BK MLADÁ BOLESLAV

Velká gólová jízda na Slavii vynesla Bruslařům tři body!

21. 11. 2014
napsal Jitka Čechová
HC Slavia Praha

2:6

0:1, 0:4, 2:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 48. Bednář (Tomica), 54. Sklenář (Holub, Stránský) – 20. Broš (Mikulík), 22. Klimenta (Mikulík), 23. Musil (Jarůšek, Kučný), 28. Broš, 40. Jarůšek (Lenc, Trška), 49. Stříteský (Výborný, Klimenta). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 13:10. Využití: 0:3. V oslabení: 1:1. Diváci: 3746. Střely na branku: 30:37. Blokované střely: 20:18. Hity: 8:10. Vhazování: 37:38. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 2:6.

HC Slavia Praha

Furch (28. Svoboda) – Kolařík, Krejčí, Holub, Valach, Novák, Knot – Bednář, Vlasák, Tomica – Micka, Vas, J. Doležal – Stránský, Divíšek, Sklenář – Veselý, T. Doležal, Poletín

BK Mladá Boleslav

Rittich – Stříteský, Vidmar, Hruška, Kučný, Robar, Trška, Čermák – Mikulík, Broš, Klimenta – Hyka, Výborný, Lenc – Látal, Vrbata, Pacovský – Jarůšek, Musil, Kubica

P r a h a – Boleslavští hokejisté po menší odmlce znovu zabodovali venku a to ve skutečně velkém stylu. Když se v posledních sekundách první třetiny prosadil Michal Broš, té drtivé jízdě ještě nic nenaznačovalo. V prostředním dějství to ale vypuklo naplno, další trefy totiž přidali Tomáš Klimenta, Pavel Musil, znovu Broš a nakonec ještě Richard Jarůšek. Že jsou třetí třetiny slabší stránkou Mladé Boleslavi, se snažil potvrdit svým snížením na 1:5 Jaroslav Bednář, takřka vzápětí ale kontroval svým gólem Matěj Stříteský. Poslední trefou utkání pak byla ta Jakuba Sklenáře. Zápas musel diváka bavit, oba týmy se totiž trefily ve vlastních oslabeních, o Klimentově gólu musel rozhodnout videorozhodčí, domácí střídali brankáře, Boleslavští využili hned tři přesilovky a dohromady padlo solidních 23 trestů!

Úvod utkání vyšel lépe domácím. Neuběhly ani dvě minuty, když se před Rittichem zjevil osamocený Micka, jenž však nedokázal kotouč za mladoboleslavského brankáře dostat ani nadvakrát.

Následně byli diváci svědky několika vyloučení na obou stranách, zdálo se ale, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu. To se ale nejspíš nezamlouvalo Michalu Brošovi. Ten pláchl obráncům Slavie při vlastním oslabení, hbitou kličkou si položil gólmana Furcha a bez problémů zasunul kotouč do odkryté klece.

Bruslaři navázali na poslední minutu první dvacetiminutovky hned zpočátku té druhé. Ve 22. minutě zamířil přesně pod břevno Tomáš Klimenta. Po jeho brance následovala ještě asi pětiminutová konzultace s videorozhodčím, nakonec však gól platil.

Ani ne o minutu později se kotouč odrazil od zadního mantinelu přesně na hůl Pavla Musila, jenž měl před poloodkrytou klecí sešívaných už snadnou úlohu. Ve 28. minutě Krejčí našel naneštěstí pro slávisty na levém kruhu neobsazeného Michala Broše, který zamířil přesně mezi Furchovy betony a přidal svou druhou branku v utkání. Po tomto gólu přepustil domácí muž s maskou své místo Adamu Svobodovi.

Sešívaní se mohli vrátit do zápasu ve druhé polovině prostřední části, téměř tři minuty přesilovky pět na tři ale využít nedokázali, a tak necelou minutu před druhou sirénou udeřila opět Mladá Boleslav. Při přesilovce zakončoval pohlednou kombinaci do téměř prázdné branky Richard Jarůšek.

Ve třetí třetině se už zápas jen dohrával. Ve vlastním oslabení snížil kapitán Jaroslav Bednář, který se štěstím prostřelil Ritticha mezi rukou a tělem. Vzápětí však dokázal dvojnásobnou přesilovku využít Matěj Stříteský a hosté opět vedli o pět branek.

Poslední tečku za utkáním následně ale udělali přece jen Pražané. Přesilovou hru dokázal využít Jakub Sklenář. Ten po Holubově střele dokázal kotouč usměrnit za Rittichova záda, a stanovil tak konečný stav utkání.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (HC Slavia Praha): Navázali jsme na dvě tragické úterní třetiny ze zápasu proti Karlovým Varům. Proti nim se nám po trochu zlepšeném výkonu a štěstí ve třetí třetině podařilo utkání otočit. Boleslav prokázala, že je dobré mužstvo, které je na hřištích soupeřů úspěšné. Tentokrát jsme neotočili vůbec nic. Ze zápasu jsem zklamaný, i z přístupu hráčů. Upozorňovali jsme je, že chceme navázat na zlepšený výkon ze třetí třetiny z úterý, což se nám nepodařilo. Všechny nešvary, které máme, se promítly. Je to námět k zamyšlení a další práci.

Jan Vidner (BK Mladá Boleslav): Se ziskem tří bodů jsme spokojeni. Víme, že na Slavii se nevyhrává lehko. Zvlášť, když v poslední době umí zápasy otočit. Klukům musíme jen poděkovat za týmový výkon a bojovnost.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav