BK MLADÁ BOLESLAV

Nový rok odstartoval B tým vítězně, porazil Mělník

7. 1. 2016
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

4:1

0:1, 2:0, 2:0

HC Junior Mělník

Statistiky

Branky a nahrávky: 27. Trégl, 28. Ficek Milan st. (Hart), 51. Protivný J. (Bartoš), 59. Christov (Ficek Milan st.) - 15. Kubica (Havel D., Chvátal). Rozhodčí: Čáp, Tasch, Plášil. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 102.

M l. B o l. – Po bodech prahnoucí B tým, kterému po šestnácti odehraných kolech aktuálně náleží předposlední příčka v tabulce, vybojoval velmi cenné vítězství nad Mělníkem; celkem z horních pater tabulky. Vítězství to bylo celkem jednoznačně – 4:1 – a podíleli se na něm Trégl, Ficek starší, Protivný a Christov.

Na boleslavský led přijel velmi těžký soupeř z Mělníka, třetí tým aktuální tabulky. V první třetině se hrál vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách. Padla jen jediná branka a bohužel do boleslavské sítě, v 15. minutě se trefil v přesilové hře Kubica - 0:1.

Druhou třetinu odstartovali lépe Boleslavští, ve 27. minutě vyrovnal na 1:1 Dominik Trégl. O minutu později už Boleslav vedla, Milan Ficek starší si našel ve skrumáži před mělnickou brankou kotouč a prostřelil hostujícího brankáře - 2:1. Za tohoto příznivého stavu pro domácí se šlo do kabin.

Třetí třetina patřila opět Boleslavským. V 51. minutě na 3:1 zvýšil po přihrávce Libora Bartoše Honza Protivný. Dvě minuty před koncem utkání zkusil Mělník hru bez brankáře, po půl minutě ale Milan Ficek starší získal puk, který vyhodil do středního pásma. Tam si pro něj dojel Lukáš Christov a v samostatném nájezdu dovezl puk do prázdné mělnické branky a uzavřel skóre na konečných 4:1. Boleslavští vyhráli zaslouženě a získali velmi důležité tři body.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav