BK MLADÁ BOLESLAV

Doma to B týmu šlape, porazil Kralupy

23. 10. 2014
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

5:3

1:0, 1:2, 3:1

HK Kralupy

Statistiky

Branky a nahrávky: 17. Protivný M. (Protivný J.), 39. Rovný, 48. Christov, 54. Rovný (Trégl), 60. Ficek ml. - 33. Eliáš (Novák), 40. Kučera (Minařík), 47. David. Rozhodčí: Ondráček, Doskočil, Komárek. Vyloučení: 7:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76.

M l. B o l. – Boleslavské béčko se minulou sobotu na domácím ledě postavilo celku HK Kralupy, a ačkoliv to byla hodně dlouho poměrně velká přetahovaná, nakonec zvítězilo 5:3. Aktuálně Bruslařům patří sedmé místo v tabulce.

První třetinu zvládli lépe Boleslavští, kdy padl jediný gól a to v 17. minutě v přesilové hře. Krásnou akci předvedli bratři Protivní, Honza nahrál před první tyčí Michalovi, který střílel do prázdné branky - 1:0.

Druhou třetinu nezačali domácí vůbec dobře, po řadě vyloučení se prosadili v přesilové hře tentokrát hosté, ve 33. minutě se trefil Eliáš a srovnal na 1:1. Koncem druhé třetiny se dostali domácí opět do vedení. Ve 39. minutě se se štěstím prosadil Rovný, když nahozený kotouč z poza branky si srazil kralupský obránce do své vlastní brány - 2:1. O minutu později bylo ale opět srovnáno, 40 vteřin před koncem druhé třetiny skóroval kralupský Kučera a šlo se do kabin za stavu 2:2.

Do třetí třetiny vstoupily lépe Kralupy, když ve 47. minutě zvýšil na 3:2 David. O minutu později dokázali domácí vyrovnat, před kralupskou brankou se nejlépe zorientoval Christov a srovnal na 3:3. Touto vyrovnávací brankou se domácí zvedli a svou bojovností, která v prvních dvou třetinách nebyla vidět, přehrávali kralupské hráče. Domácích bylo plné hřiště a to se jim vyplatilo. V 54. minutě dorazil Tréglovu střelu do kralupské branky Rovný. V poslední minutě hráli hosté power-play se snahou vyrovnat. Před domácí brankou byl pěkný závar, ale na štěstí se k puku dostal Ficek mladší, která vyhodil jej přes celé hřiště, trefil prázdnou kralupskou bránu a zvýšil na konečných a zasloužených 5:3.