BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavské béčko opět prohrálo, tentokrát ve Velkých Popovicích s Jesenicí 2:5

18. 10. 2016
napsal Jitka Čechová
HC Jesenice

5:2

1:0, 4:0, 0:2

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 10. Formánek R. (Formánek D.), 22. Formánek R. (Voháňka), 25. Vostrácký (Mojžíš), 32. Hanzlík (Formánek D., Novák), 33. Dulovec (Hrdina, Mahel) – 45. Bartoš (Budín, Ficek Milan ml.), 48. Protivný J. (Tregl). Rozhodčí: Novák, Mrázek, Pacovský. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 49.

HC Jesenice

BK Mladá Boleslav

Kořínek (Holík) - Franc, Petržílka, Hradec, Dinga, Bartoš, Budín – Christov, Protivný J., Tregl, Kristek, Mareš, Rovný, Ficek Michal, Škoda, Ficek Milan ml. Trenér Lejsek

V. P o p o v i c e – Boleslavský B tým musí skousnout další prohru, čtvrtou v pořadí. Na Jesenici, které v tabulce aktuálně patří sedmé místo (zatímco Bruslařům desáté), nestačili 2:5. Příští utkání se bude béčko snažit šňůru čtyř proher v řadě přerušit a doma zvítězit. V sobotu 22. října přijede HC Lev Slaný, který začal sezónu velmi dobře a je čtvrtý.

Boleslavští nezačali utkání vůbec špatně, rychlým bruslením a kombinací přehrávali domácí tým. Ve 2. minutě hráli Boleslavští přesilovou hru, ve které měli mnoho šancí ke skórování, zazvonily i dvě tyče Jesenické branky, ale přesilovka nebyla bohužel využita. Místo toho, aby boleslavské béčko v polovině první třetiny vedlo 3:0, přišel v 10. minutě trest. Formánek R. vystřelil od modré čáry, puk trefil nešťastně hokejku Milana Ficka, který se odrazil do víka boleslavské branky 1:0. Poté Boleslavští hráli ještě dvě přesilové hry, ale po mnoha šancích nebyly využity a tak první třetina skončila 1:0 pro domácí.

Druhou třetinu začali lépe domácí, když ve 22. a 25. minutě využily dvě přesilové hry, první využil Formánek R., druhou Vostrácký a rázem to bylo 3:0. Poté Jeseničtí přidali ještě další dvě branky, ve 32. minutě se trefil Hanzlík a o minutu později Dulovec 5:0. Druhá třetina se boleslavským vůbec nepovedla a do kabin se šlo za stavu 5:0 pro Jesenici.

Do poslední třetiny šli domácí s náhradním brankářem, výborně chytajícího Příhodu asi zřejmě nechali odpočinout. Boleslavští ale zlepšili pohyb, hru, vytvářeli si šance a jednu z nich dokázali využít. Ve 45. minutě snížili v přesilové hře Liborem Bartošem na 5:1. O dvě a půl minuty později přidali Boleslavští další branku, po přihrávce Dominika Tregla se trefil Honza Protivný 5:2. To bylo ale z obou stran vše a boleslavské béčko veze prohru 5:2.