BK MLADÁ BOLESLAV

Dorostenci obrali o tři body Havlíčkův Brod

19. 9. 2015
napsal Josef Zdobinský, Milan Sochor
BK Havlíčkův Brod

1:4

1:3, 0:0, 0:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Vlach (Michálek) – 10. Kalaš (Jindra), 12. Musliu (Uřidil, Dančišin), 19. Uřidil (Outrata, Kerda), 60. Musliu. Rozhodčí: Martin Homola – Martin Klouda, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: 50. Střely na branku: 23:25. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

BK Havlíčkův Brod

Kulich – Němec, Hrabaň "A", Benák, Kopic, Lachman, Polák, Jančařík – Michálek "C", Vlach, Veverka, Donda, Holenda, Přibyl, Hendrych, Králíček

BK Mladá Boleslav

Marek – Uřidil "C", Mlčoch, Linhart, Jirásek, Chládek, Kalus, Obrtlík, Nepokoj – Dvořák, Dančišin "A", Musliu, Straka, Outrata, Kerda, Kalaš, Křížek, Jindra, Flynn, Hrachovec, Zich

H a v l. B r o d - V šestém kole NOEN extraligy staršího dorostu zamířili Bruslaři na led Havlíčkova Brodu. Ač na jeho ledě brzy prohrávali, dokázali ještě v první třetině utkání otočit a nakonec do města automobilů vezou vítězství 4:1. O čtvrtou výhru Boleslavi se postarali dvougólový Musliu a jednogóloví Kalaš s Uřídilem.

Domácí hokejisté vstoupili do zápasu nejlépe, jak mohli. Už ve čtvrté minutě vybojovali puk ve středním pásmu a dostali se do přečíslení. David Michálek z levé strany našel Jiřího Vlacha, jenž z mezikruží prostřelil Davida Marka. Krátce před polovinou první části ale hosté vyrovnali. Milan Kalaš se dostal do úniku a svižnou ranou prostřelil brankáře Havlíčkova Brodu. To ale nebylo vše. Mladá Boleslav si vypracovala dvě přesilové hry a obě zužitkovala. Nejprve se z pravé strany prosadil Kroni Musliu, krátce před koncem první části zvyšoval vedení Středočechů František Uřidil střelou bez přípravy z mezikruží.

Ve druhé třetině bylo cítit, že se domácí nehodlají vzdát a od začátku byli aktivnější. Když David Michálek nedokázal zasunout puk kolem tyče při své otočce zpoza brány, dostal se ke střele na modré čáře Daniel Jančařík, jeho tvrdou ránu ovšem povedeným zákrokem lapačkou zlikvidoval David Marek. V polovině této části se po pravé straně procpal dopředu Jiří Kopic, jeho dělovka z kruhu orazítkovala pouze tyč. V závěru druhé periody začali více kousat hosté a vypracovali si třetí přesilovou hru. Ta tentokrát zůstala nevyužita.

Krátce po úvodním buly třetí třetiny mohli Mladoboleslavští své vedení navýšit. Kroni Musliu z rohu hřiště přihrával za zády vyjetého Tomáše Kulicha, našel Vojtěcha Outratu, před nímž zívala odkrytá brána, zblízka ale poslal kotouč mimo. Hosté zahrozili i v početní nevýhodě. Puku se ujal Milan Dančišin, ukázal všem záda, svůj únik ale zakončil střelou do tyče. Hosté přidali razítko na své vítězství necelou minutu před koncem. Kroni Musliu vzal kotouč ve středním pásmu a uháněl proti dvěma obráncům. Jeden ale upadl a druhý nestačil, před mladoboleslavským útočníkem tak už stál jen gólman, kterého pokořil bekhendovým blafákem.

Podrobnou reportáž ze zápasu naleznete zde.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav