BK MLADÁ BOLESLAV

Ve Vlašimi se dvakrát trefil Jan Protivný, na body to ale B týmu nestačilo

22. 9. 2014
napsal Jitka Čechová
HC Rytíři Vlašim

4:2

2:1, 1:0, 1:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 3. Cerk (Kucharčík V.), 20. Burda (Jaeger), 22. Burda (Slabý), 57. Kucharčík D. – 5. Protivný J. (Protivný M.), 51. Protivný J. Rozhodčí: Slaba – Kálal st., Kálal ml. Vyloučení: 11:11. Využití: 1:1. V oslabení: . Diváci: 314.

HC Rytíři Vlašim

Holánek (Král) – Müller, Jerman, Horálek, Výborný, Martínek, Vondráček – Matějka, Herwig, Kucharčík D. – Burda, Slabý, Fedoročko – Slanina, Čanda, Jaeger – Kucharčík V., Cerk, Kočí M.

BK Mladá Boleslav

Plíšek Jan (Příhonský) – Franc, Bílek, Bartoš, Dinga, Plíšek Jak., Kukla, Ficek st., Ficek ml., Rovný, Kolner, Hradec, Christov, Protivný J., Protivný M., Zörkler

M l. B o l. – Po vítězném vstupu do sezony na domácím ledě čekal na Bruslařský klub v prvním venkovním utkání celek Vlašimi, který minulý týden první zápas sezóny vyhrál. A na rozdíl od Bruslařů se radoval i podruhé, mladoboleslavský celek totiž porazil 4:2.

Už v čase 0:36 nabídli Boleslavští Vlašimi výhodu přesilové hry, několik vteřin dokonce dvojnásobné početní výhody. Tlak, který si při ní dokázali Rytíři vytvořit, přetavili v gól. Vlašimský obránce napřáhl od modré, Plíšek jeho střelu vyrazil a Cerk trefil odkrytou branku – 1:0. Vzápětí skórovali při hře 5 na 4 také Boleslavští. V páté minutě pronikl Michal Protivný do vlašimského pásma, kde byl zastaven obránci, ale k volnému puku se dostal Jan Protivný a střelou do prázdné brány srovnal skóre – 1:1. Téměř celou první třetinu se nehrálo v plném počtu hráčů. Obě mužstva si dokázala vytvořit šance, ale gólmani svými zákroky spoluhráče podrželi. V těsném závěru třetiny ale Vlašim dokázala vstřelit branku a šlo se do kabin za stavu 2:1.

Hned z kraje druhé třetiny se Vlašim dostala do dvou brankového vedení, kdy Burda střelou po ledě našel skulinku mezi betony klečícího Plíška. Domácí hráli aktivní hokej, několikrát se jim podařilo dostat se do úniku. Bruslaři si dokázali vytvořit tlak v přesilové hře, kdy na celé dvě minuty zamkli domácí v pásmu. Vše skončilo ale u vlašimského brankáře. Ve druhé polovině prostřední třetiny hrozili více Boleslavští než domácí, ale vyrovnávací branku jim domácí brankář vstřelit nedovolil.

V čase 50:50 se Bruslařům podařilo využít zmatků kolem vlašimské svatyně. Jan Protivný nejdříve objel zezadu bránu a snažil se zakončit, a když neuspěl, zopakoval to samé z druhé strany, kde byl obráncem nepokrytý prostor a snížil – 3:2. A o drama bylo postaráno. Vzápětí po chybné rozehrávce domácích mohla Boleslav srovnat, domácí brankář však spoluhráče podržel. Čtyři minuty před koncem si domácí tým vybral oddechový čas, po kterém zvýšil na rozdíl dvou branek – 4:2. Hosté si v poslední minutě vzali time out, po kterém nastoupili bez brankáře, ale na pokus o získání alespoň bodu bylo již pozdě.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav