BK MLADÁ BOLESLAV

Starší dorostenci darovali po laxním výkonu všechny body Vítkovicím

6. 1. 2017
napsal Josef Zdobinský
BK Mladá Boleslav

1:4

0:2, 0:1, 1:1

HC VÍTKOVICE RIDERA

Statistiky

Branky a nahrávky: 43. Foerster (Kučera) – 5. Vacula (Konečný, Gřesík), 11. Lewandowski (Beránek), 33. Lewandowski (Beránek), 56. Mrva (Smička). Rozhodčí: Hrubý – Maštalíř, R. Špringl. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 92. Střely na branku: 19:37. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

BK Mladá Boleslav

Marek (11. Haas) – Beneš, Novák, Dlabola, Jirásek, Imlauf, Nepokoj, Červenka – Foerster, Čermák, Křížek, Dobša, Hrachovec, Šípek, Havelka, Jindra, Moravčík, Kučera.

HC VÍTKOVICE RIDERA

Malik – Ficek, Takáč, Kučera, Smička, Šulák, Vacula – Gřesík, Žemba, Fridrich, Urban, Bochnak, Bránek, Mrva, Kylnar, Konečný, Věntus, Lewandowski.

M l . B o l . - Starším dorostencům Bruslařského klubu se první povánoční utkání příliš nepovedlo. Proti Vítkovicím tahali boleslavští dorostenci na domácím ledě po celé utkání za kratší konec a zaslouženě tak ostravskému celku podlehli. V nepříliš záživném utkání boleslavští obdrželi hned čtyři branky a pouze jednu zásluhou Petra Foerstera dali.

Do utkání nevstoupili boleslavští dorostenci ideálně a od úvodních vteřin se bránili náporu ze strany hostů. I když toho ani hráči Vítkovic, co se týče akcí, v první třetině moc nepředvedli, povedlo se jim díky první brance Jakuba Vaculy ze čtvrté minuty utkání dostat do klidu. Vacula puk prakticky po Konečného nahrávce dotlačil za Markova záda - 0:1. Boleslavi se ani po inkasované brance nedařilo více dostat do hry, a tak hostům stačilo držet se pouze s pukem dál od své vlastní brány. V jedenácté minutě pak poslal Beránek do akce Jakuba Lewandowskiho, kterému se střela sice moc nepovedla, ale i tak prošla mezi betony Vlastimila Marka a skončila následně v bráně - 0:2. To domácího brankáře vyhnalo už v jedenácté minutě z klece. V dalších minutách první třetiny se již nic podstatného nestalo a průběh byl prakticky stejný, jako předtím - kontrola puku hostujícími hráči a marná snaha Bruslařů dostat se k němu.

Vstup do druhé třetiny už měli domácí dorostenci lepší a místy se jim povedlo i vystřelit nabránu. I tak si ale žádnou větší šanci ke vstřelení branky nevypracovali. Ani ze strany hostů to po herní stránce nebyla sláva, ale i přesto se radovali právě vítkovičtí z další branky. První šanci ke třetí brance sice David Takáč v trestném střílení nařízeném za přilehnutí puku v brankovišti Martinem Dlabolou neproměnil, ale o dvě minuty později, ve třiatřicáté minutě už se hosté radovali. To bylo poté, co Adam Beránek našel již podruhé v útočném pásmu správně načasovanou přihrávkou Jakuba Lewandowského, který svou druhou brankou v utkání zvýšil na 3:0 ve prospěch Vítkovic.

Třetí část hry byla z pohledu Bruslařů herně nejlepší. Dokonce se boleslavským dorostencům podařilo snížit poté, co Petr Foerster dostal ve třiačtyřicáté minutě zleva přihrávku od Lukáše Kučery a puk se mu povedlo správně umístit až do brány Vítkovic - 1:3! I když se domácí snažili i v dalších minutách, hosté dobře bránili a do ničeho Boleslav prakticky nepouštěli. V padesáté šesté minutě navíc upravil na konečných 4:1 pro Vítkovice Jakub Mrva, který překonal Radka Haase v domácí svatyni z blízka. Nic na výsledku nezměnilo ani trestné střílení nařízené ve prospěch Boleslavi minutu před koncem utkání. To totiž Moravčík Nedokázal proměnit.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav):

Soupeř byl prostě po celý zápas lepší. Hrál hokej a my ne. Proč? To se musíte zeprat hráčů.

Jan Vavrečka (HC Vítkovice Ridera):

My jsme byli prakticky - minimálně padesát minut - lepším týmem, myslím si. Povedlo se nám nepoložit se i po tom inasovaném gólu. Naopak jsme ještě sami jeden přidali. Samozřejmě, po vítězném utkání se vždy zápas hodnotí lépe, ale opravdu myslím, že je to dneska zasloužené.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav