BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři v předehrávce 30. kola smetli Spartu 5:1!

14. 10. 2016
napsal Zdena Bobková
BK Mladá Boleslav

5:1

4:1, 1:0, 0:0

HC Sparta Praha

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Linhart (Straka, Dančišin), 5. Krejčík (Bednařík, Tóth), 13. Uřidil (Veselý, Prokop), 18. Musliu (Straka, Dančišin), 23. Mašek (Straka) – 8. Wojnar (Chlouba). Rozhodčí: Horinek – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 6:3, navíc Svoboda (SPA) 10 minut nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 85. Střely na branku: 21:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

BK Mladá Boleslav

Krofta – Linhart, Mašek, Uřídil, Chujac, Marček, Mlčoch – Prokop, Musliu, Tóth, Kuncek, Kalaš, Straka, Dančišin, Krejčík, Veselý, Kerda, Bednařík, Jindra

HC Sparta Praha

Wolf (5. Hofmann) – Jandus M., Janda, Eliáš, Mrkvička, Jeřábek, Duben, Sedliský – Jandus T., Svoboda, Seniov, Jaššo, Maršoun, Kulda, Pejchal, Chlouba, Krátký, Dubský, Wojnar

M l. B o l. – V páteční podvečer byla na programu předehrávka 30. kola DHL Extraligy juniorů, kdy proti sobě nastoupily juniorské celky Mladé Boleslavi a Sparty Praha. Boleslavským se skvěle povedl vstup do utkání, už v 6. minutě vedli o dva góly. Hostům se sice podařilo brzy snížit, ale to byl také jediný gólový počin, který v zápase zaznamenali. Dvougólové vedení domácím vrátil ještě v prvním dějství Uřidil, na 4:1 zvyšoval Musliu. Pátý gól na začátku druhé třetiny vstřelil Mašek a po 23. minutách hry tak prakticky stanovil konečný stav.

Vypadalo to, že hosté začnou v Mladé Boleslavi ve velkém stylu, hned ve druhé minutě měl obrovskou šanci hostující Senionov, ale jeho střele i dorážce Krofta zdárně odolal. A když už se vedení neujali hosté, ujali se ho dvě minuty na to domácí, kteří dobývali sparťanskou bránu asi dvě minuty v kuse a bylo jen otázkou, kdy bude Wolf kapitulovat. To se stalo na konci 4.minuty, kdy hostujícího gólmana překonal Kryštof Linhart. Sparťané se nestačili ani rozkoukat a už Matěj Krejčík rozjásal domácí tribuny znovu. To už bylo na Wolfa příliš a přenechal své místo v brance Antonínovi Hofmannovi.

Ten si počínal v brance velice obratně, zvlášť když musel čelit přesilové hře Bruslařů. Poté se ke slovu dostali i hosté, a to rovnou gólově. Jakub Wojnar se natlačil před Kroftu a poslal mu kotouč rovnou podél tyče. Boleslav ale hrála s klidnou hlavou a nenechala se rozhodit. Hlídala si svoje pásmo a nepouštěla hosty do výraznějších šancí. Naopak čekala na chyby hostí, které nakonec opravdu přišly. Tadeáš Pejchal si nedal pozor a byl vyloučen na dvě minuty za podražení. Hozenou rukavici domácí zužitkovali až ve druhé minutě početní výhody, kdy uzamkli hosty ve vlastní třetině a František Uřidil rozjásal Boleslav potřetí. Boleslavští ale gólově v první třetině ještě neřekli vše. Kroni Musliu si vymíchal Hofmanna a poslal mu puk nad betonem rovnou do branky. Sparta se ještě v závěru snažila s nepříznivým skóre něco udělat, ale Jaššo nezvedl svou střelu nad ležícího Kroftu, a tak po první třetině svítilo na tabuli skóre 4:1 pro domácí tým.

Sparta nastoupila do druhé třetině s daleko větším nasazením, než do té první a Krofta už od začátku třetiny musel krotit pokusy hostí. Ve velmi slibné šanci se ocitl hostující Jandus, který dokázal ujet všem a sám se řítil na Kroftu – ten proti jeho pokusu stihl zasáhnout lapačkou. Jak už se ale v hokejové hantýrce říká, nedáš – dostaneš. A tak se i stalo. Jan Mašek využil skrumáže před Hofmannem a ten musel kapitulovat už potřetí v zápase. Poté si svou přesilovou hru vyzkoušeli také hosté, ve druhé třetině měli hned tři takové příležitosti, ale ani jednu ze svých početních výhod nevyužili. A ačkoli hostující tým zlepšil svůj pohyb a držení kotouče, na Kroftu i tak nic neplatilo. Ten naopak tahal z rukávu jeden lepší zákrok za druhým. Směle se postavil i nepříjemné střele Janduse nebo ráně Tomáše Krátkého.

Druhá přesilová hra navíc hostujícímu celku nevyšla tak úplně podle představ, jelikož domácí dobře četli hru a kazili Spartě veškerou rozehrávku. Na konci třetiny si musel Krofta hlídat obě tyče, to když se zkoušel obtočit kolem branky Mrkvička – proti jeho pokusu ale stačila včas zareagovat i domácí obrana. Na konci třetiny už se zdálo, že mají hosté méně sil a to je také vedlo k faulům. Eliáš si šel v závěru třetiny posedět za sekání a trest se přesunul i do závěrečné periody.

Boleslavští sice zůstali prakticky minutu a půl usazeni před Hofmannem, ale ten nedovolil domácím ještě zvýšit skóre. Ihned po vypršení Eliášova trestu měl velkou příležitost Maršoun, který utekl všem a vystřelil na Kroftu. Ten si vlastní neopatrností mohl srazit kotouč do brány, ale i se štěstím jej udržel na brankové čáře. Bruslaři ještě třikrát ve třetí třetině odešli pykat na trestnou lavici, ale domácí si už svůj náskok hlídali a napadali rozehrávku sparťanského celku a vyhazovali kotouče až na Hofmanna.

Závěrečná perioda tak sice kýženou změnu skóre nepřinesla, nicméně byla asi nejzajímavější z obou předešlých. Jedna šance Sparty střídala na druhé straně tu boleslavskou a naopak. Oba protivníci se navíc zanedlouho setkají znovu, konkrétně v úterý 18. 10 .2016, kdy odehrají dohrávku 5.kola DHL Extraligy juniorů. Uvidíme, co do té doby oba celky změní, případně na čem zapracují.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek, BK Mladá Boleslav: Náš výkon sice nebyl optimální, ale v zápase nás úžasným způsobem podržel brankář Krovy (Michal Krofta, pozn. red.), a to byl základ k úspěchu. My jsme měli štěstí, že jsme ty góly dali a Sparta narazila na našeho připraveného gólmana a neproměnila své šance. Jeho parádní práce byla pro nás tak trochu nadplán. Kluci ale bojovali a pro nás je to velice cenné vítězství. Sparta hrála velice dobře a ten výsledek určitě neodpovídá tomu, co se odehrávalo na ledě. Ale takový je někdy hokej a my jsme za to vítězství velice rádi. V úterý nás čeká odveta a my se na ni musíme dobře připravit. Budeme chtít do toho zápasu vstoupit tak jako teď, protože ten začátek z naší strany nebyl vůbec špatný. My jsme si to pak ale zbytečně zkomplikovali a přestali jsme hrát.

David Kočí, HC Sparta Praha: Přistoupili jsme k tomu utkání velice lehkovážně, z naší strany tam chyběla od začátku zápasu koncentrace. Dostali jsme rychlé góly a pak už se z toho těžko vyhrabává. Boleslav většinou hraje doma koncentrovaně, hráči pracují tvrdě. Když dostanete dva tři góly na 3:1 a 4:1, tak už je to pak těžké. Nechytili jsme začátek, nebyli jsme koncentrovaní, takže to musíme zlepšit. V úterý se budeme snažit mít lepší vstup do utkání než nyní. Větší pokoru a skromnost a soustředit se na maličkosti, abychom je dělali správně.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav