BK MLADÁ BOLESLAV

Mladší dorost zahájil nadstavbu prohrou v Ostravě

7. 12. 2017
napsal Vojtěch Drbohlav
HC VÍTKOVICE RIDERA

3:1

1:0, 2:0, 0:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 16. Ivan (Krejsa, Cubo), 23. Schauer (Krejsa, Krška), 24. Pastor – 44. Simon (Haas, Zajíček). Rozhodčí: Klapetek - Barteček, Kořistka. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 156. Střely na branku: 37:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

HC VÍTKOVICE RIDERA

Dolíška – Veřmiřovský, Bystroň, Cubo, F. Plánka, Kočí – Tvrdý, Kotásek, Ivan, Krejsa, Schauer, Pastor, Krška, Přibyl, Melovský, Rajčan, Brada

BK Mladá Boleslav

Krinwald – Sommer, Přenosil, Táborský, Rajgl, Holoubek, Pokorný – Závora, Zajíček, Sluka, Plíšek, Kredl, Hašlar, Dlask, Kapal, Haas, Simon

O s t r a v a – První kolo nadstavbové části zavedlo extraligové mladší dorostence Bruslařského klubu až do daleké Ostravy. Boleslavským se utkání nepovedlo, jedinou branku vstřelil až ve třetí třetině Michal Simon. Středočechům nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, a tak se vrací z metropole moravskoslezského kraje bez bodů. Další utkání ale sehrají už v sobotu na domácím ledě, kdy mohou úvodní zaváhání napravit.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud (BK Mladá Boleslav): Pro většinu kluků to byla první zkušenost, protože museli hrát zápas po tak dlouhé cestě. Paradoxně jsme ale do zápasu vstoupili velmi dobře. Bohužel jsme z úvodního tlaku nic nevytěžili a následně přebrali otěže zápasu domácí díky třem přesilovkám v řadě. Začátek druhé třetiny patřil kvůli naší laxnosti a lehkomyslnosti Vítkovicím. Ty nám odskočily do tříbrankového náskoku, na který jsme ani po zlepšeném výkonu ve třetí třetině nedokázali zareagovat. Kluci ale zaslouží pochvalu za nasazení a bojovnost, což však tentokrát na kvalitního soupeře nestačilo.