BK MLADÁ BOLESLAV

Po gólové přestřelce se junioři vrací z Liberce bez bodu

15. 1. 2015
napsal Josef Zdobinský, Jan Kousal
Bílí Tygři Liberec

6:4

2:1, 2:1, 2:2

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 2. Solenký (Paločko), 16. Heřmánek (Beránek), 21. Huňa (Solenský), 25. Paločko (Solenský, Huňa), 47. Ordoš (Solenský), 60. Huňa (Paločko) – 11. Průšek (Motloch, Šťáva), 31. Průšek (Bernad, Poljanyčka), 48. Klečka (Poljanyčka), 53. Kurka (Bernad). Rozhodčí: Krob – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 8:4. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 6:35.

Bílí Tygři Liberec

Stezka – M. Šír, Arlt, Klinger, Beránek, Pálek, Divila, Tržický, Babec, Suska, Kalfiřt, Huňa, Jedlička, Solenský, Lakatoš, Ordoš, Havlas, Paločko, Heřmánek

BK Mladá Boleslav

Růžička – Mašek, Průšek, Němec, Kotala, Poljanyčka, Klečka, Pätoprstý, Kurka, Podsedníček, Hes, Brzák, Žalud, Bernad, Pořízek, Ďurač, Šťáva, Sedmík, Červinský, Motloch

L i b e r e c - Ani čtyři branky nestačily Bruslařům ve čtvrtek odpoledne proti juniorce Liberce k bodovému zisku. Ve dramatické přestřelce s Bílými Tygry totiž musel brankář Růžička vytahovat puk ze své sítě celkem šestkrát. O branky Bruslařů se postaral dvakrát Průšek a po jednom gólu přidali Klečka s Kurkou.

Liberečtí vstoupili do zápasu ve velkém stylu a už po čtyřiašedesáti minutách vedli, když se přesnou střelou prosadil Samuel Solenský. Mladoboleslavští Tygrům vrátili úder za necelých deset minut, přesilovou hru využil Milan Průšek. Po první třetině ale mohli být přece jen spokojenější Tygři, kterým zajistil jednogólový náskok Jan Heřmánek. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:1.

Předvedený hokej ještě vygradoval ve druhé části. V té se jako první prosadil liberecký Jozef Huňa, kterému připravil puk jako na zlatém podnosu Solenský. Ani to však Liberci nestačilo. Za pár minut předvedli domácí hráči parádní ťukes, na jehož konci stál opět Jozef Huňa a Bruslaři byli donuceni k oddechovému času.

Ten přišel očividně v pravý čas, protože druhá desetiminutovka prostředního dějství patřila jednoznačně Mladé Boleslavi. Z toho však hosté vytěžili pouhopouhý jeden gól, když do Bernadovy rány vložil hůl Milan Průšek.

Do třetí třetiny však Tygři vstoupili lépe. Jan Ordoš si našel puk mezi kruhy a pohotovou ranou dával už na 5:2. Za půl minuty už ale bylo vše jinak. Stezka si totiž nepohlídal mezírku pod pravým betonem a přesně tam zakončoval přesně rychlou akci hostů Jan Klečka.

To opravdové drama přišlo dokonce až sedm minut před koncem, kdy Bernad nabil Jiřímu Kurkovi a ten přesnou střelou zápěstím snížil na rozdíl jediné branky. Liberečtí ale dokázali zápas udržet ve své moci. V závěrečné minutě pak navíc přidal svou třetí branku v zápase Jozef Huňa, který tak pečetil vítězství Liberce 6:4.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav