BK MLADÁ BOLESLAV

Špatná třetí třetina rozhodla o prohře juniorů ve Vítkovicích

11. 12. 2014
napsal Josef Zdobinský
HC VÍTKOVICE RIDERA

5:1

1:0, 1:1, 3:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 10. Adamík (Jáchym, M. Charvát), 32. Jáchym (Gřeš, Adamík), 42. Česlík (Sysala, Sendera), 44. Gelnar (Sysala, Rudl), 46. Ballner (Gřeš, Demel) – 37. Pořízek (TS). Rozhodčí: Šutara – Vengřín, Barteček. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 156. Střely na branku: 54:31.

HC VÍTKOVICE RIDERA

Šimeček – Adamík, Demel "A", Šendera, Puzič, A. Charvát, M. Charvát "C", Rudl – Ballner, Gřeš, Česlík, Kafka, Blahuta, Kuťák "A", Beneš, Sysala, Jáchym, Gelnar.

BK Mladá Boleslav

Růžička – Mašek, Tůma, Štosek, Hes "A", Žalud, Bernard "C", Šťáva, Červinský – Průšek, Němec, Pätoprstý, Klečka, Pořízek, Volf, Ďurač, Sedmík, Motloch.

V í t k o v i c e – Mladoboleslavští junioři sehráli s ostravskými Vítkovicemi smolné utkání. V prvních dvou třetinách totiž byli Vítkovicím vyrovnaným soupeřem, ale v závěrečné třetině postihl Bruslaře jakýsi kolaps. Inkasovali v krátkém sledu tři branky a z Ostravy tak jedou s prázdnou. Jedinou branku Boleslavi vstřelil v sedmatřicáté minutě Radek Pořízek.

První třetina se nesla ve vysokém a rychlém tempu a hra se musela přerušovat jen v nejdůležitějších případech. Domácí juniorka vstoupila do utkání lépe. V úvodních minutách utkání si zachytal více hostující brankář Růžička. A aktivita se domácím hokejistům vyplatila. Vojtěch Adamík se v desáté minutě po rychlé kombinaci s Tomášem Jáchymem a Markem Charvátem rozhodl vystřelit od modré a Růžička, který puk prakticky vůbec neviděl tak poprvé kapituloval. Boleslav mohla vyrovnat záhy. Průškova rána ale mířila jen do tyče a jelikož se v následných minutách další šance neobjevily ani na jedné straně, skončila první třetina výsledkem 1:0 pro domácí.

I ve druhé části byli aktivnějšími hráči domácího celku, nicméně i Bruslaři hráli aktivně, z čehož byla celkem příjemná podívaná.V jednatřicáté minutě byla k vidění i druhá branka v utkání, přičemž, ke smůle hostů, padl puk opět za záda brankáře Růžičky. Domácí junioři se totiž po nebezpečné střele Matěje Hese dokázali rychle přesunout před hostující branku a Tomáš Jáchym našel skulinku mezi betony Jana Růžičky. Ve třicáté sedmé minutě se ale Boleslavi přeci jen podařilo vstřelit kontaktní branku. Za faul Vojtěcha Adamíka bylo totiž nařízeno trestné střílení, které Radek Pořízek s přehledem proměnil. V poslední minutě druhé třetiny pak domácí znovu ochránila branková konstrukce, kterou rozezněla střela Davida Bernada.

Třetí dvacetiminutovka byla ale z pohledu hostů katastrofální. Jako by přišel v pauze mezi druhou a třetí třetinou nějaký zkrat. Zkrátka a dobře, do sítě Mladé Boleslavi padal jeden gól za druhým. Celkem byly tři a to mohli být Středočeši rádi, že David Sysala neproměnil v padesáté minutě trestné střílení. Ale popořadě. Ve dvaačtyřicáté minutě předvedli lahůdkovou kombinaci Sysala s Petrem Česlíkem a druhý jmenovaný mohl slavit třetí gól v síti Boleslavi. Aby toho nebylo málo, přidal čtvrtý gól Vítkovic Jakub Gelnar. V šestačtyřicáté minutě pak přidal poslední branku zápasu, opět do sítě hostů, David Ballner. Ve zbývajících minutách si již domácí své čtyřgólové vedení v klidu pohlídali a zaslouženě tak Mladou Boleslav porazili.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav