BK MLADÁ BOLESLAV

B tým vyhrál poslední zápas základní části

10. 2. 2014
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

5:2

2:1, 3:0, 0:1

HK Králův Dvůr

Statistiky

Branky a nahrávky: 1. Christov (Hart), 12. Vondrlík (Franc), 26. M. Ficek ml. (Franc), 38. Zörkler (Franc), 40. Plíšek Jakub (Rovný) - 4. Šnaidauf (Pánek), 56. Šnaidauf (Pánek). Vyloučení: 9:8. Využití: 0:1. V oslabení: 3:0. Diváci: 88.

BK Mladá Boleslav

Plíšek Jan - Franc, Bílek, Hart, Kukla, Dinga, Bartoš, Plíšek Jakub - Christov, Ficek M. st., Škaloud, Vondrlík, Kolner, Rovný, Zörkler, Protivný J., Protivný M., Ficek M. ml., Fidrmuc

HK Králův Dvůr

Krejčí (40. Pavlů) - Vejvoda O., Potěšil, Vejvoda J., Houba, Landa, Pánek, Matula, Šnaidauf, Novotný, Křesťan, Mareš, Klimeš, Erben

M l. B o l. – Boleslavský B tým uzavřel základní část letošní sezony domácím vítězstvím 5:2 nad Královým Dvorem. Bruslaři skončili v tabulce krajské ligy mužů na šestém místě a v play-off, které začne už v pátek 14. února právě na ledě Mladé Boleslavi, se v derby postaví Mělníku.

K poslednímu utkání základní části KPM zavítal na led Mladé Boleslavi poslední tým tabulky HK Králův Dvůr. Boleslav potřebovala vyhrát, aby si zajistila lepší pozici pro play-off a hostům už prakticky o nic nešlo, jelikož ztrácejí na předposlední tým 5 bodů.

Přijďte fandit!
Ve čtvrtfinále narazí Bruslaři na HC Junior Mělník, který se umístil na třetím místě. Hraje se na dvě vítězná utkání. V pátek 14. února začíná B tým doma od 20:00 hodin na malé hale. Hned v sobotu 15. února se jede na led do Mělníka, utkání začne v 14:30. V případě nerozhodného stavu na zápasy se hraje v neděli 16. února opět v Mělníku.

Utkání začalo lépe pro domácí, hned v první minutě Christov střelou přes obránce umístil puk nad lapačku hostujícího brankáře - 1:0. O tři minuty později bylo ale srovnáno, před domácí brankou se nejlépe zorientoval Šnaidauf, který umístil puk do prázdné branky - 1:1. Ve 12. minutě zvýšili domácí v oslabení na 2:1. Franc vystřelil od modré čáry, brankář hostí vyrazil před osamoceného Vondrlíka, který se nemýlil. To bylo do konce první třetiny vše a do kabin se šlo za stavu 2:1 pro Boleslav.

Druhou třetinu vyhráli jednoznačně domácí 3:0, když dali dva góly v oslabení a jeden ve hře 5 na 5. Na 3:1 zvýšil dorážkou Milan Ficek mladší. Čtvrtý gól přidal v oslabení Zörkler, který vymetl všechny pavučiny v pravém růžku Krejčího branky. Na 5:1, opět v oslabení skóroval po úniku střelou po ledě k tyči Jakub Plíšek.

Ve třetí třetině se hrál vyrovnaný hokej. Padl pouze jeden gól a to do domácí branky. V přesilové hře se trefil hostující Šnaidauf a uzavřel skóre na konečných 5:2 pro Boleslav.

Konečná tabulka KLM středočeského kraje po základní části 2013/2014: