BK MLADÁ BOLESLAV

B-tým doplatil s Žabonosy na hrozivý začátek třetí části

20. 10. 2018
napsal Jaroslav Kindl
BK Mladá Boleslav

4:6

1:0, 2:2, 1:4

HC Žabonosy

Statistiky

Branky a nahrávky: 14. Michal Ficek (Kysela), 29. Vondrlík, 34. Trégl (Mareš), 52. Kysela (Uřídil) – 27. Paroubek (Nekvasil), 35. Honz (Bašus), 42. Morkes (Kedršt), 44. Hutla (Nekvasil), 45. Kubát (Mejzr), 51. Morkes (Kedršt). Rozhodčí: Doubek - Matějček, Větrovský. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:6, 4:6.

BK Mladá Boleslav

Kořínek (od 45. Krinwald) – Uřídil, Řečínský, Hart, Bílek, Kadeřábek, Franc – Zajíček, Bartoš, Milan Ficek, Michal Ficek, Vaníček, Vondrlík, Kollman, Trégl, Mareš, J. Protivný, Vajsejtl, Rovný, Kysela

HC Žabonosy

Březina – Bašus, Hlaveš, Paroubek, Pomichálek – Hrachovec, Kedršt, Kubát, Š. Kunášek, Mejzr, Minarčík, Morkes, Nekvasil, Beňovský, Hutla, Honz, Skokan, J. Kunášek, T. Procházka

M l. B o l. – První třetinu vyhráli Bruslaři gólem <strong>Michala Ficka</strong>. Žabonosy se poprvé prosadily ve druhé třetině. Boleslav návazala zásahy <strong>Vondrlíka</strong> a <strong>Trégla</strong>. Do konce prostřední části dokázali hosté ještě snížit. Třetí perioda už ale domácímu celku vůbec nesedla. Tři slepené góly vyhnali z boleslavské branky Kořínka, jehož nahradil Krinwald. I jeho Žabonošští jednou překonali. Gól <strong>Petra Kysely</strong> se nakonec ukázal jen jako kosmetická úprava skóre. Ovoce nepřinesla ani závěrečná hra v šesti. Po třech výhrách tak béčko Bruslařů smutní.

Aktivnější byla zpočátku Mladá Boleslav. Při boleslavském vyloučení se ale musel domácí gólman Kořínek hodně otáčet. V krátkém sledu zlikvidoval tři šance z bezprostřední blízkosti. Už za rovnovážného stavu jeli v situaci dva na jednoho Paroubek a Skokan. Paroubek volil individuální zakončení a neuspěl. Puk ale zůstal na holích Žabonos a jen o kousek netrefil horní roh Hrachovec. Kořínkovi zatrnulo i při nečekaném odrazu puku od zadního mantinelu, Žabonošští však nebyli připraveni k dorážce. Skóre otevřel ve 14. minutě Michal Ficek, když rozvlnil síť z otočky. Chvíli poté Březina namazal Tréglovi, který těsně minul odkrytou bránu. Za hosty pronikl po levé straně tři minuty před koncem Mejzr, objel bránu a připravil palebnou pozici pro Kedršta. I jemu ovšem chyběla přesnost.

Bruslaři si ve druhé třetině dlouho koledovali špatnou disciplínou o gól. První dvě oslabení sice zvládli výborně, ve třetím už ale ve 27. minutě inkasovali z hole Tomáše Paroubka od modré čáry. Zanedlouho vrátil vedení Bruslařů ze skrumáže před bránou Jan Vondrlík. Po povedené kombinaci Mareše s Dominikem Tréglem vypadal zápas za stavu 3:1 pro Boleslav nadějně. Hned po minutě však dotáhl Žabonosy na těsný rozdíl Jiří Honz šikovnou tečí mezi betony.

Na třetí část nebudou Bruslaři vzpomínat v dobrém. V kritické první pětiminutovce padly za Kořínkova záda tři góly. Nejprve z rychlého útoku v čase 42:00 zakončoval k pravé tyči Petr Morkes. O minutu a 19 vteřin později překvapil Kořínka pohotovým zásahem Dan Hutla. Trojici hostujících střelců dotvářel Pavel Kubát, jemuž domácí umožnili nadvakrát procedit puk mezi tři tyče. Následně Bruslaři učinili změnu v brankovišti - Kořínka nahradil Krinwald.

Během další fáze utkání se často přerušovalo. Obvykle kvůli vyloučením. Deset minut před sirénou ve vlastním oslabení ujel Petr Morkes a umístil kotouč k levé tyči. Boleslav ještě chtěla se zápase něco udělat. Psala se 51. minuta a s pukem hrál v přesilovce Uřídil. Nejprve vyprášil Březinův beton, poté vypálil znovu. Kotouč nakonec dotlačil do branky Petr Kysela. Více však domácí ze zápasu nevytěžili, a mohou si jen vyčítat nepovedenou závěrečnou třetinu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav