BK MLADÁ BOLESLAV

Dramatická třetí třetina Bruslaře o vítězství nepřipravila

7. 9. 2014
napsal Vojtěch Drbohlav, Jitka Čechová
EHC Wolfsburg Grizzly Adams

3:4

0:1, 0:1, 3:2

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 45. Voakes (Haskins, Bina), 52. Voakes (Bina), 57. Polaczek (Voakes, Meirandres) – 14. Stříteský (Bárta), 33. Musil (Hyka, Lenc), 52. Trška (Robar), 55. Hyka (Robar, Lenc). Rozhodčí: Klau, Steinecke. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 950.

EHC Wolfsburg Grizzly Adams

Vogl – Hambly, Keller, Bina, Wurm, Schaus, Meirandres, Lindlbauer, Höhenleittner – Mayer, Haskins, Dzieduszycki – Aubin, Rosa, Stas – Milley, Mulock, Furchner – Herkler, Voakes, Polaczek

BK Mladá Boleslav

Rittich – Hruška, Kučný, Ovčačík, Stříteský, Robar, Trška, Kurka – Pabiška, Výborný, Pacovský – Bárta, Broš, Mikulík – Lenc, Musil, Hyka – Látal, Vrbata, Květoň

W o l f s b u r g – Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli i poslední přípravné utkání na extraligový ročník 2014/2015. Do pět set kilometrů vzdáleného Wolfsburgu odjeli už v sobotu a na zápas se v německém městě očividně vyspali dobře. Bruslaři dominovali po většinu utkání, drama přišlo až ve třetí třetině, vzdor veškerým snahám ale domácí nedokázali zápas otočit ve svůj prospěch. Mladoboleslavští zvítězili 4:3, trefili se Stříteský, Musil, Trška a Hyka.

Pro oba týmy byl nedělní zápas poslední prověrkou před ligovými štacemi. Oba soupeři hrají své domácí nejvyšší soutěže. Wolfsburg německou DEL, zatímco Boleslav Tipsport extraligu.

První šanci zápasu si připsal domácí Haskins, ten však minul Rittichovu svatyni, a tak hosty výrazně neohrozil. Dalšími, kdo se snažili uspět, tentokráte na druhé straně, byli Lenc a Bárta. Ani jeden z nich však Vogla nepřekonal.

Po vyloučení Aleksandera Polaczeka se však už Boleslavští dokázali prosadit. Vogl inkasoval zásluhou Matěje Stříteského, který dostal hosty do vedení 1:0. V závěru první periody měl ještě velkou šanci Martin Látal, kterého ale domácí strážce svatyně vychytal.

Druhá třetina byla již od začátku ve znamení nedisciplinovanosti ze strany obou celků. Chvíli se dokonce hrálo i 3 na 3. Ani jednomu týmu to však ke gólovému prospěchu nebylo. Krátce před polovinou zápasu měl velkou šanci Dominik Pacovský, jeho střelu ale Vogl vyrazil ramenem.

Další šanci měli Pacovský s Bártou, druhého jmenovaného ale vychytal taktéž domácí brankář. Poté se ale prosadil Pavel Musil, jenž už wolfsburgského strážce svatyně překonal. V závěru třetiny mohli Bruslaři skórovat ještě jednou. Radanu Lenci se ale šanci proměnit v gól nepodařilo.

Třetí třetinu začali Grizzlys ofenzívně. Po velké neproměněné šanci Aleksandera Polaczeka překonal Ritticha Mark Voakes. Poté, co byl Ctirad Ovčačík vyloučen za držení, udeřili domácí znovu. A opět to byl Mark Voakes, kterému nahrál Bina a poté už to neměl prvně jmenovaný hráč se vstřelením gólu těžké.

Za 20 sekund ale přišla velkolepá odpověď ze strany Bruslařů, kteří se prosadili zásluhou Petera Tršky, který vstřelil gól na 2:3. Dalším gólem skončila střela Tomáše Hyky, jenž využil Voglovy nepozornosti a odskočil domácím na rozdíl dvou gólů. Grizzlys se už poté zmohli pouze na jednu jedinou gólovou odpověď, když se prosadil Aleksander Polaczek a snížil na 3:4. Domácí v poslední minutě zápasu zkusili ještě odvolat gólmana a vzali si i oddechový čas, ale na výsledku zápasu to nic nezměnilo.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav