BK MLADÁ BOLESLAV

B tým porazil Jesenici, čtyřikrát se trefil Lukáš Rovný

18. 12. 2014
napsal Jitka Čechová
HC Jesenice

5:7

0:3, 2:0, 3:4

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 33. Pešta (Malát), 36. Teubner (Malát), 42. Novák (Formánek D.), 56. Voháňka (Formánek D.), 56. Teubner (Malát) – 17. Protivný M. (Zörkler, Protivný J.), 18. Rovný (Bílek), 19. Zörkler (Protivný M.), 49. Rovný (Protivný J.), 51. Zörkler (Budín), 51. Rovný, 60. Rovný. Rozhodčí: Doubek, Hrčka, Fůs. Vyloučení: 4:6, navíc Ficek Michal (MBL) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 59.

HC Jesenice

BK Mladá Boleslav

Poláček (Vích) – Bílek, Dinga, Kukla, Bartoš, Budín, Plíšek J. - Christov, Škaloud, Rovný, Zörkler, Protivný J., Protivný M., Ficek ml., Ficek Michal, Frolík. Trenér: Ficek st.

M l. B o l. – Boleslavský B tým vyhrál v přestřelce třetí zápas v řadě, tentokráte s Jesenicí 7:5, a posunul se na třetí místo v tabulce. V zápase se blýskl čtyřmi góly Lukáš Rovný.

Jesenice byla do této doby sousedy Boleslavi v tabulce. Od začátku utkání hráli Boleslavští opatrně se zajištěnou obranou. Jesenice sice byla aktivnější, ale přes dostatek vyložených příležitostí se nepodařilo skórovat, Boleslavské držel v brance výborně chytající Poláček. I přes tlak domácích šli do vedení po chybě domácího obránce Bruslaři, na 1:0 skóroval Protivný M. Během dalších dvou minut už to bylo ale 3:0 pro Boleslav, opět po chybách domácí obrany přidal druhou branku Rovný a třetí Zörkler a za tohoto stavu se šlo do kabin.

Tlak Jesenice pokračoval i ve druhé části a padly dvě branky do boleslavské sítě. Nejprve se trefil Pešta, a poté Teubner a bylo sníženo na 2:3.

Třetí část začali lépe domácí, kterým se podařilo vyrovnat na 3:3 z hole Nováka. Poté po další fatální chybě jesenické obrany se Boleslavští znovu ujali vedení brankou Rovného po přihrávce ze za brány od Protivného J. 3:4. Další shluk gólů nastal až ke konci střetnutí. Boleslavští se celkem snadno dostali opět do tříbrankového vedení jako první třetinu. Nejprve dělovkou pod horní tyčku v přesilové hře skóroval Zörkler 3:5 a poté svůj hattrick zpečetil sólovým nájezdem Rovný 3:6, ale to nebylo z jeho strany ještě vše. A když už se zdálo, že je definitivně rozhodnuto, Jesenice se dostala na rozdíl jedné branky. Obránce Voháňka byl ve skrumáži autorem čtvrté branky 4:6, a další gól vsítil Teubner 5:6. V závěrečné power-play měli Jeseničtí šanci na vyrovnání, ale v brance Boleslavi stál Poláček, naopak Boleslav získala kotouč a v poslední vteřině trefil Rovný prázdnou branku Jesenice. Boleslavští si odváží z Jesenice tři body díky vynikajícímu výkonu brankaře Poláčka, a střelecky disponovanému hráči Rovnému, který vsítil 4 branky.