BK MLADÁ BOLESLAV

B tým se ujal vedení, Jesenické porazil 7:6

25. 2. 2015
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

7:6

3:2, 1:2, 3:2

HC Jesenice

Statistiky

Branky a nahrávky: 2. Tregl, 7. Christov (Protivný, Klikař), 16. Ficek ml. (Tregl, Klikař), 32. Rovný (Škaloud, Franc), 58. Trégl, 59. Rovný (Trégl, Bílek), 59. Škaloud (Trégl) – 7. Slížek (Malát), 8. Malát (Slížek), 33. Horčička (Němeček, Slížek), 34. Formánek, 45. Teubner, 60. Horčička (Kykal). Rozhodčí: ​Mrázek, Galvich, Prášek. Vyloučení: ​5:10​, navíc ​Novák​ (​JES​) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 108.

M l. B o l. – Mladoboleslavský B tým se ve čtvrtfinále Krajské ligy mužů ujal v prvním utkání vedení, když po divoké přestřelce porazil Jesenici 7:6. Velký počet inkasovaných branek by jej ale mohl mrzet, neboť při stavu 1:1 na zápasy bude rozhodovat vzájemné skóre.

​Z​a​čátek utkaní vyšel lépe Boleslavským, již ve ​2.​ minutě ​přešel přes jesenického obránce Trégl, který si poradil i s brankářem – 1:0.​ Pět minut poté Jesenice vyrovnala na 1:1 brankou Slížka. V 7. minutě v přesilové hře se Boleslavští ujali opět vedení, kdy po asistencích Michala Protivného a Klikara sk​óroval Christov – 2:1. ​Za další minutu ​bylo opět srovnáno, kdy se prosadil jesenický Malát​. To ještě v této třetině nebyl s góly konec. Boleslavští skórovali z hole mladšího Milana Ficka​, který propasíroval puk za Příhody záda – 3:2.​

Ve​ druhé části v půlce utkání navýšil​i Boleslavští​ skóre na rozdíl dvou branek, ​v přesilové hře ​po ​krásné přihrávce ​Škalouda ​ze zabrány​ střílel Rovný přesně pod víko​​ 4:2. Poté ​o pět zaúřadoval ​jesenický ​první útok​, na 3:4 snížil ​Horčička. Následně ​béčko hrálo přesilovou hru, ale na modré připravil jesenický útočník ​o kotouč oba ​boleslavské ​obránce a v samostatném nájezdu blafákem překonal Plíška v boleslavské brance a stav utkání byl srovnán​ 4:4.​

Do poslední třetiny šla ​obě ​mužstva za nerozhodného stavu a začínalo​ se prakticky od začátku​. ​Ve 45. minutě ​jesenický Teubner svou rychlostí překonal bránící hráče. Přesto ho jeden z nich sledoval a v rozhodující chvíli ho podrazil. Z trestného střílení Teubner blafákem poslal Jesenici do vedení 5:4. Boleslavští zvýšili obrátky naplno ve snaze něco s vývojem udělat. ​V 58. minutě uje​l​ ​boleslavský ​Trégl a ​musel ho faulovat jesenický ​obránce. Následovalo trestné střílení, z kterého faulovaný hráč vyrovnal​ na 5:5. ​To způsobilo značnou nervozitu ​jesenického týmu, následovala řada vyloučení​ na straně hostů ​a také dvě obdržené branky v ​jesenické ​síti. Nejprve Rovný po nahrávce​ Trégla poslal Boleslav do vedení 6:5 a posléze ​Škaloud po přihrání opět Trégla na 7:5.​ ​Bohužel si béčko nechalo dát zbytečnou branku 7 sekund před koncem utkání,když se trefil Horčička.