BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři neudrželi v Kladně vedení a prohráli po nájezdech

20. 10. 2017
napsal Vojtěch Drbohlav
Rytíři Kladno

4:3sn

0:1, 2:2, 1:0 - 0:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 33. Kezsi (Schildhabel, Zelingr), 33. Vildumetz (Schildhabel), 47. Březina (Gnusin), rozh. náj. Jelínek – 11. Foerster (Jirásek, Grim), 24. Krejčík (Straka, Flynn), 29. Uřidil (Jirásek, Straka). Rozhodčí: Luczkóv – Goltch, Janíček. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 80. Střely na branku: 50:28.

Rytíři Kladno

Stahl – Kryll, Cibák, Klusáček, Kučera, Müller, Zelingr – Gnusin, Sokolov, Bláha, Jelínek, Řepka, Schildhabel, Vildumetz, Kezsi, Březina

BK Mladá Boleslav

Krofta – Linhart, Uřidil, Chujac, Jirásek, Klikorka, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Dvořák, Straka, Tóth, Grym, Krejčík, Flynn, Jindra, Pawliczek, Maršoun

K l a d n o – V pátek odpoledne odcestovali junioři do Kladna odehrát zápas s tamějším týmem Rytířů. Boleslavští dvě třetiny nad Kladnem vedli, ovšem ve třetí třetině Kladno srovnalo na 3:3. V nájezdech ze strany Boleslavi uspěl jen Uřídil, ale Rytířům zajistil výhru Jelínek. Bruslaři prohráli 3:4 po samostatných nájezdech.

Boleslav začala utkání aktivněji. Domácí měli s Bruslaři dlouho problémy a faulovali. V desáté minutě první periody našel Jirásek skvěle najetého Petra Foerstera a ten otevřel skóre zápasu. Velkou šancí potom pohrdl Straka, jenž neproměnil samostatný únik. Hra se poté obrátila a lepší bylo Kladno, které si před koncem první třetiny vykoledovalo faul. Přesilovou hru, ale nevyužilo. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro hosty.

Po třech minutách hry ve druhé periodě zblokovali obránci Kladna střelu Straky jen na Matěje Krejčíka. Ten neměl sebemenší potíže dorazit puk do branky. Za dalších pět minut už Bruslaři vedli o tři branky, když přesnou střelou uspěl František Uřídil. Kladno ovšem nic nevzdalo a ve vlastním oslabení vstřelilo branku, autorem byl Vincet Keszi. Za necelou minutu znovu v oslabení přidal kontaktní branku Tomáš Vildumetz. Gólově bohatá třetina končila tlakem Rytířů v přesilové hře. Další branku už ovšem nepřinesla.

Kladenští byli lépe naladěni na poslední třetinu, díky svým dvěma slepeným gólům ze druhé části. Boleslavští hokejisté se do útoků dostávali jen zřídka a hned několikrát je zastavilo postavení mimo hru. Rytíři se nakonec dočkali srovnání z hole Tomáše Březiny, jenž po přihrávce Gnusina zavěsil pod víko. Pro Bruslaře ale mohlo být i hůře, jelikož pět minut před koncem fauloval kolenem, první střelec zápasu, Foerster. Domácím se ale přesilovka vůbec nepovedla. Šedesát minut nestačilo a tak muselo rozhodnout prodloužení.

Hned po dvaceti sekundách mohl v samostatném úniku rozhodnout Uřídil, ale chybělo mu štěstí i přesnost. Na druhé straně se blýskl brankář Krofta, jenž hned na dvakrát vychytal velkou šanci Bláhovi. Víc už prodloužení nenabídlo a následovaly nájezdy.

V nájezdech se na gól čekalo až do čtvrté série, kde uspěly oba týmy. Rozhodla až série šestá, ve které se prosadil Šimon Jelínek. Kladno prodloužilo vítěznou šňůru už na šest zápasů. Bruslaři si po dramatickém utkání domů vezou ,,jen,, jeden bod.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav