BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři porazili Kometu 4:0 a postupují!

14. 2. 2014
napsal Lukáš Chuchválek
BK Mladá Boleslav

4:0

2:0, 1:0, 1:0

HC Kometa Brno

Statistiky

Branky a nahrávky: 5. Podsedníček (Pätoprstý), 11. Kotala (Marek, Bernad), 22. Kulhánek (Ďurač), 46. Kotala (Hes, Frolík). Rozhodčí: Hribik – Blümel, Lučan. Vyloučení: 12:9, navíc Podsedníček (MBL) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 44:28.

BK Mladá Boleslav

Pechek – Kulhánek, Hes, Bernad, Kurka, Šťáva, Nedbal – Byakov, Ďurač, Marek, Chvátal, Podsedníček, Borovec, Frolík, Pätoprstý, Kotala, Smrčka, Sonnek, Kuchta

HC Kometa Brno

Klimeš – Šidák, Mytiska, Štancl, Klaus, Zbořil, Vlček, Vojáček, Vágner – Kozel, Račický, Kunce, Kusko, Beneš, Král, Boltvan, Grünwald, Pelikán, Ondráček

M l. B o l. - Ve 35. kole NOEN extraligy juniorů čekala Bruslaře zkouška, zda si zaslouží nebo nezaslouží být ve sklupině, jež bude bojovat o play-off. V minulých zápasech si vypracovali na spodní pětku už nějaký bodový náskok, ale definitivně potvrdit umístění v první dvanáctce potřebovali v tomto zápase. Proti Kometě začali výborně a během úvodní dvacetiminutovky vstřelili dva góly. Postupně přidali další dva a brankář Jan Pechek si zaslouženě připsal čisté konto.

Zápas začali lépe domácí, kteří hned ve 3. minutě nastřelili tyčku. Kometu téměř nepouštěli do šancí, a když už, tak nedokázala vymyslet nic pořádně nebezpečného. V čase 4:30 se ale po vhazování opřel do puku po vhazování Patrik Podsedníček a propálil Klimeše. Tento gól domácí nabudil a sehráli dalších pár pěkných šancí. V 11. minutě ale Bruslaři proměnili přesilovku, když puk prolétl před bránou až k nekrytému Jakubovi Kotalovi, jenž ho uklidil prakticky do prázdné brány. Hráčům Komety se nedařilo ani při jejich přesilovkách, i tehdy měli více šancí domácí borci.

Brno se pokoušelo o probuzení hned na úvod druhé třetiny, jenže narazili na neprostupnost obrany, navíc ve 22. minutě Boleslav navýšila už na 3:0, když se trefil krásně od kruhu Kryštof Kulhánek pod víko. Brno dostalo šanci ke korekci vzápětí, když si zahrálo přesilovku 5 na 3. Jenže početní výhody v podání Brněnských nebyly sehrány dobře. Největší šanci zápasu měla Kometa paradoxně ve vlastním oslabení, když ujeli do brejku a gólman Pechek zalehl puk a se štěstím jej udržel před brankovou čárou. Od 30. minuty až do konce třetiny se hodně vylučovalo a hra byla rozkouskovaná tak, že nebylo pro ani jedno mužstvo pořádně možné dostat se do nějaké šance nebo uzavřít hru do soupeřova pásma.

Rozhodnutí přinesl v čase 46:00 Jakub Kotala výbornou trefou na 4:0. Tento hráč byl v zápase hodně při chuti a dostal se ještě dvakrát do brejku, ani jeden se nepovedl podle představ, ovšem při druhém byl faulovaný a sudí nařídil trestné střílení. Jakub Kotala však svou ránou nad bránu hattrick odmítnul. Brněnské tento neproměněný nájezd domácích povzbudil a bylo znát, že přidali. Jenže hra vzápětí opět sklouzla k rozkouskovanosti a opět se často vylučovalo. Ke konci museli sudí krotit trochu vášně. Minutu před koncem opět zazněla tyčka Kllimešovy brány, ale to už nevadilo, protože si Boleslav výhrou nad Kometou Brno zajistila po několika letech čekání postup do skupiny hrající o play-off v NOEN extralize juniorů.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Klukům gratuluji, že jsme v první dvanáctce a začíná pro nás další soutěž. Kluci k utkání přistoupili parádně, kontrolovali ho a měli nasazení.

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Začali jsme špatně a pak už jsme se z toho nedostali. Domácí byli dnes lepší, lépe bruslili, byli dravější a vstřelili branky, které jsme jim nabídli, takže pro nás to nebyl dobrý zápas. Výsledek je zasloužený.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav