BK MLADÁ BOLESLAV

Rovný dal hattrick, jinak ale B tým tratil

1. 10. 2015
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

4:5

3:1, 1:1, 0:3

HC Jesenice

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Rovný (Bílek), 6. Rovný (Protivný M., Bartoš), 12. Rovný (Budín), 32. Ficek Milan st. – 4. Teubner (Mojžíš, Martínek), 34. Hrdina (Suchánek), 50. Teubner (Mojžíš), 54. Mojžíš, 58. Hrdina (Voháňka, Mojžíš). Rozhodčí: Mrázek, Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 66.

M l. B o l. – Po neuvěřitelném začátku a v neposlední řadě hattricku Lukáše Rovného během prvních 12 minut to vypadalo na celkem jednoznačnou záležitost. Jenže boleslavský B tým bohužel ukázal, že i už skoro jisté se dá ztratit a s Jesenicí nakonec doma prohrál 4:5.

Oba týmy se do utkání pustily ve velkém stylu. První branka padla už ve 4. minutě, ale bohužel do domácí branky, když se trefil jesenický Teubner - 0:1. V téže minutě došlo hned k vyrovnání, po přihrávce Ondry Bílka rozvlnil síť jesenické branky Lukáš Rovný, který rozjel svůj brankostroj. Menší převahu měli hosté, ale góly stříleli domácí. Na 2:1 zvýšil v 6. minutě svým druhým gólem v utkání Lukáš Rovný po přihrávce Michala Protivného a Libora Bartoše. Završením této části byla ve 12. minutě třetí branka boleslavských při vlastním oslabení. Autorem byl opět Lukáš Rovný po akci s Vaškem Budínem, který dovršil svůj hatrick 3:1. Po třetí obdržené brance se postavil do jesenické branky Příhoda, který po zbytek utkání znamenal pro béčko velikou překážku.

Druhá třetina začala vyrovnaně. Boleslavští se zlepšili a v půli utkání ve 32.minutě zvýšili náskok na tři branky na 4:1, když po akci Milana Ficka ml. zakončoval z mezi kruhy jeho otec Milan Ficek st. a zdálo se být rozhodnuto, ale opak byl pravdou. Za dvě minuty bylo sníženo na rozdíl dvou branek, trefil se Hrdina a za tohoto stavu 4:2 pro Boleslav se šlo do kabin.

Do třetí třetiny šli Boleslavští s cílem utkání dotáhnout do vítězného konce, ale Jesenické neopouštěla bojovnost a stupňovali tempo hry. To se také začalo projevovat na skóre. V 50. minutě snížil na rozdíl jedné branky jesenický Teubner. V této době mělo utkání vysoké tempo. V 54. minutě ujel domácím Mojžíš a vyrovnal stav střetnutí na 4:4. To nebylo ale vše. Následoval dramatický konec. V 58. minutě po střele jesenického obránce od modré čáry tečuje Mojžíš kotouč, který skončil za Plíškovými zády a dokonává obrat ze 4:1 na 4:5.