BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři si odvezli z Karlových Varů sedmigólový debakl

1. 11. 2019
napsal Vojtěch Tůma
HC Energie Karlovy Vary

7:1

1:0, 2:0, 4:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 11. Novotný (Bačo), 31. Rozhon (Záruba, Holub), 32. Novotný (Adámek, Bačo), 42. Adámek (Mikulec, Bačo), 47. Záruba, 52. Černý (Rozhon), 56. Adámek (Holub, Kořán) – 46. Petriska (Mežnar, V. Houška). Rozhodčí: Zubzanda – Juránek, Baxa. Vyloučení: 4:2, navíc Dlask (MBL) 10 minut za vražení na hrazení. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Střely na branku: 50:26. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1.

HC Energie Karlovy Vary

Kašpar – Cestr, Kořán (A), Stejskal, Patzelt, Mikulec – Záruba (A), Holub, Černý (C), Rozhon, Adámek, Novotný, Bačo, Seidler, Šťastný, Konášek, Korčmaroš

BK Mladá Boleslav

Zeithaml (53. Kmec) – Sýkora, Dotter (C), Dudycha, Vacík, Filip, M. Houška (A), Rudolph – Moravčík, Závora, Vasilev (A), Šíma, Dlask, Simon, V. Houška, Mežnar, Petržilka, Moucha, Schulz, Petriska

<br />K . V a r y - Mladoboleslavští junioři prohráli páté z posledních šesti utkání, na úvodní setkání této sezony s karlovarskou Energií nebudou vzpomínat v dobrém. Během první poloviny se zápas pro svěřence trenéra Jana Křivohlávka nevyvíjel úplně špatně, v té druhé se ale Západočeši rozstříleli. Domácímu celku sedla především třetí perioda, o jediný přesný zásah Bruslařů se postaral Ján Petriska. Další utkání čeká celek z města automobilů už v sobotu na ledě plzeňské Škody.

Střetnutí dvou celků z odlišných polovin tabulky začalo vyrovnaně. První možnost udeřit měli hosté, když na konci osmé minuty usedl na trestnou lavici domácí Marek Konášek, který odpykával trest pro karlovarskou střídačku. Bruslaři nabídnutou početní výhodu nevyužili, což Energii zjevně nakoplo. V čase 10:35 těžil z přihrávky Róberta Bača David Novotný, jenž ranou zpoza kruhů propálil Zeithamla. Více ze hry měly od této chvíle Karlovy Vary, před koncem třetiny ještě vyzkoušel pozornost mladoboleslavského maskovaného muže Richard Záruba, ale výsledkem 1:0 v karlovarský prospěch úvodní dvacetiminutovka skončila.

Druhou periodu odstartoval únikem Daniel Černý, domácí útočník se pokoušel zblízka zvýšit vedení a Zeithaml byl nucen tasit důležitý zákrok. V pozoru musel neustále být i Jakub Kašpar na straně Západočechů, z Bruslařů to zkoušel třeba Sýkora. Jenže Mladoboleslavští vyrovnat nedokázali, a když se zápas přehoupl do druhé poloviny, přihlásili se o slovo znovu svěřenci Václava Eismanna. Na 2:0 upravil po kombinaci v útočné třetině Petr Rozhon. Uběhly necelé dvě minuty a karlovarští junioři se radovali už z tříbrankového vedení. David Novotný vyšel jako vítěz ze souboje před brankou a za skoku přidal svůj druhý gól v utkání. V závěru prostřední části se řítil na Kašparovu svatyni Mežnar, ovšem příležitostí na snížení pohrdl.

Karlovarští i nadále potvrzovali roli favorita a svého soka válcovali, v čase 41:22 se po Mikulcově pasu prosadil Lukáš Adámek. Bruslaři další snahu přeci jen přetavili ve svou první branku, nicméně v konečném důsledku znamenala úspěšná střela Jána Petrisky z otočky pouze čestný úspěch. Netrvalo to dlouho a Richard Záruba propálil od modré vše, co mu stálo v cestě, čímž definitivně srazil hostující mladíky na kolena. Od té doby se duel dohrával jen a pouze v režii Karlových Varů. Ve dvaapadesáté minutě rozvlnil síť Daniel Černý a v čase 55:25 upravil na konečných 7:1 svým druhým gólem v utkání Lukáš Adámek.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav