nakonec spokojeni."

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav