BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavská juniorka otočila zápas v Brodě a veze čtyři body

6. 10. 2018
napsal Zdena Bobková
BK Havlíčkův Brod

2:3

2:0, 0:0, 0:3 - N 0:0 - 0:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 5. Petržilka, 18. Najman (Holenda, Tecl) – 43. V. Houška (Dlask, Schulz), 48. Vasilev (Hovorka, Moravčík), 60. Hovorka (Moravčík, Vasilev), rozh. náj. Dotter. Rozhodčí: Luděk Pilný – Jan Pechánek, Aleš Roischel. Vyloučení: 5:5, navíc Dotter (MBL) 10 min OT [ZHK]. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 30:31 (12:6, 8:11, 6:14 – N 4:0). Průběh utkání: 2:0, 2:3. Prodloužení: 0:0. Samostatné nájezdy: 0:1.

BK Havlíčkův Brod

Arbelovský (Nedvěd) – Pechal, Kerber, Dudycha, Najman, Horák, Dvořák, Krejčí – Kopic, Vaňous, Hromádka – Tecl (C), Cachnín (A), Holenda – Pokorný, Kohout, Petrželka – Fiala, Košťál

BK Mladá Boleslav

Zeithaml (9. Kmec) – Klikorka, Sýkora, Dotter, M. Houška, Hovorka, Imlauf, Procházka – Zajíček, Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster (A), V. Houška, Grim (C), Vasilev, Moravčík

M l. B o l - Mladoboleslavští junioři zavítali v sobotu na led Havlíčkova Brodu. První třetinu si domácí vybudovali poměrně pěkný náskok 2:0, druhá třetina pak branku nenabídla. Avšak stěžejní byla právě až třetina třetí, ve které svěřenci trenéra Křivohlávka otočili zápas na svou stranu a zvítězili v základní hrací době 3:2, čímž si zajistili ze zápasu tři body. V nastavbové části byli vynikli především oba gólmani. O bonusovém bodu musela rozhodnout až šestá série nájezdů. Jediným úspěšným střelcem byl Samuel Dotter. Mladá Boleslav si tak z havlíčkobrodského ledu odváží čtyři body.

Domácí začali aktivněji a brzy se ujali vedení. Po chybě mladoboleslavského obránce mířil Jakub Petržilka z pravé straně sám na brankáře, kterého prostřelil nekompromisní ranou k bližší tyči. Hosté byli krátce před polovinou první periody nuceni ke střídání gólmanů a později mohli vyrovnat. Proti dorážce Vladislava Houšky se ovšem zaskvěl Dominik Arbelovský. Naopak druhou branku přidal Havlíčkův Brod, když Matěji Kmecovi proklouzla pod betony střela Jiřího Najmana od modré čáry.

Na startu druhého dějství ujeli do přečíslení dvou na jednoho Richard Cachnín s Markem Teclem, obránci Mladé Boleslavi se ale podařilo zachytit přihrávku na druhého jmenovaného. Hra se postupně vyrovnávala a své kvality musel znovu předvést Dominik Arbelovský, když Středočeši pálili z dobré pozici mezi kruhy. Hosté si vytvořili další příležitosti v přesilové hře, gólu ale nedosáhli. Konec prostřední části hry odzvonil Adam Dvořák ránou do břevna.

Obrovská radost vypukla na hostující střídačce po začátku třetí třetiny, když se mladoboleslavští junioři po velké snaze dočkali vyrovnání. Ránu Tomáše Dlaska tečoval mezi betony Dominika Arbelovského Vladislav Houška. Vstřelená branka hosty nakopla, a ti se tak dočkali vyrovnání. Puk se v přesilové hře odrazil od tyče k Miroslavu Vasilevovi, jenž se z dorážky nemýlil. Obrat Středočeši dokonali 36 sekund před koncem. Z pravého kruhu se trefil nad brankářovo rameno Mikuláš Hovorka.

Domácí dostali v nadstavbovém prodloužení výhodu početní převahy, tu ale využít nedokázali. Ani jedno z mužstev si žádnou větší možnost nevytvořilo a na řadu přišly samostatné nájezdy. Po pěti sériích na ukazateli skóre svítily stále dvě nuly. O jedinou branku se postaral v šesté sérii Samuel Dotter.

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (BK Havlíčkův Brod): Od první minuty jsme kralovali na ledě, jenže utkání se zlomilo ve druhé třetině. V ní jsme měli tři přečíslení dva na jednoho a neproměnili jsme ani jedno. Na začátku třetího dějství jsme udělali individuální chyby, které posadily hosty do sedla. V poslední minutě jsme dostali rozhodující úder. Klukům nemůžu nic vyčíst, ale hokej se hraje šedesát minut a my jsme ten závěr nezvládli.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Dvě třetiny jsme tady nebyli a domácí byli lepší. Neměli jsme pohyb a nevytvořili jsme si gólové šance. Po druhé třetině byla v šatně bouřka. Ve třetí třetině jsme předvedli parádní výkon a v samém závěru se k nám přiklonilo štěstí.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav