BK MLADÁ BOLESLAV

Nadějně rozehraný zápas s Kladnem starší dorost nakonec prohrál

4. 1. 2015
napsal Vojtěch Drbohlav
Rytíři Kladno

2:1

0:0, 0:1, 2:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 45. Janeček (Keszi, Zelingr), 51. Kezsi (Patyk, Zelingr) – 31. Vaníček (TS). Rozhodčí: Jebavý - Müller, Zmeškal. Vyloučení: 6:7, navíc Dančisin (MBL) 10 min. OT za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 27:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Rytíři Kladno

Stahl – Havelka, Malý, Šíma, Balcar, Zelingr, Smrž – Řepka, Sagan, Patyk, Okegawa, Janeček, Keszi, Čermák, Hrabík, Borkovec, Kubík, Pejchal

BK Mladá Boleslav

Krofta – Mašek, Kalus, Marček, Mlčoch, Mattis – Prokop, Musliu, Vajsejtl, Straka, Bohanos, Vaníček, Rypar, Kalaš, Kerda, Skořepa, Veselý, Dančišin

K l a d n o – Mladoboleslavští starší dorostenci mají za sebou strávený víkend v největším městě Středočeského kraje. Poté, co se jim podařilo v sobotu udolat poslední celek skupiny B (o udržení), PZ Kladno, vyzvali v neděli druhý kladenský tým - Rytíře. Utkání měli rozehrané velmi nadějně, když se krátce po polovině zápasu trefil z trestného střílení Patrik Vaníček. Kladenští však nakonec zápas zkušeně otočili, a rozhodli tak o tom, že tři body zůstanou doma.

První šanci utkání si vypracovali domácí, ale Hrabík netrefil branku. Boleslavští měli také k dispozici přesilovou hru pět na tři, tu však nevyužili. Skórovat mohl o něco později kladenský Vincent Keszi, trefil ale betony Michala Krofty. Následně dorážel Adam Kubík, místo usměrnění puku do branky však natrefil jen pravou tyčku. Prosadit se v závěru první periody nedokázal ani Hrabík, jehož střela skončila na betonech boleslavského brankáře.

Na začátku druhého dějství mohl Kroftu překonat Kubík, hostující gólman však puk za svá záda nepustil a ukryl jej v náručí. Asi doposud největší šanci na straně Mladé Boleslavi si připsal Vaníček, jenž si svou aktivitou vynutil faul. Díky tomu měl útočník Bruslařů k dispozici trestné střílení. A Patrik Vaníček, který se v novém roce vrátil zpět do sestavy po zranění, poslal Boleslavské do vedení, když překonal Stahla střelou nad lapačku. Další dobrou šanci měl Dušan Kerda, nedokázal však kotouč zvednout nad beton Davida Stahla. V závěru druhé periody mohl vyrovnat Hrabík, který jen těsně minul mladoboleslavskou branku.

V úvodu třetí třetiny mohl navýšit vedení Bruslařů Pavel Vajsejtl, který se dokázal prokličkovat až ke kladenskému brankáři, jenž však boleslavského útočníka nakonec vychytal. Nedáš – dostaneš! Vzápětí Rytíři vyrovnali po chybě v obranném pásmu Mladé Boleslavi. Václav Janeček uklidil kotouč z blízkosti pod břevno.

Zkusil to také domácí Patyk, jehož pokus však skončil na vnější straně sítě. Netrvalo to dlouho a hřebík do mladoboleslavské rakve zasadil v neděli velmi aktivní Vincent Keszi, jehož střela zpoza obránce zapadla pod břevno Kroftovy branky. Patyk měl na konci zápasu ještě jednu dobrou příležitost a mohl se prosadit do prázdné klece. Bruslaře však zachránil rozhodčí, který odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti. V samotném závěru měli Boleslavští k dispozici přesilovou hru, kterou ještě umocnili hrou bez brankáře. Jenže ani přes výhodu dvou hráčů v poli nedokázali vyrovnat, a tak poté, co ztratili nadějné vedení, si z druhého zápasu na kladenském ledě neodvážejí ani bod.

Další porce zápasů čeká dorostence opět příští víkend, v pátek je cesta zavede na Valašsko, kde se utkají se Vsetínem, a v sobotu na Hanou, kde je vyzvou olomoučtí Kohouti.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav