BK MLADÁ BOLESLAV

Starší dorost ovládl důležitý zápas s Havlíčkovým Brodem

11. 12. 2015
napsal Vojtěch Drbohlav
BK Mladá Boleslav

3:1

0:1, 2:0, 1:0

BK Havlíčkův Brod

Statistiky

Branky a nahrávky: 25. Jindra (Musliu, Dančišin), 36. Dančišin (Musliu), 52. Jindra (Uřidil, Dančišin) – 10. Michálek (Hrabaň, Beran). Rozhodčí: Horinek – Folk, Gabriel. Vyloučení: 2:5, navíc Kopic (HBR) 10 min. OT za naražení zezadu. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

BK Mladá Boleslav

Marek – Uřidil, Jirásek, Linhart, Kalus, Chládek, Petržílka, Nepokoj, Mlčoch – Zich, Kerda, Flynn, Musliu, Křížek, Homolka, Havelka, Kalaš, Jindra, Hrachovec, Dančišin

BK Havlíčkův Brod

Kulich – Kopic, Hrabaň, Benák, Lachman, Němec – Piskač, Michálek, Vlach, Beran, Škola, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Hendrych

M l. B o l. – Velmi těžké a hlavně důležité utkání čekalo svěřence trenérského dua Jiří Zörkler–Ladislav Kolner v pátek odpoledne v malé hale. Začátek duelu se povedl více hotujícímu Havlíčkovu Brodu, který šel také v desáté minutě do vedení. Od druhého dějství se však domácí zlepšili a dvěma góly, které připravil Kroni Musliu utkání otočili. Vítězství pak pečetil po Uřidilově střele svou druhou brankou v utkání Jan Jindra. Boleslavští junioři zakončí základní část už zítra, tedy v sobotu 12. prosince, kdy se představí na ledě Liberce. Pro to, aby získali jistotu play-off, musejí Bruslaři doufat, že Pardubice nebudou bodovat.

Lepší vstup do utkání měli Havlíčkobrodští. Hned v závěru první minuty se do úniku dostal Pavel Hendrych a natrefil břevno Markovy branky. I přes to ale úvodní dějství nenabídlo žádnou strhující hokejovou podívanou. Diváky však probudil aktivní Marek Mlčoch, jenž se na modré napřáhl a jeho střela skončila jen kousek od hostující branky. Celek z Vysočiny si nakonec svou aktivitou vynutil úvodní gólovou trefu. Na modré čáře se napřáhl Patrik Hrabaň, jehož střelu stačil tečovat mezi tři tyče ještě David Michálek. Závěr první třetiny už žádné vyložené šance nenabídl, a tak mohli být po dvaceti minutách spokojenější hosté.

Do prostředního dějství vstoupili lépe domácí Bruslaři. Hostům nejenže nevyšla početní výhoda, ale navíc ještě hráli v šesti. Díky tomu si přesilovku zahráli Boleslavští a ti ji využili. Kroni Musliu se chopil puku a objel s ním hned několik bránících hráčů. Zpoza brány jej poslal před brankoviště, odkud ho mezi tři tyče tečoval Jan Jindra. Středočeši byli i nadále více při chuti. Nejdříve poslal puk na bránu Křížek a o dorážku se pokoušel ještě Kalaš. Tentokrát se však domácí neradovali. I hosté ale hrozili z občasných brejků. Při závaru u Davida Marka se snažil propasovat puk mezi tři tyče Jiří Vlach, ale boleslavský gólman byl nekompromisní.

Havlíčkobrodští však zaznamenali další velkou šanci. Hostující hráči totiž mohli zakončit do prázdné branky, ale David Marek předvedl doslova tygří skok, kterým se vrátil do brankoviště a zabránil dalšímu gólu ve své síti. Při přesilové hře následně pálil od modré František Uřidil, ale puk mezi tři tyče nepropadl. O dorážku se následně pokoušel Musliu, jenže ani on neuspěl. O zmatek v hostujícím brankovišti se postaral hráč z reprezentace David Jirásek. Kulich však puk zastavil a následné dorážky rázně utnul. Dlouho to ale netrvalo a 79 diváků v malé hale se dočkalo další branky. Svůj hokejový um předvedl znovu Kroni Musliu, který si najel s pukem do pravého kruhu, kde byl ale atakován. I přes to poslal puk zpoza brány na volného Milana Dančišina, jenž se z bezprostřední blízkosti nemohl mýlit. Ve druhém dějství tedy Boleslavští otočili vývoj utkání.

Hned v úvodu té třetí dorážel na několikrát před brankou Oscar Flynn, ale Kulich svůj celek i tentokrát podržel. Michálek například na druhé straně prověřil Marka v domácí svatyni, ale ten zasáhl svou lapačkou. Hosté následně vyhodili na zakázané uvolnění a krátce po něm se Mladá Boleslav prosadila. František Uřidil se po dlouhé a trpělivé kombinaci na modré čáře odhodlal k přesně promyšlené střele a puk stačil mezi tři tyče bezchybně tečovat ještě Jan Jindra, jenž se prosadil podruhé v utkání.

Havlíčkův Brod však stále nic nevzdával a snažil se o vrácení skóre na svou stranu. K vidění byl další z dramatických závarů před domácí brankou, jenže ani tentokrát hosté další branku nepřidali O chvíli později zkoušeli uspět ještě Holenda s Vlachem, zvednout kotouč nad Markovy betony se ale snažili marně. K žádnému závěrečnému tlaku už se celek z Vysočiny nezmohl, a tak si domácí připsali tři cenné body v boji o jistotu play-off, hosté naopak vyšli i ze čtvrtého a nejspíše posledního vzájemného zápasu této sezóny naprázdno.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, že k tomu, abychom vyhráli, budeme muset podat hodně bojovný výkon, což se nám v první třetině moc nedařilo. Musím ale pochválit kluky, že věděli, o co hrají. Ve druhé třetině začali bojovat a utkání dotáhli do zdárného konce. Teď musíme doufat, že Pardubice prohrají, abychom mohli ještě pomýšlet na jistotu účasti v play-off.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav