BK MLADÁ BOLESLAV

Proti Krefeldu rozhodli junioři až v nájezdech

28. 7. 2015
napsal Vojtěch Drbohlav
BK Mladá Boleslav

3:2sn

1:0, 0:1, 1:1

Krefeld Pinguine

Statistiky

Branky a nahrávky: 9. Mlčoch (Prokop, Marček), 49. Žalud (Vaníček), rozh. náj. Pořízek – 36. Stachowiak (Fomin), 57. Peter. Rozhodčí: Machač – Kettner, Záhora. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 81. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2sn.

BK Mladá Boleslav

Kořínek (41. Musílek) – Mašek, Žalud, Tůma, Červinský, Mlčoch, Marček, Makovička – Motloch, Sedmík, Vaníček – Průšek, Gola, Pořízek – Váňa, Prokop, Němec – Vajsejtl, Rypar, Veselý

Krefeld Pinguine

Lehwald – Schäfer, Hoth, Ehrich, Onckels, Schmitz, Hertel, Buschmann, Esch – Kuknekath, Schitz, Kessinger, Weyrauch, Stachowiak, Theuerkauf, Luknowsky, Fomin, Peter, Horrix, Leuschner, Pfeifer

M l. B o l. – Pro boleslavské juniory se jednalo o první přípravný duel na novou sezonu, hned zkraje však změřili síly s německým soupeřem z Krefeldu. Zpočátku měli Bruslaři více ze hry, jenže hosté svůj výkon od druhé třetiny zlepšili a v závěru zápasu dokázali ještě vyrovnat. Po dohodě obou celků se neuskutečnilo prodloužení, ale pouze samostatné nájezdy, které ovládli domácí.

Aktivněji vstoupili do zápasu domácí. První větší šanci si připsal Jan Mašek, který trefil zblízka břevno hostující svatyně. Na druhé straně zkoušel uspět Stachowiak, jenže proti němu se prezentoval dobrým zákrokem pomocí betonů Kořínek. Hosté faulovali, a tak si Boleslavští mohli zahrát přesilovou hru. Tu dokonce využili. K vidění byla nádherná souhra hráčů, kteří loni hráli za boleslavský starší dorost. Jan Prokop poslal kotouč na volného Marka Mlčocha, který se nemýlil. Váňa následně ještě nahazoval od modré čáry a způsobil závar u Lehwaldovy branky, další gól však nepadl. Weyrauch se dostal do úniku a vydal se prověřit lapačku Davida Kořínka, jehož zákrok byl efektivní. Do dalšího úniku se dostal i Stachowiak, jenže k jeho smůle nedokázal dobře zakončit.

Ve druhé třetině se pokusil navýšit boleslavské vedení Patrik Vaníček, jenže Lehwald vynikl zákrokem svými betony. Hosté navíc zlepšili svůj výkon, což předvedl třeba Peter, který střílel od modré. I tentokrát ale zasáhl boleslavský gólman. Následně však uspěli z dorážky Krefeldští. Střelcem vyrovnávací branky byl polský hráč v německých službách Wojtek Stachowiak.

Třetí periodu začali lépe Středočeši, kteří vystřídali gólmany. Kořínka nahradil novic v boleslavském dresu Musílek. Dobré střídání měl Lukáš Motloch, který ujížděl sám na Lehwalda, který však střelu boleslavského hokejisty ztečoval do ochranné sítě. Následně už se ale Boleslavští dostali do vedení. Pohotovou ranou se prosadil Ondřej Žalud. Netrvalo to dlouho a 81 fanoušků, což je velmi slušná návštěva na přípravný zápas juniorů, vidělo vyrovnávací branku, když Krefeld využil přesilovou hru. Balacz-Szabolcs Peter se dostal do úniku a zakončil nekompromisně pod víko Musílkovy branky.

V závěru třetího dějství už se nic výrazného nestalo, a tak náledovaly samostatné nájezdy. Prodloužení se neuskutečnilo. Úspěšnými exekutory samostatných nájezdů byli pouze Patrik Rypar a Radek Pořízek, který si připsal vítěznou branku utkání.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav