BK MLADÁ BOLESLAV

Další zvládnuté utkání, Bruslaři porazili Kladno 4:1

13. 8. 2019
napsal Vojtěch Tůma
Rytíři Kladno

1:4

0:1, 0:2, 1:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 42. Machač (O'Donnell) – 20. Najman (Klepiš, Fillman), 29. Skalický (Fillman, Bernad), 40. Žejdl (Šťastný), 49. Pabiška (Fillman). Rozhodčí: Svoboda, Šindel – Ondráček, Malý. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 082. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Rytíři Kladno

Cikánek – Veber, Austin, Smetana, Zelingr, Kehar, Zich – Zikmund, Kaut, Jágr – O'Donnell , Réway, Melka – Redlich, Machač, Kružík – Bláha, Filip, Hajný

BK Mladá Boleslav

Krošelj – Klikorka, Pláněk, Bernad (A), Fillman, Dlapa, Kovačevič, Hrdinka, Kurka – Šťastný (A), Žejdl, Pabiška (C) – Skalický, Najman, Klepiš – Houska, Musil, Stránský – Flynn, Zbořil, Simon

<br />K l a d n o - Po vítězství v Litvínově uspěli mladoboleslavští hokejisté také na ledě Kladna. Během prvního dějství přestáli mírnou převahu soupeře a krátce před přestávkou šli zásluhou Najmana do vedení. Ve druhé třetině už celek z města automobilů určoval tempo hry. Přesilovku pěti proti třem využil šikovně tečující Skalický, na 3:0 zvýšil Žejdl. Rytířům se sice podařilo vrátit do zápasu, poslední slovo ale měl Lukáš Pabiška. Ve čtvrtek se Bruslaři poprvé v přípravě představí na domácím ledě, jejich soupeřem bude opět Litvínov.

První třetina nabídla celkem vyrovnanou podívanou bez většího množství vážnějších příležitostí. Mírně aktivnějším týmem byli domácí, kterým pomohla i dvě vyloučení boleslavského Adama Zbořila, ani jednu z nabídnutých přesilovek ale Kladno nevyužilo. Ke vstřelení vedoucího gólu měli nejblíže Brendan O'Donnell se Štěpánem Bláhou, jejich střelecké pokusy ale skončily nad brankou Bruslařů, kterou střežil Gašper Krošelj. Vedení se naopak ujali hosté, když sedmnáct vteřin před úvodní sirénou dorazil puk za záda gólmana Cikánka Ondřej Najman.

Hned zkraje prostřední periody mohli svěřenci trenérského dua Rulík - Patera přidat další trefu, na pravém kruhu osamocený Lukáš Žejdl ovšem minul. V osmadvacáté minutě usedli na trestnou lavici Tomáš Redlich s Jakubem Hajným, Mladá Boleslav tak měla k dispozici hru v dvojnásobné početní převaze. Zúročila ji po minutě a sedmi vteřinách, Fillmanovu ránu od modré čáry do sítě tečoval Pavol Skalický. Navýšení vedení Bruslaře povzbudilo. Úniky Šťastného a Zbořila zůstaly neproměněny, v čase 39:04 ale povedenou kombinační akci přesně zakončil Lukáš Žejdl.

Ihned po přestávce se Rytíři dostali zpět do zápasu, z pravého kruhu marně se natahujícího Krošelje prostřelil Patrik Machač - 1:3. Rázem byli domácí na koni. Ani svou čtvrtou přesilovku ale nedokázali využít a v čase 48:27 přišel trest, když se prosadil Lukáš Pabiška. Boleslavský kapitán vložil hůl do dělovky Mitchella Fillmana, který si tak připsal již třetí asistenci. Na tuto trefu už svěřenci trenéra Čermáka nezvládli zareagovat, Mladá Boleslav tak navázala na vítězství v Litvínově a v přípravě zůstává neporažena.