BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav zvítězila i nad Hradcem a má zisk poháru ve svých rukou

16. 8. 2014
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

3:1

1:0, 2:1, 0:0

Mountfield HK

Statistiky

Branky a nahrávky: 11. Jarůšek (Látal), 23. Hyka (Lenc), 40. Pacovský (Květoň, Ovčačík) – 37. Knotek (Dietz, Nedvídek). Rozhodčí: Valach – Hanko, Kováčik. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 220.

BK Mladá Boleslav

Rittich – Hruška, Kučný, Ovčačík, Stříteský, Trška, Žabka, Robar, Vidmar – Pacovský, Bárta, Květoň – Mikulík, Broš, Klimenta – Látal, Kubica, Jarůšek – Hyka, Musil, Lenc

Mountfield HK

Kacetl – Frühauf, Plášil, Mikuš, Pláněk, Vašíček, Jank, Piegl, Dietz – Červený, Knotek, Švagrovský – Pospíšil, Tvrdík, Dej – Valcourt, Kukumberk, Rousek – Nedvídek, Troliga, Kopta

M a r t i n (SVK) – Hokejisté Mladé Boleslavi slaví na turnaji Mountfield Cup 2014 druhé vítězství, tentokrát si připsali nepochybně cenný skalp extraligového souputníka z Hradce Králové. Na vítězství 3:1 se brankově podíleli Richard Jarůšek, Tomáš Hyka a Dominik Pacovský. Bruslaři mají zatím jako jediní v tabulce šest bodů a mají tak nejlépe nakročeno k zisku putovního poháru. <strong>V neděli 17. srpna hrají Středočeši opět od 14 hodin s Piešťanami.</strong>

Mladá Boleslav začala o poznání opatrněji než předchozí den proti Martinu a výraznějším způsobem se soustředila na své obranné pásmo. A neslo to ovoce. Hradečtí sice dravě kroužili, k zakončení se ale ne a ne dostat. Západočeši si následně situaci začali sami komplikovat, neboť svými fauly ublížili především sobě. Vyloučení Knotka a poté Mikuše otevřelo prostor Richardu Jarůškovi, který tak otevřel skóre zápasu.

Převaha Středočechů rostla, tím spíš, když do konce první periody stačili Hradečtí znovu ještě dvakrát faulovat. Všechny komplikace ale tentokrát Královehradečtí přestáli bez újmy. Hradecký muž v masce vytáhl výborný zákrok také těsně před závěrečnou sirénou, když vyrazil střelu Klimenty.

Úvod druhé třetiny patřil opticky spíše Hradeckým, ti ale své pokusy nedokázali proměnit. Obzvlášť šance Švagrovského musela soupeře Bruslařů zabolet. Tím spíš když přišlo opětovné navýšení ze strany mladoboleslavských hráčů – na správném místě a ve správný čas se objevil Tomáš Hyka a přesně nastavenou hokejkou nedal brankáři Kacetlovi příliš šancí.

Ve 37. minutě se nicméně hráči Hradce Králové dočkali alespoň snížení, po brejkové situaci ukázal přesnou mušku Tomáš Knotek. Před koncem druhé třetiny ovšem přišla studená sprcha. Výbornou přihrávku Davida Květoně zužitkoval Dominik Pacovský. Ten měl situaci poměrně jednoduchou, po roztažení hry do strany přišla přihrávka skrz celé obranné pásmo a Kacetl se nestačil přemístit.

Východočeši vstoupili do posledního dějství s výhodou přesilové hry, a to za pozdní nástup soupeře na led. Technický přestupek Bruslařů ovšem zůstal nepotrestán. Dále se třetina odehrávala podle stejných not jako ty předchozí - tvrdost, nepřesnost, vyloučení a hlavně bez vážnějších šancí na obou stranách.

V závěrečných minutách se hradečtí trenéři rozhodli pro pro hru bez brankáře, a to už téměř čtyři minuty před koncem posledního dějství. Z toho pramenil mohutný tlak hradeckého Mountfieldu, který ovšem vždy narazil na precizně postavené beky soupeře.

Ohlasy trenérů

Mgr. Jan Vidner, BK Mladá Boleslav: Druhý zápas a druhé vítězství, které nás velmi těší. Je to pro nás příjemné překvapení, musíme ale zůstat nohama na zemi. Podstatné je, že jsme dokázali držet krok s extraligovými týmu, na druhou stranu nás ale ještě pořád jeden čeká.

Petr Draisaitl, Mountfield HK: Soupeř nám ve střetnutí prakticky nic nedovolil, proti tak disciplinovanému výkonu Mladé Boleslavi jsme neměli šanci. Hráči si musí uvědomit, že je třeba hrát celých 60 minut. V tomto utkání to rozhodně tak nebylo, nebruslili jsme, dělali jsme chyby. Ale musíme to hodit za hlavu a připravit se na poslední zápas turnaje.