BK MLADÁ BOLESLAV

Pardubice otočily zápas, Bruslaři jsou znovu bez bodu

7. 12. 2014
napsal Zdena Bobková
BK Mladá Boleslav

2:4

2:0, 0:2, 0:2

HC Dynamo Pardubice

Statistiky

Branky a nahrávky: 15. Jiránek (Trška, Bárta), 16. Lenc (Bárta, Výborný) – 23. Sýkora (Ščotka), 25. Radil (Nahodil), 35. Sýkora (Ščotka), 44. Radil (Gregorc) Rozhodčí: Polák, Šindler – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3580. Střely na branku: 34:36. Zblokované střely: 4:7. Hity: 12:11. Vhazování: 46:29. Průběh utkání: 2:0, 2:4.

BK Mladá Boleslav

Rittich – Robar, Vidmar, Hruška, Štebih, Čermák, Trška, Kurka – Mikulík, Musil, Klimenta – Bárta, Výborný, Lenc – Pacovský, Loskot, Jiránek – Rys, Vrbata, Kubica – Kotala

HC Dynamo Pardubice

Kristan – Ščotka, Čáslava, Gregorc, Havlík, Píša, Korím, Zdráhal – Sýkora, Zohorna, Marcinko – Radil, Nahodil, Tybor – Kolář, Špaček, Starý – Kňazev, Kaut, Voženílek – Půhoný

M l. B o l. – Mladoboleslavští v rámci 28. kola poměřili své síly s týmem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. V první třetině se nejprve gólově prosadili Jiránek s Lencem, to ale bylo z pohledu domácího týmu vše. Hosté od druhé třetiny nasadili tempo, na které už domácí recept nenašli. Dobře rozehrané utkání, jakkoli se v první třetině vyvíjelo pro Bruslaře dobře, celek z města perníku dokázal otočit a v závěru zápasu si dvougólový náskok již dokázal pohlídat.

Zápas nabral okamžitě velmi svižné tempo a diváci na mladoboleslavském stadionu mohli sledovat rychlý a ofenzivní hokej, kde jedna šance střídala druhou. O tu první se postaral Klimenta, který dostal nabito od Musila, přihrávku ale netrefil ideálně a slibná akce tak vyzněla do prázdna. Další dvě šance měli Pardubičtí, nejprve to z bezprostřední blízkosti zkoušel Tybor, chvíli po něm si Rittich připsal další zákrok po dorážce Špačka. V páté minutě se opakovala situace z té první, když si na Kristana sjížděli opět Musil s Klimentou. Ani tentokrát tito dva úspěch neslavili.

V osmé minutě se Kliemnta provinil hákováním a hosté tak dostali poprvé v zápase do početní výhody. Krátce po vhazování před Rittichem se ale Boleslav dokázala uvolnit a Musil se šikovně protlačil skrze dva bránící hráče a zkusil zakončit. Boleslavi se dařilo dobře bránit a Pardubičtí nedokázali najít recept na to, kudy tudy do útočného pásma. Teprve na konci přesilovky se ke střele dostal Radil. To ale bylo vše, co hosté z přesilovky předvedli. S tímto zásahem se boleslavský Klimenta se vrátil na led.

Druhá část první třetiny již byla gólově štědřejší. Ve třinácté minutě byl vyloučen pardubický Marcinko. Parudubice sice zkusili napodobit Musilův únik a na druhé straně tak útočil ujíždějící Radil, jeho šanci však Rittich rychle zpacifikoval. Bruslaři si lépe drželi útočné pásmo a v klasickém přesilovkovém postavení dokázal střelou od modré skórovat navrátilec z Havířova, Tomáš Jiránek.

Krátce po gólu šli hosté znovu do čtyř, když se podražením provinil Starý. Druhá domácí přesilovka = druhý gól domácího celku. Mladoboleslavští vytvořili před Kristanem závar a už se zdálo, že od modré skóroval Bárta, jenže jak se později na videu ukázalo, ten trefil pouze břevno. Radan Lenc však celou situaci dobře viděl, a tak odražený kotouč nekompromisně dorazil za Kristana a bylo to již 2:0 pro domácí tým. Hosté byli po druhé obdržené brance jakoby zaražení, ale i tak si Píša s Nahodilem dokázali vytvořit několik slibných příležitostí. Jenže Rittichova brána jakoby v tu chvíli byla zakletá a mladoboleslavský gólman se stačil proti několika střelám z různých stran i úhlů vždy přemístit.

Druhá třetina moc hokejové krásy nepobrala, ale hosté se díky ní opět dostali do utkání, když dvěma rychlými góly v úvodu dokázali srovnat gólové skóre s Bruslaři, a poté dokonce otočili stav utkání na svou stranu. V první šanci Pardubic ještě Rittich vytáhl parádní semafor proti střele Blaže Gregorce. Tlaku Pardubických, u kterých musela v první přestávce proběhnout rychlá a důrazná bouřka, však nedokázal vzdorovat dostatečně dlouho. Pardubice se usadily v pásmu a po střele Ščotky, jehož pokus ještě Rittich vytěsnil, se k odraženému projektilu dostal Petr Sýkora a ze vzduchu kotouč trefil do sítě. Pardubice potřebovali na vyrovnání minutu a 38 vteřin. Po Nahodilově pokusu se opět k odraženému kotouči dostal Lukáš Radil, který procedil puk skrze Rittichovy betony.

Druhé přesilovkové představení po faulu Vidmara už ale Pardubičtí zvládli lépe a jedna střela střídala druhou. Třetího gólu se v ní Pardubičtí ale nedočkali, Rittich byl v tu chvíli svými zákroky proti jakýmkoli úpravám skóre. Na začátku 35. minuty se hosté mohli radovat znovu, když se jim podařilo nejprve zavézt puk do pásma a Petr Sýkora parádní dělovkou z pravého kruhu prostřelil Roberta Kristana.

Závěr třetiny byl jedním slovem – infarktový. Nejprve se do samostatného úniku dostal Sýkora, kterého ještě stihli dobruslit Klimenta s Vidmarem, poté následovala přesilovka pro domácí tým. Třetí početní výhoda se však Bruslařům pranic nevydařila a Pardubičtí se díky několika vyhozením ubránili. Po skončení přesilovky se ale do dvou příležitostí dostal Pacovský. Nejprve jej nahrávkou vybídl Rys, aby se následně dostal ještě k dorážce, ve které trefil tyč Kristanovy branky. V posledních vteřinách hry se Loskot pokoušel protlačit puk za brankovou čáru, pardubický gólman ale jak široký tak dlouhý zalehl brankoviště a v tu chvíli se rozezvučela siréna ohlašující konec druhé třetiny.

V úvodu třetího dějství se do náporu dostaly Pardubice, a to když si dvě minuty odpykával mladoboleslavský Bárta. Domácí se pětici hráčů z města perníku ubránili, následnému tlaku ale i tak podlehli. Dvojice Gregorc a Radil domácím demonstrovala to, jak jednoduché je zmást domácí obranu. Gregorc si stáhl puk před Ritticha, a nikým nehlídaný Lukáš Radil už měl jednoduchou práci, když dostal parádní přihrávku a jen uklidil puk do odkryté klece.

Bruslaři měli ještě příležitost s nepříznivým skóre něco udělat, ale domácí tým toho před Kristanem mnoho nepředvedl, a tak měli hosté poměrně snadnou šanci se boleslavskému tlaku ubránit. Jak čas neúprosně plynul, a jakkoli se zápas pro domácí celek vyvíjel slibně, nedařilo se jim najít ten správný recept na obrat v zápase a tak jako v minulém kole ve Zlíně, tak i proti Pardubicím ztratili dobře rozehrané utkání a v zápase tak neberou ani bod.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Lehce jsme nabyli a lehce také pozbyli, tak by se dal zhodnotit tento zápas. Rychle jsme vedli 2:0, ale stále jsme si byli vědomi kvality Pardubic, a proto jsme nechtěli podlehnout tlaku a tíze vedení. Ve druhé třetině jsme však hráli ustrašeně a hosté rozkódovali, že máme problémy v obraně. Vyvinuli si větší tlak a potrestali naše chyby. Jednobrankové manko jsme se snažili stáhnout, ale nepovedlo se a naopak jsme inkasovali čtvrtý gól.

Miloš Říha (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Myslím si, že jsme odehráli celkem dobré utkání. Určitou komplikací byl fakt, že jsme po první třetině prohrávali 0:2 po brankách v oslabení, po první třetině jsme tak nabádali hráče, aby hráli aktivněji a snažili se hrát víc na polovině Boleslavi. To se nám podařilo, stáhli jsme hru na tři formace a byli jsme jasně aktivnější. Podařilo se nám otočit stav zápasu a i nadále jsme pokračovali v aktivitě. Vyjma několika střídání na konci druhé, respektive třetí třetiny jsme byli lepší a vyhráli zaslouženě.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav