BK MLADÁ BOLESLAV

I druhý zápas junioři prohráli, na východě Čech podlehli Pardubicím

10. 9. 2015
napsal Vojtěch Drbohlav
HC Dynamo Pardubice

4:2

0:1, 3:1, 1:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 21. Pipek (Rudy, Tomášek), 33. Kusý (Zadina), 38. Tomášek (Horyna, Pipek), 59. Panna – 12. Štosek (Žalud, Ďurač), 36. Pätoprstý (Marček). Rozhodčí: Úlehla – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.

HC Dynamo Pardubice

Červený – Beran, Horyna, Kučera, Nedbal, Faltys, Rudy – Panna, Hlaváček, Hoskovec, Tomášek, Barkóci, Dušek, Zadina, Voženílek, Ružička, Kusý, Rohlík

BK Mladá Boleslav

Krofta – Mattis, Štosek, Tůma, Žalud, Marček, Červinský – Průšek, Vajsejtl, Brzák, Pätoprstý, Rypar, Vaníček, Ďurač, Pořízek, Planý, Veselý, Sedmík, Motloch.

P a r d u b i c e – Po nepovedeném zápase na ledě Liberce se Boleslavští vydali do Pardubic. Jenže ani tam se jim utkání nevydařilo podle představ. Ve 12. minutě šli sice Středočeši do vedení zásluhou Štoska, jenže poté dokázaly Pardubice otočit. Za Bruslaře ještě vyrovnával Pätoprstý, jenže domácí si brzy jednogólový náskok vzali zpět. Výhru pak Pardubičtí završili gólem v oslabení, když byl Krofta odvolaný a hosté hráli power-play. Další utkání čeká juniory v sobotu, kdy v rámci prvního domácího zápasu sezony vyzvou doma Budějovice.

V úvodu zápasu byli aktivnější boleslavští junioři. Ve 12. minutě pálil nejprve Marček, jeho střela šla ale mimo Červeného branku. Ujala se až dorážka z hole Martina Štoska, který poslal svůj tým do vedení. Na konci úvodního dějství měli obrovskou šanci Východočeši, jenže Panna mířil kousek nad horní tyčku.

Na počátku druhé periody dokázali Pardubičtí vyrovnat. Stačilo jim k tomu pouhých 32 sekund! Z mezikruží se nekompromisně prosadil Tomáš Pipek. Netrvalo to dlouho a domácí dokonali obrat. Denis Kusý překonal staršího dorostence Kroftu v juniorských službách k pravé tyči. Na to ale ještě Bruslaři dokázali odpovědět. K odraženému kotouči se dostal Denis Pätoprstý, jenž uklidil puk do odkryté pardubické klece. Netrvalo to však dlouho a padla další branka. Po vyloučení Mladé Boleslavi se v přesilové hře trefil David Tomášek, který tečoval kotouč mezi tři tyče.

Ve třetí třetině měli Boleslavští vyrovnat, jenže problémy jim dělala častá vyloučení, hráli dokonce pouze ve třech hráčích, protože na trestné lavici seděli v jeden moment hned dva Bruslaři. Dobrou příležitost na vyrovnání měl Jakub Planý, který ujížděl na Červeného zcela sám, jenže ten pokus boleslavského útočníka vyrazil betonem. V závěru se Středočechům naskytla ideální příležitost udělat něco s nepříznivým skóre – přesilová hra. Jenže ta se jim úplně nepovedla a nevyšlo jim ani odvolání brankáře Krofty. Pardubičtí si krátce před závěrem zápasu tedy pojistili vedení do prázdné klece zásluhou Ondřeje Panny.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav