BK MLADÁ BOLESLAV

I mladší dorostenci vyhráli. V Budějovicích neinkasovali ani jednou

9. 9. 2017
napsal Vojtěch Drbohlav, Adam Pavlíček
Banes Motor České Budějovice

0:3

0:1, 0:2, 0:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 8. Zajíček (Simon), 33. Hašlar (Simon), 40. Hašlar (Dlask, Simon). Rozhodčí: S. Mertl – J. Mertl, Brůha. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 31:40. Průběh utkání: 0:3.

Banes Motor České Budějovice

Lidák – Hail, Svach, Jasečko, Pojar, Pavlát, Endl, Dvořák – Hrakholski, Michal, Janoch, Ryba, Hanák, Pouzar, Kašpar, Schwartz, Nevšímal, Lukeš, Březina, Dub

BK Mladá Boleslav

Kmec – Kulvejt, Holoubek, Sommer, Přenosil, Němeček, Rajgl, Kredba – Dlask, Zajíček, Simon, Krédl, Závora, Sluka, Kapal, Haas, Šíma, Hašlar, Moc

Č. B u d ě j o v i c e - Boleslavské mládeži vyšel první víkend v nové sezóně tak, jak si nejspíš jen málokdo představoval. Všechny extraligové kategorie BK Mladá Boleslav totiž zvítězily. Mladší dorost navíc v Českých Budějovicích v sobotu neinkasoval ani branku. Gólman Matěj Kmec vychytal čisté konto a u všech třech branek Mladé Boleslavi byl útočník Michal Simon. Další utkání čeká Středočechy ve čtvrtek, kdy na domácím ledě přivítají Žďár nad Sázavou.

Úvodní dvacetiminutovka divákům v Budvar aréně nenabídla příliš mnoha šancí. Na začátku si oba týmy vyzkoušely přesilovou hru a také oslabení. Motoru a Mladé Boleslavi se ale početní výhoda zužitkovat nevydařila. Ještě před polovinou třetiny se dokázali prosadit hosté. Jmenovitě to byl Jakub Zajíček, který dostal přihrávku od Simona a následně překvapil domácího Lidáka. Až ke konci periody se ani jeden z týmů nemohl dostat do žádné větší šance. Pár sekund před koncem úvodního dějství přišel faul ze strany Matouše Haila a sudí nařídil trestné střílení. Toho se ujal Jan Závora, ale Lidák se vytáhl a skvělým vypíchnutím puku trestný nájezd zneškodnil. Boleslavští se radovali z druhého gólu společně se zvukem sirény. Nicméně rozhodčí usoudili, že dosažení branky bylo až po uplynutí dvaceti minut. Do prostředního dějství šla Mladá Boleslav tedy s jednogólovým náskokem.

V něm si připsal první vážnější šanci až Tomáš Zajíček, který se z blízkosti opřel do střely a nekompromisně kotouč napálil. Lidák stihl zareagovat a lapačkou střelu vyrazil. Do dvojnásobného náskoku šla Boleslav dvě minuty po půli zápasu. Svou první trefu v zápase si totiž připsal Jan Hašlar. Třetí úder ze strany hostí přišel pár sekund před koncem druhé periody. Tomáš Dlask dostal pas a jel na brankáře. Jeho střela se jen odrazila pro najíždějícího Jana Hašlara, který bez sebemenšího zaváhání zasunul kotouč do odkryté klece.

Poslední třetina nám žádný přesný zásah nenabídla. Neviděli jsme v ní ani nějakou větší gólovou příležitost. Mladá Boleslav si pohlídala své třígólové vedení a může se tak radovat z vítězství v prvním kole extraligy mladšího dorostu.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Motor České Budějovice): Mrzí nás, že soupeř byl agresivnější i přesto, že jsme si říkali, že jako domácí mužstvo bychom měli hrát více do těla a být agresivnější my. V zápase jsme měli dobrých deset prvních minut z druhé třetiny. Třetí třetina byla z našeho pohledu také velké zlepšení a kdybychom takhle hráli celý zápas, nějaký gól by se nám určitě podařilo dát. V třetí třetině jsme dostali soupeře pod tlak. Jenom nám stále chybí rychlejší a rozhodnější zakončení, na tom musíme stále pracovat.

Martin Škaloud (BK Mladá Boleslav): Po rozporuplné přípravě jsme byli plní očekávání, jak do sezóny vstoupíme. Od začátku zápasu jsme byli lepším týmem, aktivní v napadání, byli jsme schopní donutit soupeře k chybám. Z toho pramenily naše šance. V první třetině jsme ale využili jen jednu . Náš gólový náskok měl být vyšší, to se týká celého zápasu. Bohužel jsme se uklidnili až v jeho polovině po našem druhém gólu. Obraz hry se neměnil, byli jsme aktivnější, vypracovávali jsme si šance. Slabina byla, že jsme jich neproměnili víc. Soupeř nás dostal pod tlak až v posledních pěti minutách, zápas jsme jinak měli pod kontrolou.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav