BK MLADÁ BOLESLAV

Z Vítkovic jedou junioři bez bodu, a zůstávají tak na třetím místě

2. 3. 2015
napsal Josef Zdobinský
HC VÍTKOVICE RIDERA

2:1

0:0, 2:0, 0:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 28. Hawlík (Zdráhal, Blahuta), 36. Zdráhal – 54. Brzák (Ďurač, Bernad). Rozhodčí: Mikula - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 156. Střely na branku: 44:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC VÍTKOVICE RIDERA

Svoboda – Adamík, Hawlík, Puzič, Weinhold, Bail, Rudl – Ballner, Rimmel, Gřeš, Illéš, Česlík, Kafka, Blahuta, Kuťák, Zdráhal, Beneš, Sysala, Jáchym, Gelnar

BK Mladá Boleslav

Růžička – Mašek, Tůma, Hes, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský – Němec, Kotala, Poljanyčka, Pätoprstý, Podsedníček, Brzák, Borovec, Pořízek, Volf, Ďuráč, Sedmík, Sonnek

V í t k o v i c e – V rámci osmého kola skupiny C o play-off zavítali boleslavští junioři na led vedoucích Vítkovic. V souboji, který nabídl pohledný a bojovný hokej nakonec Bruslaři podlehli Vítkovicím 2:1. Jedinou boleslavskou branku zaznamenal Stanislav Brzák ve čtyřiapadesáté minutě.

Do první vážnější příležitosti se dostal ve třetí minutě boleslavský Poljanyčka, který se prosóloval až před branku domácích, ale na poslední chvíli mu navrátivší Puzič dokázal poodstrčit hokejku a kotouč tak mířil mimo domácí bránu. V téže minutě pak na druhé straně z protiútoku trefil Kafka tyč Růžičkovy brány.

I v dalších minutách se hrál pohledný a bojovný hokej, přičemž o něco blíže ke skórování byli přeci jen domácí. V jedenácté minutě totiž Vítkovice zahrávaly přesilovku, přičemž jedna ze střel, které domácí posílali na Růžičku, trefila tyč. Následnou Kuťákovu dorážku pak Růžička skvěle chytil do lapačky a nedovolil tak domácím skórovat. Když se ve třinácté minutě nedokázal prosadit proti Růžičkovi ani Gřeš, odcházela obě juniorská mužstva do kabin za nerozhodného bezbrankového stavu.

I ve druhé třetině byli nebezpečnější domácí junioři, za což byli i odměněni gólově. V pětadvacáté minutě se ještě Růžičkovi povedlo vykopnout Adamíkovu střelu, ale v osmadvacáté minutě už přeci jen kapituloval. Po vyloučení Poljanyčky se totiž dokázal prosadit nechytatelnou střelou Adam Hawlík a domácí se tak mohli radovat z první branky.

I když se Bruslaři snažili, góly dávaly ve druhé třetině jen Vítkovice. Ve třicáté šesté minutě totiž ujel hostujícím obráncům ve vlastním oslabení Patrik Zdráhal a střelou pod horní rozvlnil síť Růžičkovy brány podruhé. Jelikož už se nic zajímavého na ledě ve druhé části hry nestalo, šli domácí do třetí třetiny s dvougólovým vedením.

Do třetí třetiny vstoupili Bruslaři velmi aktivně a od jejího začátku se snažili se stavem utkání něco udělat. To se povedlo až ve čtyřiapadesáté minutě, kdy se dokázal po Ďuračově nahrávce prosadit Stanislav Brzák, jehož branka tak dala Středočechům další chuť do zápasu.

Bruslaři se snažili o vyrovnání jako lvi a při závěrečném power play tomu byli i velmi blízko. Padesát vteřin před zazněním sirény se ale Weinholdovi povedlo zabránit téměř jistému vyrovnání a poslal puk mimo dosah Boleslavi. Po dvou výhrách tak Bruslaři opět pocítili hořkost porážky.

Ohlasy trenérů

Roman Ryšánek (HC Vítkovice Steel): Kluci do utkání vstoupili zodpovědně, drželi si pozice a poctivě pracovali. Myslím si, že jsme byli lepším týmem, jak na kotouči, tak herně a vytvořili jsme si v první třetině více šancí. Zápas rozhodla druhá třetina, ve které se hodně bruslilo a kdy jsme vstřelili dvě branky. Třetí třetina byla, co se tempa hry týče, trochu pomalejší a opatrnější, ale bojovnější. Soupeř se brankou dostal do kontaktu, ale závěr utkání jsme si pohlídali.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, že utkání nebude lehké. Doma jsme Vítkovice porazili rozdílem dvou branek a bylo jisté, že nám prohru budou chtít doma oplatit. A od začátku si za tím šli. Rozhodující dnes byla druhá třetina, kdy jsme inkasovali v oslabení a také v naší přesilovce. Třetí třetina byla hodně bojovná, přestože síly ubývaly. Podařilo se nám sice snížit z přesilovky, ale další šance jsme proměnit už nedokázali.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav