BK MLADÁ BOLESLAV

Vyrovnaný duel s Brnem dopadl lépe pro boleslavské juniory, berou dva body

19. 11. 2019
napsal Adéla Kvapilová
HC Kometa Brno

3:4p

2:1,0:1,1:1-0:1

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky:2. Svoboda (Dufek, Indrák), 16. Svoboda (Malý), 47. Vašíček D. (Martiška) – 10. Petržilka (Dudycha, Vacík), 36. Petržilka (Půček, Szturc), 46. Szturc (Petržilka), 64. Vasilev (Petriska) Rozhodčí:Ondráček – Měkýš, Smetková Vyloučení:3:5. Využití:0:0. V oslabení:0:0. Diváci:97. Střely na branku: 32:36. Průběh utkání:1:0,1:1,2:1,2:3,3:3,3:4.

HC Kometa Brno

Kubík – Fajmon, Holemý, Furch, Vašíček P., Sedláček J., Studený, Svozil – Žák, Indrák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Sedláček I., Malý, Brabenec, Martiška, Vašíček D.

BK Mladá Boleslav

Zeithaml – Moravec, Sýkora, Dotter, Houška, Vacík, Dudycha – Schulz, Závora, Szturc, Dlask, Petržilka, Půček, Mežnar, Petriska, Vasilev, Moravčík, Šíma, Simon

<br />B r n o - Po sobotní senzaci bylo jasné, že následující zápas Bruslařů nebude úplně tak jednoznačný. Do předehrávky 28.kola turnaje o Pohár DHL vstoupila aktivněji brněnská Kometa, když ve druhé minutě otevřela stav zápasu. V průběhu první třetiny se ještě povedlo mladoboleslavským juniorům vyrovnat, ale nakonec do první sirény inkasovali. Ve druhé části byla Mladá Boleslav dominantnějším týmem a zásluhou Jakuba Petržilky srovnala stav na 2:2. Třetí dějství přineslo obrat hostů, když Gabriel Szturc navýšil na 3:2. Domácí Kometa ale přišla s rychlou odpovědí a po necelé minutě byl stav po brance Dominicka Vašíčka opět vyrovnaný. Utkání se tedy přesunulo do prodloužení, které dopadlo lépe pro Středočechy. Ti mohou slavit cenné vítězství a zisk dvou bodů.

Domácí vstoupili do utkání lépe a už ve druhé minutě se mohli radovat díky brance Matěje Svobody. Svoboda nejprve pálil z větší vzdálenosti a jeho pokus tečoval Daniel Indrák. Pak se ale Svoboda stáhl k levé tyči a našel skulinku mezi betony brankáře Zeithamla. Převaha Komety pokračovala i nadále, a tak si Petriska musel pomoci nedovoleným podrážením.

Domácí přesilovku nevyužili a po jejím konci naopak vyrovnal Jakub Petržilka, který nad Kubíkovo pravé rameno tečoval střelu Štěpána Dudychy. Oba celky si následně zahrály v početní výhodě, ale Matěj Svoboda skóroval až tři sekundy po návratu vyloučeného Dottera na led.

Druhá třetina patřila Mladoboleslavským. Po celou dobu se drželi v herní převaze, kterou v šestatřicáté minutě přeměnili na gól z hokejky Jakuba Petržilky. Ten skóroval po přihrávce Jana Půčka do odkryté brány. Třetí dvacetiminutovka pak přinesla šance na obou stranách a hra se pravidelně přesouvala z jedné strany na druhou.

Bruslaři se mohli dostat do vedení, když se do přečíslení dva na jednoho dostali Dlask s Dotterem. Finální nasměrování kotouče druhého jmenovaného přeletělo pravý horní roh Kubíkovy branky. Co se nepovedlo této dvojici se však povedlo Gabrielu Szturcovi, který střelou z levého kruhu propálil brněnského brankáře. Za necelou minutu vyrovnal z brejku Dominick Vašíček a za stavu 3:3 se pokračovalo i do následného prodloužení.

V úvodu nastavené pětiminutovky měli domácí značnou výhodu, když si zbytek svého trestu ze třetí třetiny odpykával Půček. Toto oslabení hosté zvládli a v 64. minutě rozhodl o jejich vítězství Miroslav Vasilev.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Pro nás dobrý bod. Přijel parádní soupeř, který hodně bruslil a rychle otáčel hru, což nám dělalo velké problémy. Byli jsme konkurenceschopní jen jednu třetinu. Soupeř byl natolik kvalitní a musím říci, že dlouho tak kvalitní v Brně nehrál. V závěru jsme možná mohli zápas otočit v přesilovce, ale chyběla nám trochu větší rozvaha a klid. Víc takových zápasů, přesně takové posouvají kluky dál a dál.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Vstup do utkání nám trošku nevyšel. První třetina byla strašně ospalá, asi jsme ještě byli v autobuse. Zaplaťpánbůh nám soupeř neodskočil o více gólů. Naopak si myslím, že v druhé třetině jsme předvedli takovou hru, jakou bychom chtěli hrát. To znamená s aktivním napadáním a důrazem před bránou, což nám přineslo ovoce. Během vyrovnané třetí třetiny to bylo spíš o tom, kdo na svou stranu přikloní štěstí. Nakonec se to podařilo nám, jelikož jsme prodloužení začínali v oslabení a bylo důležité, že jsme ho ubránili. Rozhodli jsme a myslím si, že ten bod navíc je pro nás v tuto chvíli hodně důležitý.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav