BK MLADÁ BOLESLAV

Juniorka nezvládla zápas v Liberci

25. 1. 2014
napsal Tomáš Dolejš, Lukáš Chuchválek
Bílí Tygři Liberec

4:1

1:0, 0:0, 3:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 14. Žďárský (M. Šír, Dlouhý), 48. Pyrochta (M. Šír, Dlouhý), 53. Psota (Havlín), 57. Psota (Vlk, Hrníčko) – 48. Marek (Kuchta, Podsedníček). Rozhodčí: Wagner – Hejl, Kajínek. Vyloučení: 4:7, navíc Zacha (LIB) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 87. Střely na branku: 30:15. Třetiny: 1:0, 0:0, 3:1.

Bílí Tygři Liberec

Vaněček – Havlín, Jandejsek, Mrázek, M. Šír, Pyrochta, Pálek, Zedek – Langhammer, Hrníčko, Belovič, Kalfiřt, Psota, Vlk, Svoboda, Kratochvíl, Boček, Žďárský, Havlas, Zacha

BK Mladá Boleslav

Pechek – Kulhánek, Hes, Bernad, Kurka, Adamík, Šťáva, Nedbal – Pätoprstý, Byakov, Ďurač, Marek, Zajíc, Podsedníček, Borovec, Volf, Kotala, Smrček, Sonnek, Kuchta

L i b e r e c - Avšak stále drží nadějnou dvanáctou pozici. Proti Severočechům se ale Bruslařům nezadařilo. Přestože byla v první třetině aktivnější, inkasovala. I přes vyrovnanou hru nedokázali vyrovnat a v poslední třetině Bílí Tygři odskočili na rozdíl dvou branek. Přesto dokázal Marek snížit a k vyrovnání mohla Boleslavi dopomoci pětiminutová přesilovka, jenže soupeř během ní znovu odskočil a rozhodl.

Ze začátku utkání byli aktivnější domácí hráči, ale vyložených šancí z obou stran bylo pomálu. Po individuální akci měl dobrý pokus Boček, na druhé straně byl zase aktivní Marek. Od poloviny třetiny postupně měla ze hry více Boleslav, ale jako první zasáhli Tygři ve čtrnácté minutě. Po vhazování před gólmanem Pechkem si Liberečtí párkrát vyměnili kotouč a Martin Žďárský byl u finální střely – 1:0. O pár minut později ještě Jandejsek trefil břevno, kotouč se ale bohužel pro domácí odrazil mimo branku.

Druhá třetina byla vyrovnaná, hosté však hodně dopláceli na nevyužívání slibných akcí. Volf a Sonnek unikli dva na jednoho, druhý jmenovaný však se střelou dlouho váhal. Na druhé straně Dlouhý střílel dobře z rohu, kotouč nakonec dokázal zkrotit Pechek. Prostřední dějství provázela také mnohočetná vyloučení, většinou ve prospěch Liberce. Ten ale měl problém početní výhody využít. Ve vyrovnané dvacetiminutovce už branka nepadla.

Teprve až v závěrečné periodě se utkání pořádně rozjelo. Hned v úvodu trefil Jandejsek opět břevno. V 48. minutě pak Tygři konečně využili přesilovou hru, když se od modré trefil Filip Pyrochta – 2:0. Na to přišla blesková odpověď a po rychlé protiakci zakončoval Ladislav Mareček – 2:1. Boleslav opět byla na dostřel a moc klidu do libereckých řad nepřidal Pavel Zacha. Ten se provinil hrubým faulem a dostal pětiminutový trest.

Hosté se však v dlouhé přesilové hře trápili. Dlouho nedokázali vůbec ani vystřelit, ale po akcích v závěru početní výhody trefil Pätoprstý tyčku. Pak ale přišla rána pod pás, Havlín ze středního pásma dobře našel Matěje Psotu, který v oslabení ujel sám na gólmana – 3:1. Středočeši ještě stále měli čas něco vymyslet, ale čas se krátil. Nakonec přišel zásah od domácích tři minuty před koncem. Opět aktivní Matěj Psota si počíhal na brankovišti a rychlou střelou zpečetil skóre – 4:1. Poslední branku mohl přidat hostující Byakov, ale zpoza klece nedokázal zavěsit a tři body si tak nechávají doma Bílí Tygři.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Pro nás to byl hodně těžký zápas. Boleslav je soupeř, který se na nás v tabulce dotahuje. Myslím si, že dvě třetiny to byl vyrovnaný zápas. My jsme byli lepší v první periodě, hosté ve druhé. Nedařilo se nám dát v přesilovkách branky, rozhodla pak třetí třetina a náš gól na 2:0. Sice jsme poté inkasovali, ale hráči dobře bránili, i to dlouhé oslabení. Tam jsme pak dali branku a já musím všem hráčům pogratulovat, hráli výborně.