BK MLADÁ BOLESLAV

Dorost si poradil s Táborem 4:1, zvládl i prodloužení

31. 1. 2019
napsal Jitka Čechová
BK Mladá Boleslav

4:1

0:0, 2:0, 2:1 - 1:0

HC Tábor

Statistiky

Branky a nahrávky: 22. Gardoň (Rajgl), 29. Král (Gardoň, Plíšek), 49. Gardoň (Plíšek), 59. Gardoň (Plíšek), 65. Sluka (Plíšek) – 44. Kundrát. Rozhodčí: Müller – Kotek, Valda. Vyloučení: 6:8, navíc Strnádek (MBL) 10 min. OT, Žabka (MBL) 5 min. + KO, Matašovský (TAB) 10 min. OT. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 29. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1 - 1:0.

BK Mladá Boleslav

Stuchlík – Sommer, Křepelka, Rajgl, Moravec, Hrouda, Žabka, Vochvest – Urban, Sluka, Plíšek, Gardoň, Hradec, Pavlík, Ďuráč, Hruška, Král, Strnádek

HC Tábor

Korytar – Kofroň, Herda, Šťastný, Janda – Nevšímal, Kofroň A., Bašta, Cháb, Polák, Matašovský, Vylít, Vavřík, Suchan, Koreš, Vaněk, Kundrát

M l. B o l. – Mladoboleslavští starší dorostenci úspěšně zvládli zápas nadstavby s Táborem. Porazili jej 4:1, hattrickem se přitom blýskl <strong>Matěj Gardoň.</strong> Čtvrtou branku si připsal Král a bonusový bod Středočechům vystřelil Sluka.

První třetina nabídla pouze čtyři vyloučení, po dvou na každé straně – branku bohužel žádnou. Přesto se bylo na co dívat. Hra byla poměrně vyrovnaná, rychlá a pro oko diváky i atraktivní. Po vyloučení Strnádka pálil ostře od modré táborský Janda, Stuchlík ale včas zakročil. Na druhé straně se zase přímo před brankářem soupeře objevil Král, z bezprostřední blízkosti ale zakončit nedokázal. Další velkou šanci si připsal boleslavský Gardoň, svůj samostatný únik ale neproměnil.

To ve druhé třetině už to bylo gólově jinačí. Hned v první minutě usedl na trestnou Vavřík a domácí Matěj Gajdoš využil příležitost. Podobně na něj navázal, tedy v přesilové hře, o zhruba sedm minut později Patrik Král a Středočeši rázem vedli 2:0. Tábor, v první třetině rychlý a aktivní, působil najednou zakřiknutě. Až do konce periody dominovala Boleslav.

Třetí třetina ovšem dala hostům naději. Nebo minimálně její úvod. Ve 44. minutě se podařilo snížit Martinu Kundrátovi, který předvedl velký důraz na brankovišti. Navíc pak následovalo vyloučení boleslavského Urbana a hosté měli další naději. Nedokázali ji ovšem využít a brzy zmizela i radost ze snížení. Dvougólové vedení vrátil Boleslavi ranou z mezikruží Matěj Gajdoš. A právě Gajdoš v samotném závěru utkání, které okořenily bitky na ledě i mimo něj, završil svůj hattrick a vítězství Boleslavi 4:1.

Také v prodloužení padaly tresty a hokejové krásy bylo vidět spíš pomálu. Proto už možná jen málokdo počítal s trefou Daniela Sluky, který rozhodl o bonusovém bodu pro Boleslav pouhých 14 sekund před koncem.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler, BK Mladá Boleslav: Byl to hodně těžký zápas. Rychlý hokej, spousta osobních soubojů, tvrdá hra. Kluci hráli fantasticky, musím je naprosto všechny pochválit, od první do poslední minuty hráli velmi dobře a myslím si, že zaslouženě bereme všechny body.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav