BK MLADÁ BOLESLAV

Starší dorostenci po boji podlehli brněnské Kometě

5. 9. 2015
napsal Vojtěch Tůma
BK Mladá Boleslav

2:3

0:2, 2:1, 0:0

HC Kometa Brno

Statistiky

Branky a nahrávky: 24. Straka (Outrata), 39. Kerda (Dvořák) – 10. Novák (Mlynář), 12. Zábranský (Novák, Král), 27. Novák (Nečas). Rozhodčí: Koziol – Axman, Čuňočka. Vyloučení: 9+6, navíc Škvrně (KOM) 5 min. + trest do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 65. Střely na branku: 31:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

BK Mladá Boleslav

Krofta – Uřídil "C", Obrtlík, Jirásek, Linhart, Kalus, Chládek, Nepokoj – Kerda, Flynn, Musliu, Straka, Jindra, Zahradník, Kalaš, Outrata, Homolka, Hrachovec, Dančišin, Dvořák

HC Kometa Brno

Dostál – Jeřábek, Trnka, Král, Jurnečka, Zábranský, Kučera, Petrla, Mikyska – Novák, Klenec, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Mlynář, Knap, Frydrych, Ferda "C", Süss, Nečas

M l . B o l e s l a v - Po včerejší překvapivé výhře na ledě Hradce Králové se dnes starší dorostenci Mladé Boleslavi poprvé v sezoně 2015/16 představili na domácí půdě. Do utkání s brněnskou Kometou nevstoupili dobře a po první třetině prohrávali 0:2. Druhá třetina už byla v režii Bruslařů, nejprve snížil Dančišin, hosté pak zásluhou Nováka znovu odskočili do dvoubrankového vedení. V závěru druhého dějství sice ještě snížil Kerda, ale ve zbývajícím průběhu dnešního mače už Boleslavští branku nepřidali a Brnu tak podlehli těsně 2:3.

Do utkání vstoupili o něco lépe domácí, jejichž největší šanci si vypracoval Dančišin, ale bekhendovou dorážkou branku o kousek minul. Postupem času přebírali iniciativu Brněnští, kteří se i jako první prosadili, paradoxně při vlastním oslabení. Po vyloučení Zábranského Bruslaři svého soupeře uzavřeli v obranné třetině, ovšem nepohlídali si vlastní zadní vrátka, čehož využil Matěj Novák, který tváří v tvář překonal Kroftu – 0:1! Ani ne o tři minuty později to pro domácí vypadalo ještě o něco bleději. Mladá Boleslav opět zaspala při návratu směrem dozadu a byla za to potrestána, na rozdíl dvou branek zvýšil Libor Zábranský. V závěru prvního dějství Muslia velmi tvrdým způsobem atakoval Škvrně, za což byl oceněn trestem do konce utkání, které však skončilo i pro boleslavského útočníka, jenž byl kvůli zranění nucen odstoupit.

Druhá třetina se nesla v odlišném duchu než ta předchozí, Bruslaři se zlepšili v obranné fázi a se svým soupeřem hráli více než vyrovnanou partii. V třiadvacáté minutě mohl na 3:0 zvýšit Čejka, ale svůj unik nedokázal přesně zakončit. Ani ne o minutu později už se domácí tým mohl radovat z vyrovnání, když Outrata parádním pasem našel Patrika Straku a ten přesnou ranou nedal Dostálovi šanci! V šestadvacáté minutě velmi aktivní Outrata netrefil prázdnou branku a přišel trest. Hosté se vydali do protiútoku a v závaru, který se seběhl v brankovišti, se nejlépe zorientoval Matěj Novák a dotlačil puk za záda bezmocného Krofty. Středočeši ale i nadále byli lepším celkem a po zásluze se před druhou sirénou dočkali alespoň snížení – Dvořák ihned po buly našel Dušana Kerdu, který překvapivou ranou zaskočil Dostála.

Třetí dějství už tolik hokejové krásy nenabídlo, hrál se spíše bojovný a velice důrazný hokej. Už ve dvaačtyřicáté minutě se domácí Dančišin radoval ze vstřelené branky, ale hlavní rozhodčí gól nepochopitelně neuznal! Důvod, proč branka neplatila, je opravdu záhadou. Za brankovou čáru dostali o malou chvíli později kotouč i hosté, ovšem Kometa se ze čtvrté vstřelené branky netěšila příliš dlouho. Tentokráte byl důvod jasný - jeden z brněnských útočníku stál v brankovišti a Krofta tak nemohl zasáhnout. Boleslavští se v samotném závěru ještě mohutně snažili o vyrovnání, k němuž měl nejblíže Dančišin, ale Dostál prekérní situaci se štěstím přestál.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Rozhodně jsme nepodali takový výkon jako včera v Hradci. Nevím, jestli si hráči mysleli, že když včera odehráli skvělé utkání, tak to dneska proti Brnu půjde samo. Od druhé třetiny jsme byli jasně lepší, měli jsme několik stoprocentních šancí, které jsme ale neproměnili a naopak jsme inkasovali vždy po našich chybách. Ve třetí třetině sice byla na hráčích vidět bojovnost, ale ani ta už nám na vyrovnávací branku nestačila.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav