BK MLADÁ BOLESLAV

Po třech vítězstvích za sebou zažil starší dorost studenou sprchu

5. 12. 2017
napsal Lukáš Chuchválek
BK Mladá Boleslav

3:4

1:2, 0:1, 2:1

BK Havlíčkův Brod

Statistiky

Branky a nahrávky: 2. Jelínek (Novák), 50. Simon (Dotter, Houška), 53. Novák (Jindra) – 8. Pokorný (Kopic), 9. Křehlík (Tecl, Cachnín), 24. Tecl (Křehlík, Cachnín), 58. Křehlík (Cachnín) . Rozhodčí: Jechoutek – Svoboda, Svobodová . Vyloučení: 4:3, navíc Imlauf (MBL) - 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 57:43. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

BK Mladá Boleslav

Mašek (Dusil) – Sýkora, Dotter, Houška, Hovorka, Imlauf, Rudolph – Vasilev, Schulz, Zajíček, Šípek, Simon, Dobša, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Závora, Jelínek

BK Havlíčkův Brod

Arbelovský (Rachůnek) – Dvořák, Adam, Škareda, Krejčí, Dudycha – Vaňous, Kopic, Pejchal, Petržilka, Tecl, Dudek, Křehlík, Pokorný, Kulhánek, Cachnín, Košťál

M l. B o l. - Starší dorostenci přivítali v předehrávce 29. kola na svém ledě na malé hale Bruslařský klub, avšak ten z Havlíčkova Brodu. Hned v úvodu Jelínek otevřel skóre, ale pod dojmem předešlých úspěchů od té doby tempo hry diktoval soupeř, jenž se nachází ve spodní části nadstavbové tabulky a nemá co ztratit. Poté, co Havlíčkův Brod odskočil na 1:3, se sice podařilo neustálým tlakem srovnat na 3:3, avšak hosté v závěru dokázali vrátit si vedení, které udrželi až do konce.

Bruslaři do utkání vstoupili dobře, jelikož už na začátku 2. minuty lovil kotouč ze sítě havlíčkobrodský gólman Arbelovský díky střele Matěje Jelínka. Domácí měli možnost vzápětí ještě odskočit i díky přesilové hře, před níž se snažil prosadit Šípek, jenže tentokrát hostující brankář své spoluhráče podržel. Potom v 8. minutě zažila Mladá Boleslav 22 sekund hrůzy, když poté, co polevila, narostly hráčům Havlíčkova Brodu křídla a stále snadněji se dostávali do útoku, až přišel trest, o který se postaral Lukáš Pokorný. Ještě se ani nestačili domácí vzpamatovat a Mašek lovil kotouč z brány podruhé, když se trefil za jeho záda Tomáš Křehlík. V následujících minutách bylo k vidění marné dobývání brodské brány i několik jejich protiútoků. Nejvýraznější šance hostů přišla těsně před odchodem do šaten, když se Teclovi povedlo získat kotouč a přes dorážení bránícího hráče jej předložil před bránu Křehlíkovi, jenž nebyl úspěšný, neboť byl také hlídán. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:2.

Druhé dějství začali hráči obou celků opatrněji, k vidění byly nepřesnosti. Nejfatálnější bylo nezachycení kotouče rozjetého Dobši, protože následoval protiútok Havlíčkova Brodu, který zakončil ve 24. minutě přesnou trefou Marek Tecl. Od té doby, si začali hosté bránit náskok dvou gólů, a chvílemi se hrálo na jednu bránu s ojedinělými výpady hostů. Domácím však nebylo přáno, neměli štěstí a dobře jim čapal Dominik Arbelovský, který zlikvidoval například šance Zajička, jenž zachytil vyhození kotouče. Pak ustál i závar před svou brankou, kdy vychytal pokus z ostrého úhlu k tyči, a svůj tým podržel i v jiných momentech. Brod se také činil a v šanci se málem ocitl Křehlík, který zachytil v útočném pásmu špatnou zpětnou přihrávku. Největší šanci Brodských spálil těsně před sirénou tentýž hráč, když nevyužil toho, že na něj domácí zcela zapomněli, a s pukem se ocitl v postavení mimo hru.

V posledním dějství se Bruslaři zlepšili, byť to nemuselo být na první pohled patrné, zejména díky zbytečnému vyloučení, které přibrzdilo mocný nástup. Hra kulminovala okolo 50. minuty, kdy nejprve neuspěl Dotter, ale pak si kotouč převzal Michal Simon a vrátil Mladé Boleslavi naději na zvrat. Boleslavští hráči ucítili šanci a začali se drát do předbrankového prostoru soupeře ještě rázněji, z čehož vytěžili vyrovnávací branku o tři minuty později, o kterou se zasloužil vymetením nepokrytého prostoru ve vrchní části brankové konstrukce Peter Novák. V ten moment domácí tlačili na otočení zápasu, ale vážnost situace si uvědomil i soupeř z Vysočiny, který zlepšil důraz při bránění a Bruslaře k vyloženým šancím už nepouštěl. Výjimkou byla situace za bránou, kdy Čermák získal kotouč a musel zakončit sám v obtížné situaci, kdy nikdo nenajel do volného pole před bránu. Vzápětí na druhé straně uspěli se signálem Cachnín a Tomáš Křehlík, kteří tak vrátili hostům vedení a stanovili konečné skóre. Na výsledku nic nezměnilo ani boleslavské power-play.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler, BK Mladá Boleslav: Já musím v prvé řadě pogratulovat soupeři z Havlíčkova Brodu. Hráli výborně, šli si za tím od první minuty, zatímco my jsme pod vědomím tří výher za sebou a skórem z těch zápasů soupeře podcenili. Ještě k tomu přispělo i to, že jsme dali ve druhé minutě gól, a my pak přestali hrát. O vítězství jsme se začali prát až poslední třetinu, kdy se nám ještě podařilo srovnat, ale myslím si, že hokejový bůh byl spravedlivý a dopadlo to, jak to dopadlo.

Richard Cachnín, BK Havlíčkův Brod: Dnes jsme přijeli na led těžkého soupeře, který vede tuto nadstavbovou skupinu, a ještě k tomu na malé hřiště kanadských rozměrů, na které nejsme zvyklí a domácí určitě víc. Ale myslím si, že jsme byli minimálně půl utkání lepším mužstvem, dali jsme tři góly, odskočili tak domácím o dvě branky. Nabádali jsme hráče, že na úzkém hřišti bude spousta kontaktů, spousta střel a tlaků do brány, domácí toho ve třetí třetině využili, vyrovnali na 3:3, ale po standardní situaci první pětka po buly to sehrála dobře a trestala. Bereme dneska tři body a chci poděkovat mužstvu. Výborně zachytal brankář a mužstvo hrálo obětavě, jako tým.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav