BK MLADÁ BOLESLAV

Po dvou prohrách si B tým spravil chuť

7. 1. 2014
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

6:4

1:2, 4:2, 1:0

HC Junior Mělník

Statistiky

Branky a nahrávky: 11. Vajsejtl (Protivný M.), 22. Ficek ml. (Ficek st.), 23. Protivný J. (Škaloud, Zörkler), 25. Rovný (Ficek st., Hart), 29. Hart (Rovný, Bernard), 45. Protivný J. (Škaloud) - 12. Šubrt (Brožovský, Havel), 20. Heran (Havel), 26. Šubrt (Brožovský, Příhoda), 32. Příhoda (Šubrt). Rozhodčí: Coubal, Tasch, Záhora. Vyloučení: 6:4, navíc Žabka (MBL) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 182.

BK Mladá Boleslav

Jan Plíšek - Hart, Dinga, Budín, Kukla, Franc, Bartoš, Žabka, Ficek st., Ficek ml., Rovný, Kolner, Vajsejtl, M. Protivný, Zörkler, J. Protivný, Škaloud, Vondrlík, Bílek, Jakub Plíšek, Bernard

HC Junior Mělník

Šrámek - Fiala, Novák, Boháček, Krejsa, Prejza, Brožovský, Stinka, Nový, Heran st., David, Havel, Vernek, Příhoda, Šubrt, Vočadlo, Kratochvíl

M l. B o l. – Mladá Boleslav nastoupila podruhé v sezoně na velké hale ŠKOENERGO Arény a chtěla po dvou předchozích prohrách opět zvítězit a zahájit nový kalendářní rok třemi body. To se v souboji s Mělníkem nakonec podařilo, hráči BK Mladá Boleslav zvítězili 6:4.

První třetinu začali lépe domácí, v 11. minutě se po závaru před brankou hostí nejlépe zorientoval Vajsejtl a vstřelil vedoucí gól - 1:0. O dvacet vteřin později bylo ale srovnáno - 1:1. Třetinu lépe zvládli hosté, když půl minuty před koncem zvýšili na 2:1.

O výsledku utkání rozhodl nápor domácích ze začátku druhé třetiny, když se jim podařilo během čtyř minut vstřelit tři branky. Na 2:2 vyrovnal ve 22. minutě Ficek ml. po souhře otec - syn. O minutu později poslal do vedení domácí po vyšachování brankáře hostí Jan Protivný - 3:2. A obrat dokonal ve 25. minutě v přesilovce po přihrávce Ficka st. dělovkou z první Rovný - 4:2. O minutu později ale Mělničtí stačili snížit na 3:4. Na rozdíl dvou branek opět poslal domácí do vedení ve 29. minutě z mezikruží Hart po přesných přihrávkách celé pětky - 5:3. Hosté ale dokázali opět snížit na rozdíl branky v přesilové hře a to byly z druhé třetiny vše.

Ve třetí třetině se hrál vyrovnaný hokej, ale šťastnější byli domácí. Na konečný výsledek 6:4 vstřelil branku po přihrávce Škalouda Jan Protivný.