BK MLADÁ BOLESLAV

První gól v oslabení, druhý v přesilovce. Junioři udolali Kladno

20. 9. 2014
napsal Vojtěch Balon
BK Mladá Boleslav

2:0

1:0, 0:0, 1:0

Rytíři Kladno

Statistiky

Branky a nahrávky: 10. Šťáva (Bernad, Volf), 42. Podsedníček (Brzák, Kurka). Rozhodčí: Wagner – Grundler, Svoboda. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 37:28.

BK Mladá Boleslav

Růžička – Tůma, Kurka, Hes, Žalud, Bernad (C), Šťáva, Červinský – Průšek, Němec, Kotala – Poljanyčka, Podsedníček, Brzák – Borovec, Volf, Ďurač – Klečka, Sonnek, Motloch.

Rytíři Kladno

Vladař – Větrovec, Potěchin, Bunda (C), Matula, Špaček, Zajíc – Hajný, Šilhavý, Křepelka – Macháček, Schildhabel, Slánský – Machač, Janeček, Doležal – Kuzďas, Miura, Kružík.

M l. B o l. – Mladoboleslavští junioři si připsali další cenné vítězství, v líté bitvě porazili Kladno 2:0. Hosté spálili minimálně tři stoprocentní šance, za tým z města automobilů se prosadili ve vlastním oslabení Ondřej Šťáva a v přesilovce stanovil konečné skóre 2:0 Patrik Podsedníček.

Do utkání vstoupili o něco aktivněji hosté. Po úvodním oťukávání se do první vyložené šance zápasu dostal kladenský útočník Petr Křepelka, když unikl obraně Bruslařů, ale přestřelil branku. Mladoboleslavským paradoxně pomohla oslabení. Když byl na trestné lavici Brzák, Volf s Bernadem přečíslili hostující beky a druhý jmenovaný předložil kotouč před prázdnou branku Ondřeji Šťávovi, který svou bruslí překonal přesouvajícího se Vladaře.

První branka zápasu Bruslaře očividně povzbudila, byli to domácí hráči, kdo po zbytek první třetiny diktovali tempo hry. Lukáš Volf mohl zvýšit na 2:0, avšak jeho teč z bezprostřední blízkosti těsně minula kladenskou svatyni. Úvodní dvacetiminutovka byla relativně sporá na šance, o něco blíže měli k výhře hráči týmu z města automobilů.

Prostřední dvacetiminutovka byla festivalem spálených šancí kladenských juniorů. Ve 23. minutě netrefil zcela prázdnou branku Krešimír Schildhabel, o čtyři minuty později chytil další jasný gól domácí brankář Růžička. Domácí si nezvykle brzy vybrali svůj oddechový čas, avšak Kladno i po něm tahalo za delší konec provazu. Na konci 27. minuty se puk povaloval na brankové čáře, Rytíři se už radovali ze vstřelené branky, ale kotouč vůbec nepřekročil čáru.

Domácí se oklepali a začali znovu diktovat tempo hry. Pomohly jim k tomu i mnohá kladenská vyloučení za zbytečné fauly. Daniel Vladař ale Rytíře několikrát podržel svými zákroky a tak se šlo do kabin za stále platného stavu 1:0 pro Bruslaře.

Hned zkraje poslední třetiny Mladoboleslavští zdvojnásobili svůj náskok. V přesilovce se pěknou střelou prosadil Patrik Podsedníček. Tentýž hráč měl o dvě minuty později na hokejce třetí gól ve Vladařově síti, ale z otočky těsně minul. Kladno už nebylo tak aktivní, jako ve druhé třetině, ojedinělé pokusy v klidu lapil Růžička. Největší šanci hostů ve třetí periodě zhatil kapitán Mladé Boleslavi David Bernad obětavým padnutím do rány, která by zřejmě mířila mezi tři tyče. Kladenští se neprosadili ani při závěrečné powerplay, zčásti i proto, že museli dohrávat závěr utkání ve čtyřech.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (trenér BK Mladá Boleslav): Dnes jsme čekali velice těžké utkání, protože Kladno dokázalo v předchozím kole porazit Liberec, což potvrzuje jejich kvalitu. V tomto zápase to ukázali hlavně ve druhé třetině, kdy jsme měli hodně štěstí, protože soupeř nedokázal využít gólové šance. Nám se podařilo vstřelit gól na začátku třetí třetiny, utkání jsme si po taktické stránce pohlídali a získali důležité tři body.

Jindřich Lidický (trenér Rytíři Kladno): Rozdíl byl v tom, že domácí proměnili dvě šance, i když tu první trochu se štěstím. My jsme své možnosti neproměňovali, měli jsme před sebou čtyřikrát prázdnou bránu, ale brankář Boleslavi chytal velmi dobře. Bylo tam pár sporných okamžiků, které nemá cenu řešit. Domácí proměnili dvě šance, proto vyhráli.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav