BK MLADÁ BOLESLAV

15:0! Starší dorostenci uštědřili Písku zatím nejvyšší prohru v sezóně

16. 9. 2016
napsal Vojtěch Drbohlav
BK Mladá Boleslav

15:0

3:0, 8:0, 4:0

IHC Písek

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Veverka (Foerster, Moravčík), 5. Kučera (Horský, Flynn), 10. Veverka (Moravčík, Foerster), 21. Flynn (Kučera, Horský), 24. Křížek (Flynn, Kučera), 26. Homolka (Beneš, Havelka), 27. Nepokoj (Horský, Flynn), 30. Dlabola (Hrachovec), 38. Šíp (Čermák), 38. Novák (Havelka, Čermák), 39. Horský (Křížek), 45. Flynn (Horský, Kučera), 47. Foerster (Imlauf, Dlabola), 48. Kučera (Křížek, Nepokoj), 50. Veverka (Foerster, Moravčík). Rozhodčí: Folk – Podrazil, Grundler. Vyloučení: 4:5, navíc Lang (PIS) 5 min. + OK za naražení zezadu. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 59:14. Průběh utkání: 15:0.

BK Mladá Boleslav

Haas – Beneš, Novák, Dlabola, Jirásek, Imlauf, Horský, Homolka, Nepokoj, Červenka – Foerster, Čermák, Křížek (A), Veverka (C), Hrachovec, Šíp (A), Havelka, Flynn, Jindra, Moravčík, Kučera

IHC Písek

Křepela (24. Buchta) – Kopenec, Pokorný, Kukla, Chval, Lang, Stárek, Hora – Waller, Vokoun, Hakl, Norris, Pejša, Novák (A), Přibyl, Šebesta (C), Stauber (C), Januška

M l. B o l. – Nejspíš poslední letní den v roce 2016. I tak by se možná dal označit pátek 16. září, kdy se proti sobě v 15:00 postavila mužstva Mladé Boleslavi a Písku. Do zápasu vstoupili lépe domácí. První dějství ovládli třemi brankami, jenže pořádná porce gólů přišla až později. Ve druhé třetině se Bruslaři prosadili hned osmkrát a v poslední čtyřikrát. Hattrick završil už v 50. minutě kapitán <strong>Vojtěch Veverka</strong> a šest kanadských bodů si připsali <strong>Oscar Flynn (2+4)</strong> a <strong>Lukáš Kučera (2+4)</strong>. Čisté konto pak poprvé v sezóně vychytal <strong>Radek Haas</strong>, Bruslaři celkem vyslali na píseckou bránu 59 střel! Po páteční exhibici však musejí Boleslavští zůstat nohama na zemi, hned v sobotu ve 12:30 totiž doma v malé hale vyzvou Pardubice.

Hned od začátku dominovali utkání hokejisté Mladé Boleslavi. Lukáš Kučera před sebou měl sice částečně odkrytou branku, ale nedokázal zavěsit pod víko. Dobré střídání ale poté odvedl Petr Foerster, který objel několik hráčů, pak poslal kotouč před bránu, kde jej usměrnil za záda Vojtěcha Křepelky kapitán Mladé Boleslavi Vojtěch Veverka. O minutu později se mohl z gólové radosti těšit i Oscar Flynn, jenže se tak nestalo. Nejproduktivnější hráč Bruslařského klubu trefil jen tyč. V páté minutě se v pravém kruhu dostal k puku Lukáš Kučera a uklidil jej do horní části hostující svatyně.

Třetí a poslední gól v první periodě padl krátce před její polovinou. Během závaru u písecké branky viděl puk Vojtěch Veverka a nasměroval ho do levého horního roku Křepelovy brány. Jihočeši měli také šanci na snížení. Lukáš Vokoun jen sám proti jedinému bekovi. Ten mu ale nakonec stačil vypíchnout kotouč. První třetinu tedy jednoznačně ovládli hokejisté Bruslařského klubu.

Tu druhou začínali Středočeši ještě zkrácenou přesilovou hrou, která se umocnila ještě tím, že Písek znovu fauloval, a tak domácí hráli pět na tři. To také využili. Oscar Flynn dokázal přesně mířenou střelou z levého kruhu překonat Vojtěcha Křepelu v hostující bráně. Netrvalo dlouho a domácí se prosadili znovu. Téměř až na modré čáře se napřáhl Zdeněk Křížek a i puk po jeho střele skončil až v bráně IHC Písek. Následkem toho vystřídali Jihočeši brankáře. Vojtěcha Křepelku nahradil mladší dorostenec Petr Buchta.

Dvě a půl minuty poté se však domácí opět prosadili. Na modrou čáru dostal ideální přihrávku Tomáš Homolka, jenž nasměroval kotouč přesně pod víko písecké branky. Následně dokázali Středočeši využít i přesilovou hru. Na modré čáře se napřáhl Martin Nepokoj a i on zavěsil pod víko. V tu chvíli už to bylo 7:0! Domácí však jako by stále neměli dost. Další velký závar před Petrem Buchtou sice gólem neskončil, jenže o chvíli později stejně bezradný Písek znovu inkasoval. Dominik Hrachovec vybojoval kotouč, na modré viděl nepokrytého Martina Dlabolu, který našel místo pod lapačkou píseckého gólmana.

Po oddechovém čase se vydali Jihočeši i do útoku. Od modré vystřelil Matěj Přibyl. Následně jel sám na bránu Patrik Šebesta, jehož však vychytal Radek Haas. Necelé tři minuty před koncem druhé třetiny doklepl kotouč ze skrumáže mezi tři tyče Patrik Šíp. Jenže velká převaha Mladé Boleslavi pokračovala dál. Puk se odrazil k Peteru Novákovi a ten jej nasměroval taktéž do branky IHC Písek. Povedenou druhou třetinu, jež Středočeši vyhráli 8:0 pečetil svou brankou ještě člen reprezentace do osmnácti let Matouš Horský.

V úvodu třetí třetiny jel sám na branku písecký Frederik Hakl sám na boleslavskou branku. U levé tyče Haasovy branky se však místo nenašlo. Poté začali branky střílet opět domácí. Přesně s končícím trestem Jakuba Kopenece procpal při závaru puk mezi Buchtovými betony Oscar Flynn. Chvíli na to se Středočeši radovali znovu Petr Foerster sklepl puk přímo do protipohybu brankáře. Necelé dvě minuty poté ujel do protiútoku Lukáš Kučera, jenž zavěsil pod víko Buchtovy branky. V 50. minutě pak završil hattrick kapitán Středočechů Vojtěch Veverka, který z blízka zamířil do horní části písecké branky.

Další branku mohl přidat obránce Martin Nepokoj, který se napřáhl v pravém kruhu. Jenže při něm stála smůla a orazítkoval jen horní tyč Buchtovy brány. V závěru už Písečtí napadali o něco lépe a snažili se být důstojnějším soupeřem. Nestačilo jim to však ani na jednu jedinou branku. A tak si z boleslavské malé haly odvezli zatím nejvyšší prohru v sezóně 2016/2017.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Letošní Písek je soupeř, se kterým jsme v extralize za tři roky nehráli. Nás čeká ale zítra těžký zápas. Podle tohoto vítězství se tak nedá vůbec nic hodnotit. Ušetřili jsme síly, protože jsme hráli na kompletní čtyři pětky. Doufám, že vysoká výhra nezanechá v hlavách hráčů nějaké negativní myšlenky a v sobotu do toho půjdou naplno.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav