BK MLADÁ BOLESLAV

Proti Popovicím bere B tým dva body z nájezdů

7. 12. 2016
napsal Jitka Čechová
HC Slavoj Velké Popovice

4:5sn

1:0, 2:1, 1:3

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 11. Krejčí (Rejna), 26. Paris (Žoha, Medřický), 37. Culka (Braniš), 46. Kukačka (Krejčí) – 30. Christov (Rovný), 43. Bartoš (Protivný J.), 49. Rovný (Hart), 50. Rovný, rozh. náj. Vajsejtl. Rozhodčí: Novák, Mrázek, Noga. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 61.

HC Slavoj Velké Popovice

BK Mladá Boleslav

Krofta (Kořínek) - Kukla, Hart, Bartoš, Budín, Bílek, Šanko, Petržílka – Christov, Škoda, Rovný, Kristek, Protivný J., Protivný M., Kalaš, Vajsejtl, Ficek Milan ml. Trenér Lejsek.

V. P o p o v i c e – Boleslavský B tým získal dva body ze zápasu s Velkými Popovicemi, v samostatných nájezdech o tom rozhodl Vajsejtl.

Boleslavské béčko zavítalo netradičně ve čtvrtek 1. prosince na led Velkých Popovic. Toto utkání se dohrávalo, jelikož před 14 dny měl boleslavský tým marodku a utkání tak nebylo možné sehrát. Překvapivě Boleslavští vyhráli na nájezdy 5:4 a odpoutali se od posledního místa v tabulce.

Utkání odstartovali lépe domácí, když v přesilové hře v 11. minutě skóroval Krejčí 1:0. Ve 26. minutě poslal Popovice do dvoubrankového vedení Paris 2:0. Ve 27. minutě se nechal domácí hráč vyloučit za vysokou hru holí na 2+2 minuty a dlouhou početní převahu Boleslavští využili. Lukáš Rovný napřáhl mezi kruhy a jeho střelu tečoval Lukáš Christov 2:1. ve 37. minutě domácí zvýšili opět na rozdíl dvou gólů zásluhou Culky 3:1.

Do třetí třetiny vlétli Boleslavští s velkou chutí pokusit se o vyrovnání. Ve 43. minutě snížil dělovkou z dálky Libor Bartoš 3:2. O tři minuty později domácí opět odskočili a zvýšili Kukačkou na 4:2. Poté mezi 49. a 50. minutou přišla velká chvíle boleslavského Lukáše Rovného, který v tomto krátkém rozmezí vstřelil dvě branky a srovnal na 4:4. Nejprve z mezikruží prostřelil krásnou umístěnou střelou k tyči popovického brankáře 4:3. Poté zmátl popovickou obranu i brankáře, objel branku a do prázdné zasunul kotouč a vyrovnal na 4:4. Tento stav vydržel až do konce utkání a tak přišli na řadu samostatné nájezdy, které rozhodl až v páté sérii boleslavský Pavel Vajsejtl. Boleslavští tak vezou cennou a překvapivou výhru 5:4 z popovického ledu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav