BK MLADÁ BOLESLAV

Skvěle začali, nakonec ale mladší dorostenci Kometě podlehli

27. 10. 2016
napsal Vojtěch Balon, Daniel Kinc
HC Kometa Brno

6:5p

1:3, 2:1, 2:1 - 1:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 10. Kavický (Studený), 29. Popelka (Kučeřík, Jedlička), 31. Jedlička (J. Sedláček), 43. Rašovský (Vašíček), 46. Malý (Jedlička), 65. Mlčák (Kavický, Kučeřík) – 8. Závora (Simon, Zajíček), 9. Dobša (Rudolph), 13. Simon (Závora), 30. Zajíček (Schulz, Simon), 44. Sýkora (Schulz). Rozhodčí: Vepřek – Mikoviny, Bernard. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:5, 6:5.

HC Kometa Brno

Vystavěl – Holemý, Sedláček T., Kučeřík, Mlčák, Furch, Sedláček J., Studený – Žák, Popelka, Konečný, Hubáček, Jedlička, Malý, Kavický, Rašovský, Vašíček (C), Bartes, Brabenec

BK Mladá Boleslav

Rylich – Novotný, Sýkora, Holoubek, Dobrkovský, Rudolph (C), Hes – Zajíček, Schulz, Kubart, Mrkus, Dobša, Dlask, Moucha, Chwastek, Závora, Simon

B r n o - Mladší dorostenci Mladé Boleslavi si ze zápasu třináctého kola ELIOD extraligy mladšího dorostu na ledě brněnské Komety odváží alespoň bod. Bruslaři sice plnili roli tabulkového favorita a v zápase díky slepeným brankám Závory a Dobšy brzy vedli 2:0 a poté ještě 3:1, 4:2 a 5:4, Brněnští ale vždy náskok Středočechů smazali a v poslední minutě prodloužení vystřelil Jihomoravanům bonusový bod Mlčák. Už v pátek proti Kometě nastoupí i boleslavský A-tým, tak si to ve ŠKOENERGO Aréně nenechte ujít!

Utkání na ledě brněnské DRFG Arény začalo aktivně na obou stranách. Už v první minutě se z levé strany dostal před branku Randolph, ale jeho bekhendový blafák Vystavěl chytil. Na opačné straně to zkoušel Malý, ale trefil jen levou tyč branky hostů. První branky se hosté dočkali při přesilovce v osmé minutě. Simo krásně nabídl kotouč do jízdy Jana Závory, který překonal Vystavěla přesnou střelou nad lapačku do šibenice – 0:1. Za minutu Boleslavští své vedení zdvojnásobili. David Dobša dojel mezi kruhy puk, octl se před Vystavělem sám, rychle zamíchal kotouč a poté jej nasměroval přesně k levé tyči – 0:2! Gólové hody pokračovaly a domácí se dočkali snížení. Studený našel přihrávkou mezi kruhy Daniela Kavického a ten z první trefil prudkou ranou prostor u tyče – 1:2. Poté měli domácí tlak, ale opět se radovali Bruslaři. Po důrazu na brankovišti se kotouči dostal Michal Simon, jenž jej pohotově zametl pod brankáře Vystavěla – 1:3. Brněnští měli i nadále více ze hry, ale všechny jejich šance končily na připraveném brankáři Rylichovi. Do kabin odcházeli s dvoubrankovým náskokem hosté.

Druhou část hry načali lépe Středočeši, když se do první šance dostal u pravé tyče Dobša, ale ranou do protipohybu nedokázal Vystavěla překvapit. Chvíli před polovinou zápasu dokázal domácí snížit při přesilové hře. Adam Popelka si vybruslil na pravý kruh a přesnou ranou po ledě propálil Rylicha mezi betony – 2:3. Za osmdesát sekund si ale hosté vzali dvoubrankový náskok zpět. Po nahození od modré čáry přestáli domácí všechny dorážky, až se kotouč odrazil k Jakubu Zajíčkovi, který i přes výraznou sekeru domácího obránce zakončil přesně pod břevno – 2:4. Na řadě byli Brněnští a se svou odpovědí příliš neotáleli. Za další minutu nejprve Popelku při sólu vychytal hostující brankář, následně však Sedláček našel zpoza branky Maroše Jedličku, jenž se pře změť holí protlačil k dorážce nad pravý beton Rylicha snížil – 3:4. Šanci na vyrovnání měl chvíli před koncem druhého dějství Vašíček, ale jeho bekhend po efektivní stahovačce skončil na výstroji brankáře Bruslařů.

Třetí třetinu načali domácí skvěle a dočkali se vyrovnání. Po velké tlaku nahodil puk před branku Vašíček, jehož rána se odrazila k Václavu Rašovskému a ten v pádu rybičkou usměrnil puk do sítě – 4:4. Boleslavští ovšem tradičně přispěchali s velmi rychlou odpovědí. Bruslaři se dostali do pásma a zpoza branky našel Schulz mezi kruhy volného obránce Davida Sýkoru, jenž nedal Vystavělovi ranou nad vyrážečku šanci – 4:5. Přetahovaná pokračovala a za dvě minuty Kometa znovu srovnala krok. Jakub Malý nejprve neuspěl ranou z levého kruhu, následně si však kotouč po přiťuknutí od Jedličky našel na kruhu pravém, a z této pozice trefil prostor mezi lapačkou a betonem brankář Boleslavských – 5:5! Domácí měli do konce zápasu ještě tři velké šance. Nejprve zblízka neuspěl z dorážky Jedlička a minutu před koncem neuspěli po obrovském závaru v krátkém sledu Konečný s Rašovským. Domácí to však mrzet příliš nemuselo, čtyřikrát dotáhli náskok soupeře a zápas šel do prodloužení.

V něm si oba celky vyzkoušely přesilovou hru, ale ani jednomu nevyšla podle představ. Dvě minuty před koncem nastaveného času se nechal vyloučit Dobša. Domácím se přesilovka dlouho nedařila, až Kavický nabil na vrcholek kruhu Janu Mlčákovi a ten prudkou pumelicí vymetl pavučiny v pravém horním rohu branky BK. Kometa tak otočila zápasu a za svou aktivitu si z utkání odnesla dva body.