BK MLADÁ BOLESLAV

Starší dorost trápí koncovka, Kladnu nevstřelil ani branku

16. 12. 2016
napsal Vojtěch Drbohlav
BK Mladá Boleslav

0:3

0:1, 0:1, 0:1

Rytíři Kladno

Statistiky

Branky a nahrávky: 1. Husarik (Penc, Jelínek), 32. Tržil (Rendla, Zich), 45. M. Bláha (Haspeklo). Rozhodčí: Horinek – T. Svoboda, Kettner. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 26:34. Průběh utkání: 0:3.

BK Mladá Boleslav

Marek – Beneš, Dlabola (A), Jirásek, Imlauf, Horský, Homolka, Nepokoj, Červenka – Novák, Foerster, Čermák, Dvořák, Křížek (C), Dobša, Hrachovec, Šípek, Havelka, Jindra, Kučera

Rytíři Kladno

Altrichter – Veber (A), Zich, Šmatlák, Haspeklo, Müller (A) – Penc, Březina, Svoboda, Tržil, Bláha, Husarik (C), Rendla, Jelínek, Filip, Kouba

M l. B o l. – Boleslavští starší dorostenci sice do utkání nastoupili s uzdravenými hráči jako třeba Davidem Jiráskem, Matoušem Horským či dalšími, k odčinění série proher to však nevedlo. Boleslavští se stále propadají v tabulce a mimo jiné za to může i střelecké trápení boleslavských útočníků. Bruslaři se totiž neprosadili již dlouhých 162 minut. Naději na zvrat těchto černých čísel mají Středočeši hned v sobotu, kdy přivítají ve 12:30 Litvínov, jenž letos prožívá nepovedenou sezónu.

Rytíři vstoupili do utkání znatelně lépe. Vystihli zaváhání boleslavské obrany, která si neohlídala kapitána Kladna Pavla Husarika a ten bez problémů nasměroval puk za Markova záda. Boleslavští potom hráli sice 19 sekund v pěti proti třem, jenže během tak krátké doby nic nevymysleli. A tak stále prohrávali.

Boleslavi se nepodařilo vyrovnat ani po šanci Dominika Hrachovce, kterého na poslední chvíli hosté odstavili od kotouče. Nevyšla ani nahrávka Jana Dvořáka na Zdeňka Křížka, jelikož druhý jmenovaný byl už dost v rohu, a trefil tedy pouze Martina Altrichtera v kladenské brance. Tváří tvář v brankáři Kladna se neradoval ani Jan Dvořák, jehož vychytal maskovaný hráč v modrém. Naopak –problémy se zpracováním kotouče po nepříliš prudké střele z pravého kruhu, jejíž autorem byl Matyáš Rendla, měl Vlastimil Marek. Nakonec však dokázal přerušit hru. Po úvodních dvaceti minutách vedli Kladenští 1:0.

I druhá třetina působila ospale, bez tempa. Častý stereotyp nabourávala zejména skupinka kladenských fanoušků, kteří občas zahalekali hlášky typu, že „puk málo klouzá“, či další zajímavé slovní obraty. I na ledě se však sem tam něco stalo. Z levého kruhu vypálil na Vlastimila Marka puk kapitán Pavel Husarik, leč slyšel pouze cinkot kovové brankové konstrukce.

Vedení Kladna navýšil krátce po polovině zápasu Vojtěch Tržil, jenž se prosadil z mezikruží. Doposud asi největší šanci domácích na vyrovnání měl navrátilec do boleslavské sestavy Matouš Horský. Ten byl sice sám před prázdnou bránou, ale když vystřelil, vložil před puk hůl jeden z bránících hráčů. Vedení hostů mohlo být dokonce už tříbrankové, jenže domácí zachránil od inkasování kapitán Zdeněk Křížek, který zachytil puk těsně před brankovou čárou a vyhodil ho. Brankář Vlastimil Marek totiž v tu dobu nebyl na svém místě. Po čtyřiceti minutách tedy Kladno vedlo 2:0.

Ve třetí třetině začalo utkání více nabývat na emocích, a tak musel hlavní rozhodčí udělovat hned několik trestů za hrubost. Ve 45. minutě navýšilo Kladno své vedení na 3:0. V mezikruží propálil gólmana Martin Bláha a pečetil skóre na vítězných 3:0. Duel však stále nekončil. Diváci mohli následně zhlédnout další nevydařené přesilovky z obou stran.

V 55. minutě stála ještě smůla při nedávno zmíněném Martinu Bláhovi. Ten se totiž ocitl před bránou, jenže trefil břevno. V závěru jel například sám na branku Vojtěch Tržil. Kladenský útočník však netrefil branku. To však Rytíře vůbec nemuselo mrzet. Bez výraznějších problémů totiž obrali neškodné Bruslaře o tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Na nás bohužel padla před nějakou dobou "deka", což bylo vidět i v tomto zápase. Kladno bylo lepší než my a zaslouženě vyhrálo.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav