BK MLADÁ BOLESLAV

S Dynamem dlouho vyrovnáno, poté junioři dvakrát inkasovali

18. 10. 2018
napsal Jaroslav Kindl
BK Mladá Boleslav

1:3

0:0, 1:1, 0:2 - N 1:0

HC Dynamo Pardubice

Statistiky

Branky a nahrávky: 33. Moravčík (Klikorka, Závora), 61. Foerster (Hovorka, Grim) – 22. Mert (Pochobradský, Kostka), 53. Rouha (Pochobradský, Chára), 54. Rohlík (Koffer, Mert). Rozhodčí: Jaroš – Špringl, Tasch. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 21:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3 - N 1:0

BK Mladá Boleslav

Zeithaml – Klikorka, Sýkora, Dotter, M. Houška, Hovorka, Imlauf, Procházka – Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster (A), V. Houška, Grim (C), Vasilev, Moravčík

HC Dynamo Pardubice

Vlk – Dubovčí, Hrádek, Oliva (C), Leder, Bučko, Blažej (A), Mert – Hledík, Pochobradský, Rouha, Rozlílek (A), Koffer, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Trejbal

M l. B o l. – V zápase dvou rovnocenných týmů se dlouho čekalo na gól. Dynamo pak v úvodu druhé části rychle potrestalo laxní přesilovku Boleslavi. Přesilovkový reparát složil vyrovnávací ranou Moravčík. O šance nebyla nouze, přesto platil ještě deset minut před koncem stav 1:1. Poté se v početní výhodě trefil pardubický Rouha. O minutu později navíc zvyšoval po chybě v rozehrávce Rohlík. Bruslařům se dorovnat nepodařilo. Zajistili si alespoň bonusový bod za výhru v prodloužení díky trefě Petra Foerstera. Potvrdilo se tak, že Pardubice letos na boleslavské juniory umí zahrát.

Navzdory střelecké aktivitě obou týmů jsme v úvodní třetině gól neviděli. Se skórem nezahýbaly ani rychlé přesilovky. Obrany Boleslavi i Pardubic svědomitě blokovaly střely a nepouštěly své protějšky do nebezpečných prostorů. Nejblíže první brance byli domácí Bruslaři. Ve 14. minutě prošel ladnou kličkou kolem svého strážce Simon a nabídl puk před bránu Dlaskovi. Situaci však dostihl jeden z pardubických beků a ztečoval Dlaskovu střelu vysoko nad. Po půl minutě se podobná situace opakovala v jiném složení. Nahrával Šíma, zakončoval Závora. Gólu ale zamezil pardubický brankář Vlk.

Na změnu skóre se ve druhé periodě dlouho nečekalo. Boleslav ke své přesilovce přistoupila opravdu pasivně. Dynamo ve dvou hráčích ujelo samo na brankáře Zeithamla a zakončující Jakub Mert se proti ležícímu maskovanému muži nemýlil. Pokračoval hokej plný přetahování o puk. Zeithaml si musel pohlídat rychlý výpad pardubického Trejbala nebo střelu Rozlílka. Za Boleslav se ve 30. minutě ocitl ve velké šanci na mezikruží Simon. Svou ránu z první ale neumístil do brány. Vyrovnání se Bruslaři dočkali v další přesilovce. Klikorka, Závora a Moravčík dlouho naznačovali střelu od modré. Postupně zúžili přesilovkovou formaci k brankovišti, kde se k puku dostal opět Andrej Moravčík. Svou bombou nedal Vlkovi šanci. Do vedení pak mohla jít jak Boleslav, tak Pardubice. Brankáři už ale do konce druhé části neinkasovali.

V úvodu zahrozil Bucek. Hráči na obou stranách přitvrdili v soubojích a neměli moc času na rozehrávku. Dlouho tedy obě obrany střídavě odrážely ofenzivní nájezdy soupeře. Brankáři ale museli čelit hlavně střelám z dálky. V polovině třetiny začali sudí rozdávat tresty. V 53. minutě tak využilo početní výhodu Dynamo. Pochobradský držel kotouč za bránou, boleslavský obránce vystartoval proti němu. To otevřelo prostor osamocenému Michalu Rouhovi před bránou, který prostřelil boleslavského Zeithamla. Minutu poté navíc Boleslav inkasovala poté, co před vlastní bránou přišla o puk. Koffer vyvezl Zeithamla z brankoviště a přihrál Ondřeji Rohlíkovi k pravé tyči, který už jednoduše dosunul puk za brankovou čáru. Boleslav otevřela hru a Dynamo mohlo několikrát navýšit náskok. To se nestalo. Bruslaři zatlačili soupeře až v samotném závěru, ale Vlka nepřekonali.

V nadstavbě Mladá Boleslav prakticky Pardubicím nepůjčila kotouč. Bonusový bod z prodloužení pak Boleslavi zajistil Petr Foerster, když zblízka uklízel kotouč k pravé tyči.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (asistent trenéra BK Mladá Boleslav):
Stav byl dlouho vyrovnaný, zápas ale nebyl z naší strany dobrý. Zdálo se nám, že máme menší pohyb, byli jsme všude druzí. Nedařilo se nám hrát, co jsme chtěli. Pak jsme dostali v oslabení gól, kdy tam Sam (obránce Samuel Dotter, pozn. redakce) asi na něco šlápnul a upadl. V tu ránu šlo z rohu přečíslení a dostali jsme branku na 1:2. Chtěli jsme to dotáhnout. Inkasovali jsme ale potřetí, když jsme propadli a soupeř nás vyšachoval do prázdné brány.

Richard Král (trenér HC Dynamo Pardubice):
My jsme na konci proměnili přesilovku a to asi rozhodlo. Jinak to byl vyrovnaný zápas, byli jsme šťastnější. Bohužel jsme nezvládli prodloužení, které nás dlouhodobě trápí. Na jednu stranu radost, na druhou naštvání.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav