BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavský B tým porazil Benešov 6:3

7. 12. 2015
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

6:3

1:1, 2:1, 3:1

HC Lev Benešov

Statistiky

Branky a nahrávky: 5. Rovný (Franc, Bílek), 27. Ficek Michal (Ficek Milan ml.), 32. Bartoš (Zörkler, Kukla), 41. Kristek (Rovný, Hart), 47. Protivný Michal (Protivný Jan, Trégl), 56. Protivný Jan (Trégl) – 1. Holánek (Bursík), 33. Janák (Fedoročko), 53. Starec (Janák). Rozhodčí: Mrázek, Holec, Řešátko. Vyloučení: 11:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 64.

M l. B o l. – Boleslavské béčko ve velmi důležitém utkání porazilo na domácím ledě HC Lev Benešov 6:3. Svůj střelecký arzenál Bruslaři postupně gradovali, v každé další třetině dali o branku víc, než v té předchozí. Boleslavským aktuálně patří desátá pozice v tabulce.

Utkání nezačalo pro domácí vůbec dobře. Hned ve 40. vteřině se radoval z jednobrankového vedení Benešov. Holánek vyslal nenápadnou střelu na boleslavskou branku, která skončila nad lapačkou domácího brankáře Fořta – 0:1. Ve 4. minutě bylo ale vyrovnáno, Ondřej Bílek nahrál Lukáši Francovi, jehož tvrdou střelu benešovský brankář vyrazil k Lukáši Rovnému, který uklidil puk do hostující branky – 1:1.

Do druhé třetiny vstoupili lépe Boleslavští, zvýšili aktivitu a ta se jim vyplatila. Ve 27. minutě Michal Ficek prostřelil mezi betony benešovského brankáře a zvýšil na 2:1. O pět minut později už to bylo pro Boleslavské 3:1. Po ose Jakub Kukla, Lukáš Zörkler se dostal kotouč k Liborovi Bartošovi, jehož nahozený puk uklidil benešovský obránce mezi nohy Uhlíka do vlastní branky. Hned o minutu později dokázali hosté snížit. Benešovský Janák se řítil osamocen na Fořta, kterému tvrdou střelou nedal šanci – 3:2.

Do třetí třetiny vstupovali Boleslavští s cílem přidat ještě nějakou branku a dotáhnout utkání do vítězného konce. To se dařilo hned v prvním střídání, Když po 30 vteřinách hry v oslabení po přihrávce Lukáše Rovného skóroval Jirka Kristek 4:2. O pět minut později ve 47. minutě už to bylo 5:2, zmatek před brankou hostí v přesilové hře využil Michal Protivný, který z mezikruží vymetl pavučiny v benešovské brance. Čtyři minuty před koncem utkání se hostím podařilo snížit, když se trefil Starec – 5:3. O dvě minuty později už to zase bylo o tři branky. V přesilové hře po přihrávce Dominika Trégla skóroval Jan Protivný a uzavřel skóre důležitého utkání na 6:3.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav