BK MLADÁ BOLESLAV

Stejný průběh jako v Plzni. Bruslaři prohráli s Kometou 1:4

8. 12. 2017
napsal Jitka Čechová, foto: Ivo Dostál
HC Kometa Brno

4:1

3:0, 1:1, 0:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 5. Mallet (R. Zohorna), 16. Süss (Vincour), 19. R. Zohorna (Němec, Zaťovič), 40. Vincour (Erat, Krejčík) – 36. Orsava (Musil, Eminger). Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Flegl, Polonyi. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 072. Střely na branku: 27:20. Zblokované střely: 10:8. Hity: 8:16. Vhazování: 35:33. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

HC Kometa Brno

Čiliak – Barinka, Němec, Gulaši, Krejčík, Bartejs, Štencel, Vágner – Zaťovič, Nečas (A), Erat (A) – Mallet, R. Zohorna, H. Zohorna – Horký, Čermák (C), Vincour – Dočekal, Süss, Svoboda

BK Mladá Boleslav

Maxwell – Hanzlík (C), Kurka, Němeček, Eminger, Kotvan, Knot, Hrdinka – Urban, Holík, Orsava – Lenc (A), Musil, Pabiška – Pacovský, Němec, Knotek – Procházka, Najman, Volf

B r n o – Zápas s Kometou Brno v mnohém kopíroval úterní utkání s plzeňskými indiány. Středočeši i tentokrát prohrávali 0:3, posléze se jim podařilo snížit, jenže místo toho, aby využili situace a ještě víc zabrali, nechali si dát čtvrtou branku. Jedinou trefu Bruslařů si navíc stejně jako proti Plzni připsal Jakub Orsava.

Kometa vstoupila do utkání jako tajfun. Ihned ukázala, že chce být pánem na ledě a vynutila si tlak. Na první branku se nečekalo dlouho, na začátku páté minuty vyhrál souboj u mantinelu Radim Zohorna, puk poslal mezi kruhy na Alexe Malleta, jehož prudká střela zapadla do Maxwellovy brány - 1:0. Další možnost na skórování měli Hynek Zohorna s Michalem Barinkou, americký reprezentant byl ale proti.

Na Čiliaka šlo také několik pokusů, například od Vojtěcha Němce a Lukáše Pabišky, který pořádně protáhl slovenského brankáře. Na konci šestnácté minuty bylo v DRFG Areně znovu veselo. Po hattricku z Ligy mistrů si úvodní branku v extralize připsal osmnáctiletý Jan Süss. Ve svém prvním zápase v nejvyšší soutěže ukázal dravost v souboji, protáhl se přes obránce a jeho typickým zakončením bekhendem poslal kotouč do boleslavské klece - 2:0. V samotném závěru třetiny se Brňané dočkali dalšího gólu. Ondřej Němec vystřelil na Maxwella, tomu puk vypadl před sebe a důrazný Radim Zohorna jej procedil do sítě - 3:0.

I druhá třetina nabídla solidní přísun šancí, ale k vidění byly "jen" dva góly. O snížení se postaral čtyři minuty před druhou sirénou Jakub Orsava, který unikl brněnské obraně a svižnou střelou na zadní tyč překonal Čiliaka. První přesilovku zápasu viděli fanoušci až necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny. Za vysokou hůl šel na trestnou Pabiška a domácí toho dokázali využít. Střelu Krejčíka dokázala do sítě dopravit nohou Tomáš Vincour. Po konzultaci s videorozhodčím byla branka uznána, úmysl v tom nebyl.

Třetí část Kometa kontrolovala z obrany, nikam se nehnala a čekala na chyby soupeře. Několik střel dokázal Maxwell pochytat stejně jako jeho protějšek Čiliak v brněnském oslabení. Více se už do konce duelu nestalo, Kometa před repre pauzou získala zaslouženě tři body.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný, HC Kometa Brno: První třetinu jsme odehráli výborně a byli v ní gólově produktivní. Ve druhé třetině se hra srovnala, soupeř hrozil dlouhými přihrávkami a měl šance. Pro nás byl hrozně důležitý na 4:1 v přesilovce, který nám dodal klid do třetí třetiny. Velké poděkování patří hráčům a skvělým divákům, kteří nás hnali od začátku až do konce zápasu.

Viktor Ujčík, BK Mladá Boleslav: Utkání se nám hrubě nepovedlo. Chtěli jsme vstoupit do zápasu aktivně a zodpovědně, ale to se nestalo. Ráz zápasu učinila naše individuální chyba při prvním gólu. Druhý byl z pohledu domácích pěkný, musím smeknout před mladým Süssem, kterému ke krásné akci gratuluji. Kometa je silný tým, vedla už 3:0, to už se pak těžko otáčí. Druhá třetina nebyla z naší strany špatná, ale víc jak jeden gól jsme vytěžit nedokázali.