BK MLADÁ BOLESLAV

Mladší dorost uspěl proti Slavii, sousedovi v tabulce

23. 10. 2016
napsal Lukáš Chuchválek
BK Mladá Boleslav

4:2

1:0, 2:0, 1:2

HC Slavia Praha

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Zajíček (Simon, Dobša), 27. Moucha (Kubart, Schulz), 40. Chwastek, 42. Hes (Rudolph, Zajíček) – 48. Hovorka (Kižlin), 54. Vlček (Kubánek, Mareček). Rozhodčí: Hrubý – Kettner, L. Svobodová. Vyloučení: 6:3, navíc Moucha (MBL) 10 minut za nesp. chování. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 30:30. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

BK Mladá Boleslav

Rylich – Novotný, Sýkora, Holoubek, Rudolph, Hes – Zajíček, Schulz, Kubart, Mrkus, Dobša, Dlask, Moucha, Chwastek, Závora, Simon

HC Slavia Praha

Němeček – Moravec, Mareček, Klapka, Hovorka, Čapka, Srdínko, Kučera – Kubánek, Švec, Kiýlin, Urych, Havrda, Labuzík, Janča, Vlček, Petrák

M l. B o l. - Ve 12. kole ELIOD extraligy mladšího dorostu se na boleslavském ledě odehrál důležitý zápas proti Slavii Praha, se kterou se hrálo, obrazně řečeno, o šest bodů. Neúspěch by znamenal, že by se Slavia bodově dotáhla na Bruslaře, proto domácí zastavili počáteční nápor Slavie už ve 4. minutě zásluhou Jakuba Zajíčka. Ve druhé třetině se dostali domácí na koně a nastříleli další dvě branky, avšak ve třetí části se hra domácích zadrhla a dvakrát inkasovali. Přesto dokázali dovést utkání do vítězného konce a uhájit 5. místo.

Ohlasy trenérů

Tomáš Černík (Mladá Boleslav): Myslím si, že se jednalo o vyrovnané utkání. Slavia začala velice dobře, nám se podařilo jejich tlak otupit gólem. Ve druhé třetině jsme byli pro změnu lepší my, gólově jsme to vyjádřili, a třetí třetinu jsme si pohlídali, až na ty dva góly v oslabeních ke konci.